Taman Capricho

Gambar | Yaiku Madrid

Salah sawijining taman sing paling apik ing Madrid lan sing paling misuwur yaiku El Capricho Park. Iki minangka siji-sijine taman Romantisisme sing dilestarikan ing ibukutha Spanyol, sing diprentah dibangun ing taun 1787 dening Duchess of Osuna minangka papan rekreasi supaya uwal saka kewajiban lan nikmati alam. Sawise matine Putri Duchess, penurunane diwiwiti, nganti Dewan Kota Madrid ing taun 1974 tuku taman kasebut lan pulih maneh. Thanks kanggo tumindak iki, saiki kita nikmati salah sawijining taman sing paling apik ing kutha kasebut.

Mlaku-mlaku ing taman

Taman iki duwe area sing jembar kebak sudhut sing kudune ilang. Nduwe ekstensi 14 hektar ing telung jinis kebon sing dikonfigurasi: gaya Prancis menehi karakter sing apik, dene wong Italia menehi pesona gerakan banyu lan dekorasi adhedhasar banyu mancur lan patung.

Taman iki jembaré 14 hektar sadawane 3 jinis kebon; gaya Prancis kanthi karakter olahan, gaya Italia sing dihiasi banyu mancur lan patung lan gaya Inggris, sing kalebu sebagian besar taman lan ditondoi kanthi liar kaya alam kasebut dhewe.

Salah sawijining obyek wisata utama ing taman kasebut yaiku istana abad kaping XNUMX sing kudu dibalekake sawise Perang Kamardikan. Salah sawijining kebiasaan sing paling nggumunake yaiku Casa de la Vieja, sawijining omah tani kanthi lengkap sing ditambahake boneka makili pedunung.

Gambar | Dekorasi

Taman iki duwe sudhut liyane sing bisa dikunjungi. Sawetara sorotan taman kasebut yaiku Labyrinth, Dancing Casino, sing dianakake pesta gedhe, lan Templete de Baco, papan sing diubengi kolom Ionik.

Papan-papan liyane sing paling khas ing taman iki yaiku tlaga lan muara amarga panggunaan banyu. Sajrone demo, sampeyan bisa ndeleng banyu mancur lan jembatan kayata Jembatan Besi, dibangun ing taun 1830 lan Monumen Adipati Osuna III.

Kita uga ora bisa lali karo Plaza Kaisar, sing dingerteni amarga Caesars Romawi sing ditemokake ing kene.

Bunker El Capricho

Yen taman kasebut durung dingerteni, bunker ing Jaca Position luwih akeh. Iki minangka enclave unik ing Eropa amarga negara konservasi saiki sing dadi Markas Tentara Republik Pusat nalika Perang Sipil. Bunker kasebut dununge ing 15 meter ing lemah lan bisa nahan bom nganti 100 kilo dibangun ing taun 1937 kanthi nggunakake komunikasi sing apik lan wit-witan sing kondhisi kanggo kamuflase.

Gambar | Dolan maring Taman

Jam ngunjungi

Direktorat Jenderal Intervensi ing Lansekap lan Warisan Budaya Dewan Kota Madrid nawakake wisata gratis 30 menit. Setu lan Minggu. Wiwit Mei nganti September jam 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 18:00 lan 19:00; Ing wulan Oktober lan November jam 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 16:00 lan 17:00.

Data kapentingan

  • Alamat: Paseo de la Alameda de Osuna s / n
  • Metro: El Capricho (L5) Campo de las Naciones (L8)
  • Bis: jalur 101, 105, 151
  • Jam: Mangsa (Oktober nganti Maret): Setu, Minggu lan preinan wiwit jam 09:00 nganti 18:30. Panas (April nganti September): Setu, Minggu lan preinan wiwit jam 09:00 nganti 21:00. Ditutup: 1 Januari lan 25 Desember.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*