Taman Benteng Barcelona

Gambar | Pandhuan BCN

Parque de la Ciudadela de Barcelona wis pirang-pirang taun, dadi siji-sijine taman umum ing kutha kasebut. Iki dibangun kanthi alesan benteng Barcelona lawas nalika Eksposisi Universal taun 1888 lan Dina iki minangka salah sawijining paru-paru ijo utama sing akeh warga sing medhot sambungan saka rame lan lalu lintas Barcelona.

Asal-Usul Taman Ciudadela

Sawise Perang Suksesi Spanyol, raja sing menang Felipe V mrentah pambangunan Kastil Montjuïc lan benteng gedhe sing nganti Revolusi 1868, nalika bagean gedhe saka benteng kasebut dirusak lan mung Istana Gubernur lan arsenal (kursi saiki Parlemen Catalan) lan kapel.

Rong dekade mengko, ing acara Pameran Universal taun 1888, taman indah sing saiki kita kenal dibangun, sing kolaborasi karo arsitek terkenal Antonio Gaudí. Mula dadi taman pertama ing Barcelona.

Kepiye carane tekan Taman Ciudadela?

Parque de la Ciudadela dununge ana ing lingkungan La Ribera, khusus ing Passeig de Picasso, 21. Dibukak saben dina wiwit jam 10 esuk nganti 22:30 wengi. Cara paling gampang kanggo ngakses yaiku liwat transportasi umum, kanthi metro (halte Ciutadella lan Vila Olímpica, jalur 4) utawa nganggo bis (jalur 14, 17, 36, 39, 40, 41, 42, 45, 51, 57, 59 , 64, 141 lan 157).

Apa sing kudu ditindakake ing Taman Ciudadela?

Gambar | Wikipedia

Taman kasebut minangka oasis ing alas beton, papan sing akeh warga Barcelona menyang santai lan olahraga. Sawetara papan sing paling apik yaiku:

  • Air terjun monumental: Minangka air terjun raksasa sing dibangun dening Josep Fontseré antara taun 1875 lan 1888 kanthi kolaborasi Antonio Gaudí nalika isih dadi mahasiswa arsitektur. Set kasebut nggambarake struktur kanthi bentuk lengkungan kemenangan kanthi langkah-langkah sing mbatesi kolam sing didhisiki plaza bunder sing amba. Ing sisih ndhuwur monumen kasebut, ana patung 'The Quadriga of Fajar' dening Rossend Nobas.
  • Griya ijo: Yaiku karya arsitek Josep Amargós sing dibangun nalika Pameran Universal taun 1888, nanging saiki digunakake lan ing negara konservasi sing ora apik. Amarga wis didaftar minangka Aset Budaya sing Minat Lokal, dewan kutha arep nerusake gaweyan restorasi ing omah kaca supaya bisa katon maneh kanthi kamulyan.
  • Gazebo konser: Biyen ing kene dununge band musik kota.
  • Patung: Saindhenging Taman Citadel sampeyan bisa nemokake sawetara patung lan monumen kayata General Prim, Monumen Centennial of the Exhibition dening Antoni Clavé utawa patung Mammoth dening Miquel Dalmau
  • Tlaga: Ing papan iki, sampeyan bisa nyewa boat rowo supaya bisa mlaku-mlaku sethithik.
  • Alun-alun senjata: Iki minangka salah sawijining papan sing paling penting ing taman sing digawe ing taun 1915 dening insinyur Prancis Forestier, ing tengah yaiku kolam kanthi patung dening Josep Llimona.
  • Umbracle: Iki minangka papan sing apik banget kanggo para penyayang botani amarga ana sawetara spesies sing umure luwih saka 100 taun.

Gambar | Wikipedia

Papan perlindungan manuk

Ing Taman Ciutadella uga dadi papan kanggo nonton manuk amarga bareng karo manuk kutha khas uga ndunungi koloni wungu abu-abu paling gedhe ing Barcelona.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*