Madagaskar, swarga sing wangi vanilla

madagascar

Yen seneng ngulandara lan ora wedi karo tantangan, yen seneng metu saka zona nyaman lan rumangsa ngerti tenan jagad iki, apa sampeyan ora pengin ngerti Madagaskar? Pulo iki minangka macem-macem pulau, isih durung misuwur, ora digali, unik, istimewa lan endah banget.

Iki uga minangka pulau kanthi aroma vanilla amarga wis pirang-pirang abad digawe kanggo budidaya bumbu aromatik iki. Ing kene sampeyan bisa nglangi, nyilem, snorkel, mlaku kayak, numpak prahu, tur pantai lan desa-desa sing adoh saka akeh ...

Madagaskar

nosy-iranja-madagascar

Minangka republik insular sing iku ing samodra india, ing pesisir Afrika sisih kidul wétan. Pulo gedhe pulo paling gedhe nomer papat ing donyautawa, lan sawetara pulau ing saubengé. Iki dipisahake saka supercontent Gondwana 88 yuta taun kepungkur meh kabeh fauna lan flora ora ana ing bagean liya ing planet iki. Bayangake! Keanekaragaman hayati iku apik banget.

Wis sawetara 5 ewu kilometer garis pantai, kadang sempit lan kanthi tebing, kadang mbukak lan rata dikepung karo kali sing mili menyang segara. Sisih pesisir sing paling akeh penduduk ing sisih lor-kulon, kanthi plabuhan, teluk cilik lan pulau-pulau, banjur dadi luwih apik nalika tekan pesisir kidul kanthi banyu bening kaya kristal, desa-desa nelayan lan bukit pasir.

madagascar-2

Antarane November lan April udan deres lan panas, bisa uga ana siklon. Antarane Mei lan Oktober luwih adhem. Industri pariwisata saya tuwuh sithik lan prasarana tetep miskin lan durung maju. Tekan pesawat ora murah (Air France nguwasani wilayah udara), nanging isih ana udakara limang atus hotel lan atus kasebut duwe standar internasional.

Antananarivo minangka ibukutha lan cedhak karo tengah pulau.

Sing bakal ditindakake ing Madagaskar

pelayaran-in-madagascar

Sepisanan, sampeyan bisa nindakake pelayaran sing bakal mbantu sampeyan nemokake keanekaragaman hayati ing pulau kasebut. Sampeyan pindhah menyang segara lan pemandangan sing paling apik. Sampeyan nutul macem-macem pantai, ngrasakake bayu segara lan ndeleng prekara sing ora bakal dinikmati maneh ing mbesuk. Ing sisih lor ana akeh kemungkinan wisata sing pindhah ing antarane pulau-pulau ing pulau utama: ing Kepulauan Mandani, Kepulauan Parfum, Nosy Mamoko, Baie des Russes, Kisimany, Nosy Iranja utawa Sakatia utawa Kepulauan Radama yaiku swarga sejati saka perairan super transparan.

Kasedhiya macem-macem jinis prau: nganggo kano, numpak prau layar, nganggo boat motor, nganggo catamaran, sedina utawa luwih dina. Gagasan ing kene yaiku supaya seneng srengenge katon apik lan bengi-bengi bintang lintang.

kapal layar-ing-madagascar

Kegiatan liya sing bisa ditindakake yaiku nyilem. Banyu Madagaskar minangka bandha nyilem amarga dipanggoni dening pirang-pirang spesies iwak warna kanthi jeneng aneh sing bisa dipindhah kanthi manéka warna lan warna. Ana pari pari, iwak badut, iwak unicorn lan ora ana kekurangan hiu paus uga Sejatine sampeyan bisa nyilem ing pesisir utawa segara ing telung wilayah gedhe: Sainte Marie, Nosy Be lan Southwest.

Ing sisih kidul kulon ana terumbu karang nomer telu paling gedhe ing jagad iki, ing pasisir Tuléar. Ing pesisir kidul minangka lengkungan sing misuwur sing menehi kontak karo Samudra Hindia lan dadi swarga kanggo para peselancar amarga ombak sing bentuke. Baie de Saint Vicent, karang Andranobe lan teluk Ifaty minangka tujuan menyelam liyane. Kanggo bagean kasebut, Nosy Be minangka situs eksplorasi laut sing paling dhuwur, kanggo wong sing lagi wae miwiti lan kanggo para pengunjung sing duwe pengalaman.

ilegal-aux-nattes

Apa dheweke Karang Ireng kanthi bagean-bagean sing wis tekan udakara meter setengah, lan uga ana banyune Tanihely segara warna kanthi spesies laut. Sainte Marie minangka papan ing sampeyan kudu Nattes, karo laguna lan karam ing kapal kanggo nglangi, swarga tropis sing ana ing pesisir wétan pulo utama, sampeyan bisa ndeleng paus bungkuk lan srengenge sing ora lali. Sampeyan kudu ndeleng level nyilem apa sing ana lan apa sing ana kanggo sampeyan, nanging umume ana kabeh wong.

Ngomong babagan paus, sejatine yaiku Madagaskar minangka papan sing apik kanggo nonton paus. Sajrone abad kaping XNUMX lan bagean saka XNUMX, bagean iki jagad dadi papan mburu paus, sanajan wiwit Wis 37 taun ora ana mburu lan papan kasebut minangka papan perlindungan. Paus ing kene lelungan saka Antartika lan nginep ing musim panas ing kene, nglairake, mangan lan nyenengake manungsa sing bisa ndeleng.

tulear

Yen seneng selancar angin lan berselancar, Madagascar uga kanggo sampeyan: Vinanible, ing Benteng Dauphin, minangka tujuan ombak gedhe sing disiapake kanthi apik, kanthi infrastruktur, kanggo nampa atlet. Uga ana Lavanono, 300 kilometer saka ibukutha Madagaskar, papan kanggo kompetisi internasional. Túlear cocog kanggo olahraga angin kaya selancar angin lan kitesurfing, lan Mahambo duwe instruktur, penyelamat, lan memenuhi standar selancar internasional. Semono uga ing Baie des Sakalava, cedhak Diego Suarez.

Yen sampeyan seneng surfing sampeyan kudu lunga ing antarane April lan pungkasan Agustus amarga ing suhu udhara ana ing antarane 29 nganti 32 ºC lan banyu ing suhu 25 ºC. Ora ana angin utawa sacedhake pesisir.

Taman nasional ing Madagaskar

taman-ing-madagascar

Ngluwihi olahraga utawa kegiatan sing bisa sampeyan lakoni ing kene, keanekaragaman hayati ing pulau kasebut dadi ratu ing papan kasebut sampeyan duwe enem taman nasional sing minangka Warisan Dunia. Mekaten. Iki minangka enem alas udan sing ana ing sisih wetan pulo: Marojejy, Masoala, Zahamena, Ranomafana, Andringitra lan Andohahela.

Iki minangka alas kuno, sing penting banget kanggo kaslametan lan kasugihan saka keanekaragaman hayati ing pulau kasebut. Dheweke nggambarake sejarah geologis ing bagean iki lan menehi kesaksian kanggo Bumi sing wis kepungkur.kanggo. Kewan lan flora ngembang kanthi mandheg sajrone 60 yuta taun kepungkur, minangka keajaiban.

lemur

Apa sampeyan krungu babagan lemur? Iki minangka mamalia sing paling representatif ing Madagaskar lan ana akeh spesies lan subspesies sing angel nggawe inventarisasi. Ing kene sampeyan bisa ndeleng akeh lan sinau babagan iki. Lan yen sampeyan seneng kewan ana udakara 285 jinis manuk, luwih saka setengah endemik (wektu paling apik kanggo ndeleng yaiku antara Oktober nganti Desember), 20 jinis raptor lan wit-witan sing hebat sing kayane digawa saka luar angkasa ora kekurangan lanskap, wit baobas.

Pariwisata berkelanjutan lan pariwisata mewah

wisata-mewah-ing-madagascar

Iki minangka rong pilihan pariwisata ing Madagaskarr. Wiwitane, yen mlebu ing kana iku larang lan ora ana pariwisata massal sing maju banget, mula pindhah-pindhah lan nindakake perkara ing kene biasane regane akeh.

Ana akomodasi mewah sejati sing menehi perhatian khusus, ing pesisir lan gunung, uga pembuluh pariwisata berkelanjutan wis dikembangake menarik banget, pariwisata sing mbantu populasi lokal lan nyumbang kanggo nglestarekake lingkungan. Ana proyek kaya ngono udakara 35 kilometer saka Ambositra ditindakake dening wong Ngo.

Saka tangan kutha iki, kita bisa ngunjungi alas tapias, jinis wit cilik sing godhonge dipangan ulat sing banjur ngasilake jinis "sutra liar" sing mung katon ing kene. Kanthi kain sutra iki digawe ing desa Soatanana, sing uga bisa dikunjungi. Tujuan pariwisata liyane sing sustainable lans Ambohimahamsina, 39 kilometer sisih wetan Ambalavao, kanthi alas lan gunung.

wisata-berkelanjutan-ing-madagascar

Komunitas lokal wis mbukak nganti ecotourism sepuluh taun kepungkur: para pengunjung nginep ing omah, mbayar kanthi mbayar, urip bebarengan, nuduhake urip saben dinane lan panganan lan kegiyatan. Kunjungan menyang sekitar, alas lan gunung wis diatur lan sampeyan bisa tuku oleh-oleh souvenir. Pilihan liyane yaiku ngunjungi desa malaysia ing ngendi perusahaan homeopati Homepharma makarya karo puskesmas sing nawakake bungalow ing pesisir kanggo nginep sawetara dina utawa Anjozorobe, rong jam saka ibukutha Antananarvo, ing jantung salah sawijining alas paling tuwa.

kemah-saha

Sampeyan bisa tetep nang Kemah Alas Saha, kanthi sepuluh tendha kanthi teras pribadi sing madhep alas. saka kene sampeyan bisa mlaku-mlaku kanthi apik kanggo ngerteni fauna lokal lan flora lan ngrasakake produk lokal kayata beras abang utawa jahe. Iku kalebu sawetara saka akeh kesempatan pariwisata berkelanjutan sing ditawakake Madagascar.

Kaya sing sampeyan ngerteni, sampeyan kudu duwe jiwa petualang tartamtu nanging Madagaskar mesthi bakal dadi papan sing ora bakal dilalekake.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*