Taman Nasional Krka, Kroasia

Kroasia, mutiara anyar ing peta turis Eropa, duwe akeh tujuan kaendahan alam sing hebat lan salah sijine yaiku Taman Nasional Krka. Saiki musim panas wis cedhak lan ing njobo dadi intine, kepiye yen plancongan menyang Kroasia lan ngerti?

Iki minangka salah sawijining taman nasional ing negara kasebut lan dijenengi banget amarga dilintasi Kali Krka, kali sing misuwur amarga air terjun sing apik, sing dununge ana ing wilayah kasebut Dalmatia, kanthi sumber ing sacedhake tapel wates karo Bosnia lan Herzegovina. Apa sampeyan siyap kanggo munggah gunung, numpak prahu lan terjun menyang air terjun?

Taman Nasional Krka

El Kali Krka Banjur lair ing sikil gunung Dinara, banjur mlebu menyang lembah Knin, mbentuk air terjun lan guwa-guwa banjur mili liwat pedalaman jurang gedhe 200 meter. Saka kana, Taman Nasional Krka diwiwiti lan mbentuk luwih akeh air terjun lan kolam nganti bisa dilayari saka segara lan pungkasane ing Teluk Sibenik, sambung karo Segara Adriatik. Jembaré luwih saka 72 kilometer ing sadawane udakara pitung air terjun.

Taman kasebut cedhak karo kutha Sibenik lan iki minangka situs sing dilindhungi wiwit pertengahan 80-an. Jembar gunggunge 109 kilometer persegi.

Pariwisata ing Taman Nasional Krka

Sampeyan bisa nyewa siji wisata saka Omis, Makarska utawa Split. Ana perusahaan sing ngatur klompok lan teka-teki nganggo mobil utawa minivan. Temenan sampeyan uga bisa mlebu bis saka Zadar, Split, Dubrovnik, Zagreb utawa Sibenik.

Sibenik minangka kutha paling cedhak nanging Zadar lan Split ora adoh banget. Umume, amarga taman kasebut cedhak karo pesisir, mula dikunjungi wong-wong sing plancongan ing pesisir Kroasia. Siji jam saka taman kasebut uga bandara Split lan Zadar lan saka kana sampeyan bisa menyang stasiun bis lan njupuk siji menyang Skradin, ing kana dununge lawang park. Ngidini lelungan sajam setengah.

 

Antarane macem-macem pilihan, sing paling apik yaiku lelungan menyang Sibenik lan saka kana nganggo bis lokal. Bus mlaku saben dina, ing saindhenging taun, lan ana layanan menyang Skradin lan Lozovac, ing kana ana lawang mlebu taman liyane. Apa sampeyan ing Zagreb? Banjur sampeyan bisa nyekel a bis langsungutawa butuh wektu patang jam setengah. Apa sampeyan ing Dubrovnik? Ora ana bis langsung lan amarga jarak sing adoh, ora dadi plancongan awan Sampeyan malah kudu ngrancang sing luwih dawa lan ngliwati ya utawa ya liwat Split utawa Sibenik.

Tiket kanggo mlebu taman bisa dituku ing situs web. Antarane wulan Juni lan Agustus, tiket luwih larang, udakara 200 kuna saben wong diwasa lan 120 kanggo bocah umur 7 nganti 18 taun. Saka April nganti Juni lan saka September nganti Oktober 110 kuna saben wong diwasa lan 80 saben bocah lan saka November nganti 30 Maret kuna saben wong diwasa. Juli lan Agustus, yen mlebu sadurunge jam 4 sore sampeyan mbayar diskon, 145 kunas.

Tiket iki kalebu lelungan boat saka Skradin menyang Skradinski lan saka Lozovac menyang Skradinski, nanging sampeyan kudu ngerti yen ing mangsa adhem ora bisa mlaku. Sampeyan uga bisa tuku tiket ing lawang mlebu taman, nanging yen sampeyan mlebu musim panas, pikirake manawa ana akeh wong. Malah ana tiket sing luwih murah yen sampeyan pengin ngunjungi sektor taman tartamtu. Kanggo ngerteni luwih lengkap, bukak situs web.

Taman iki, saliyane karo air terjun sing apik, papan iki kalebu akeh flora lan fauna. Ana luwih saka 800 jinis tanduran, reptil lan amfibi, 200 spesies manuk lan kira-kira 18 spesies kelelawar sing urip ing kene. Nanging air terjun sing narik minat pariwisata.

Air terjun iki dikonsentrasi ing kolam alam sing amba, kanthi banyu bening, ing endi air terjun bisa ngubungake kanthi cara sing apik. Is babagan Skradinki lan ana sawetara 17 grojogan ing dhuwur sing beda-beda nanging kanthi bedane antarane dhuwure 47 meter pisanan lan pungkasan. Mula dadi grojogan paling dawa ing kali kasebut lan isih saiki sampeyan bisa ndeleng pabrik banyu tradisional, sawetara lawas, lan liyane pulih.

Grojogan liyane sing misuwur yaiku Air terjun Roski tamparan utawa grojogan gedhe amarga dhuwure luwih saka 22 meter. Ditampok tegese, ing basa Kroasia, air terjun. Iku sejatine seri 12 grojogan ing papan 450 meter kanthi paling dhuwur 22 lan setengah meter lan ambane 60 meter.

Situs populer liyane yaiku Pulo Visovac lan Biara Krka. Biara iki kalebu agama Kristen Orthodok lan wiwit abad kaping XNUMX. Sampeyan bisa bukak gréja Byzantine nganggo katakombol Romawi sing lawas. Kanggo bagean kasebut, pulau kasebut duwe biara liyane, nanging sing duwe jeneng Fransiskan, wiwit abad kaping XNUMX, kanthi koleksi piring lan kain lawas lan perpustakaan terkenal.

Pungkasane, Kroasia uga wis liwati wong Rum dadi sampeyan bisa ndeleng tapak iki ing situs arkeologi Burnum / Pujlane: sing isih ana amfiteater Romawi lan kemah militer lan nampilake barang-barang saben dinane, alat lan gaman Romawi.

Kanthi akeh sing bisa dideleng lan dingerteni lan banyu ing endi wae, cara paling apik kanggo ngrampungake tur yaiku gabungke mlaku dawa karo nitih kapal. Akeh prau kasebut mangkat saka Skradin. Wisata iki ngidini sampeyan ngurmati kaendahan alam sing apik ing taman kanthi santai, uga kalebu pilihan kanggo mandheg lan mlaku-mlaku utawa nyakseni pidato pandhuan.

Sampeyan bisa nglangi ing kene? Pitakon angel. Sampeyan ndeleng gambar kasebut lan pengin langsung wuda. Ya, bertentangan karo situs liyane ing Kroasia ya sampeyan bisa nglangi nanging ora mesthi. Ing situs web, umume ujar manawa ora diijini utawa ing endi. Pungkasan, yen sampeyan teka saka Dubrovnik, kaya sing wis diandharake, jarake luwih dawa lan luwih becik menehi rencana supaya mbuwang sawetara dina. Sampeyan bisa tetep cedhak karo taman, ing Skradin, umpamane, utawa luwih adoh, ing Sibenik. Bejo!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*