Hakone, tamasya saka Tokyo

Salah sawijining simbol saka Jepang Yaiku Gunung Fuji, nanging yen sampeyan ora ana ing gedhong sing dhuwur banget lan langit pancen ora katon saka Tokyo. Kanggo ngurmati, bebarengan karo gunung, alas lan tlaga sing apik, sampeyan kudu ninggalake kutha kasebut.

Hakone minangka salah sawijining tujuan sing paling populer lan disaranake nalika ngalami sendhang Jepang. Wis cedhak banget karo Tokyo lan amarga transportasi ing kene efisien banget, mula gampang lan cepet. Lan miturut jadwal! Ayo padha ndeleng apa sing bisa kita lakoni lan deleng ing Hakone.

Kepiye carane tekan Hakone

Yen sampeyan turis lan tuku Jepang sepur ing negara sampeyan sampeyan bisa nggunakake garis JR, yaiku jalur umum. Nanging ing sawetara wektu sampeyan kudu pindhah menyang garis pribadi lan mbayar prabédan. Iki umume ing Jepang: sanajan JR dawa banget, kadang sampeyan kudu pindhah menyang jalur pribadi. Untunge, ora mesthi.

Karo JR sampeyan tekan Odawara lan saka ing kana sampeyan bisa nggunakake sepur pribadi utawa bus. Sampeyan teka kanthi shinkansen saka Tokyo utawa stasiun Shinagawa mung setengah jam. Mesthine dadi sepur Kodama lan sawetara Hikari, mula takon ing kantor nalika sampeyan arep Book tiket (ora kabeh Hikari mampir ing Odawara). Pilihan liyane yaiku numpak sepur lokal utawa cepet ing Tokyo, kalebu garis JR Tokaido utawa jalur JR Shonan Shinjuku. Kabeh dijamin dening JRP.

Hakone

Kotamadya jembar lan duwe sawetara desa pegunungan, sawetara ana ing pinggir tlaga utawa ing lembah. Kabeh wilayah digandhengake karo jaringan sepur, bus, kabel, lan corong sing apik. Uga nawakake macem-macem pas turis kanthi rega sing beda. Yaiku:

  • Fuji Hakone Pass: nyakup transportasi ing wilayah kasebut lan uga sekitar Fuji Five Lakes. Wis telung dina lan opsional kalebu transportasi saka Tokyo. Regane 5650 yen, udakara $ 50.
  • Pass Gratis Hakone: loro utawa telung dina kalebu panggunaan tanpa kendharaan kanggo kabeh kereta api, bis, busuk, jalur kabel lan prau ing wilayah kasebut. Lan uga, opsional, transportasi pulang-pergi menyang Tokyo. Regane 4000 yen, udakara 40 euro.
  • Hakone Kamakura Pass: Iki minangka tiket sing paling larang lan nyedhiyakake telung dina nggunakake kreta tanpa wates ing jaringan Odakyu, transportasi ing lan sekitar Hakone, lan akses menyang Kamakura. Regane 6500 yen.

Hakone kurang saka 100 kilometer saka Tokyo lan papan sing nyenengake sumber banyu panas, nonton lagos lan mugia ing Fujisan. Resor Onsen populer lan cara sing apik yaiku turu ing ryokan, akomodasi tradisional Jepang. Ana kabeh rega lan aku njamin yen pengalaman iku regane larang.

Banjur ana kutha termal kaya Yumoto, cedhak Odawara, salah sawijining kutha paling misuwur. Ana ryokan sing didhelikake ing gunung, kayata, lan liya-liyane ing pinggir Danau Ashi. Yen sampeyan ora tetep ing ryokan, sampeyan isih bisa ngombe banyu panas ing ruangan umum, mbukak kanggo para plancong kanthi udakara 500 nganti 2000 yen. Tulis jeneng ryokan kasebut: Tenzan, Hakone Kamon, Yunosato Okada, Hakone Yuryo utawa Kappa Tengoku.

Apa sing bakal dikunjungi ing Hakone

Jepang minangka negara vulkanik sing geografi ditandhani kanthi sejarah sing kedadeyan. Hakone kudu ndeleng akeh sampeyan bisa milih apa lan ndeleng kabeh utawa matesi sirkuit sing luwih cilik. Gumantung saka apa sing pengin ditindakake lan wektu sing sampeyan duwe.

Kanggo sirkuit cendhak Mlaku saka Sepur ing Odawara utawa Hakone-Yumoto banjur menyang Sepur Tozan sing sawise 50 menit lelungan rampung ing Gora. Ing kene sampeyan njupuk funikular menyang stasiun pungkasan, ganti menyang dalan kabel lan pungkasane ing pinggir Danau Ashinoko. Sampeyan bisa nyebrang tlaga kanthi numpak prau lan mungkasi ing Hakone-Machi utawa Moto-Hakone saka sampeyan bisa njupuk bis lan bali menyang titik wiwitan. Sirkuit iki ora tahan luwih saka telung jam.

Lan sirkuit dawa lan lengkap? Sampeyan mudhun saka Sepur ing Odawara utawa Hakone-Yumoto. Yen sampeyan mudhun ing stasiun pertama, sampeyan bisa ndeleng Kastil Odawara sing jarake mung 10 menit lan ing bukit. Yen sampeyan ora njupuk Sepur Vintage, Tozan, menyang stasiun Hakone-Yumoto, kutha cilik nanging asri. Ana kantor turis karo staf berbahasa Inggris sing bakal menehi peta lan brosur babagan apa sing bisa sampeyan lakoni lan deleng ing kene.

Temenan, ana omah mandhi termal lan sampeyan bisa nginep sedina. Yen sampeyan ora bali ing kreta amarga rute sing isih ana apik, munggah gunung. Sampeyan njaluk menyang Stasiun Miyanoshita, kanthi onsen akeh. Ing kene ana hotel lawas, wiwit abad kaping XNUMX, ing kana sampeyan bisa ngombe utawa mangan. Rong stasiun mengko, ing Chokokuno-Mori, sampeyan duwe mujur nengen Hakone lan Museum Terbuka Hakone sing paling apik kanggo patung modern.

Yen mlaku sepuluh menit, sampeyan tekan Gora, spring termal Tozan. Ing kene sampeyan entuk funicular sing munggah ing gunung. Saben mandeg duwe dhewe, nanging perjalanane mandheg mandheg Souzan sampeyan njupuk ing endi Dalan kabel Hakone sing nggawa sampeyan langsung menyang dhuwur kanthi lelungan limang kilometer. Separo dalan sampeyan duwe Owakudani, area sekitar kawah sing njeblug telung ewu taun kepungkur lan saiki ngreksa fumarol belerang, kolam termal lan kali banyu panas. Kajaba iku, ing cuaca sing apik sampeyan bisa ndeleng Gunung Fuji.

Ing kene sampeyan bisa tuku endhog sing dimasak langsung ing banyu vulkanik lan ireng banget. Apa sampeyan nate ndeleng ing TV? Ana restoran lan toko. Yen sampeyan luwih seneng ngulandara lan nggawa sepatu sing kepenak, mula sampeyan bisa terus mlaku lan tekan pucuk Gunung Kamiyama lan Gunung Komagatake. Ing kene sampeyan njupuk funikuler maneh banjur mudhun menyang Lake Ashinoko. Ngidini mlaku rong jam kanthi angin lan gerimis sok-sok.

Yen sampeyan ora pengin mlaku-mlaku, sampeyan duwe rute menengah: sampeyan mlaku setengah jam menyang Gunung Kamiyama lan banjur mudhun menyang pantai Lake Ashinoko. Ora adoh banget yaiku funikular Hakone sing nyambung karo Owakudani. Ngidini tamasya limang jam. Owakudani minangka salah sawijining stasiun funikular Hakone sing nyambungake Souzan karo Togendai.

Sampeyan uga bisa numpak prahu ing Tlaga Ashinoko, tlaga kaldera sing kalebu bagean saka kertu pos Fujisan klasik. Ana desa ing gisik, ora ana sing maju banget, lan sawetara resor. Ana rong perusahaan sing duwe kapal pesiar lan tur kasebut ora luwih saka setengah jam lan regane udakara 1000 yen. Malah salah sawijining kapal yaiku kapal bajak laut lan kapal layar liyane yaiku steamboat gelombang Mississippi. Kasunyatane yaiku yen suwe-suwe sirkuit dawa luwih dianjurake amarga sampeyan bakal bisa ndeleng meh kabeh sing ana ing Hakone.

Napa saranku supaya sampeyan luwih seneng lelungan loro utawa telung dina. Sampeyan tetep ing wilayah kasebut, mlaku-mlaku, ngaso, metu ing wayah wengi banjur bali menyang Tokyo.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*