Tambang Uyah Wieliczka

Gambar | Walkabout

Ing wilayah metropolitan Krakow ana Tambang Garam Wieliczka, sing dianggep minangka Katedral Garam ing Polandia. Iki dieksploitasi wiwit abad kaping 300 nganti saiki, nanging saiki mung dadi museum penting sing galeri labirin luwih saka XNUMX kilometer nyritakake sejarah penambangan uyah.

Tambang Garam Wieliczka minangka salah sawijining obyek wisata paling umum ing Krakow lan narik bangetMula luwih becik dibukak ing papan sing luar biasa iki kanggo sinau babagan sejarah Polandia liyane.

Sejarah tambang uyah

Gambar | Janonauts

Ing Abad Pertengahan ditemokake manawa akeh uyah rock ana ing wilayah Wieliczka lan ekstraksi ing rong sumur diwiwiti. Ing pungkasan abad kaping XNUMX lan wiwitan tanggal XNUMX, Kastil Saltworks dibangun ing Wieliczka (markas saiki Museum Royal Royalworks ing Krakow) saka lokasi tambang kasebut ditindakake nganti pertengahan abad kaping XNUMX.

Suwe-suwe tambang saya dawa lan ambane, dadi salah siji tambang uyah paling gedhe ing planet sing saiki isih aktif. Ing zona sing paling jero tekan lemah 325 m ing njero lemah lan galeri ditambahi jaringan udakara 300 km.

Amarga kehebatan lan keunikane, Unesco ngumumake dheweke dadi Situs Warisan Dunia ing taun 1978 nanging dheweke mesthi narik kawigaten para pengunjung saka saindenging jagad lan tokoh-tokoh terkenal kayata John Paul II utawa Nicolás Copernicus, sing nduweni ruang kanggo pakurmatan.

Tampilan Tambang Uyah Wieliczka

Tambang uyah dudu papan sing cocog kanggo claustrophobic, amarga ambane maksimal turune turis udakara 135 meter kanggo lelungan udakara 20 kamar ing ngisor lemah sing sumebar ing 3 km udakara 3 jam. Nanging, ngupayakake ngerteni papan kaya ngono iku pancen pantes.

Gambar | Hellocracow

Sanalika sampeyan miwiti tur, sampeyan mudhun separo langkah ing sawijining jalur, udakara 400, mula sampeyan kudu nganggo sepatu sing nyaman lan siyap-siyap mlaku-mlaku. Sawise keturunan kaya telas, kita nemokake macem-macem koridor, kamar lan kamar. Sawetara sing paling misuwur yaiku khusus kanggo Nicolás Copernicus (nalika ulang taune 500 penambang menehi jeneng kamar iki kanggo ngurmati lan masang patung astronom sing misuwur) lan John Paul II.

Ing jejere ruangan Janowice, ing endi sampeyan bisa ndeleng sekelompok patung uyah sing makili wacan saka legenda Ratu Kinga lan pungkasane Saint Kinga, santo pelindung saka tambang kasebut lan salah sawijining suci ing Polandia sing paling penting.

Gambar | Expedia

Banjur kita nemokake kamar Casimir sing Agung, raja abad pertengahan sing ngetrapake babagan administrasi tambang uyah. Ing kene kita bisa nemokake dhadha gedhe sing khusus kanggo dheweke lan mesin lawas kanggo mindhah uyah kayata rodha jaran.

Nanging, Kapel Santa Santa Kinga sing paling nggumunake para pengunjung, ora mung kanggo ukurane, nanging uga dekorasi lan perhatiane kanthi rinci. Patung lan relief kanthi tema Alkitab, kayata 'Pesta Pungkasan' dekorasi ruangan kasebut. Uga lampu sing nyengsemake lan obyek liyane. Ing kapel Santa Kinga, kunjungan kasebut mandheg suwe amarga ana akeh perkara sing bisa dikagumi.

Gambar | SeeKrakow

Kamar liyane sing misuwur ing tambang uyah yaiku ruang Michalowice. Ora ana dekorasi ing kana, nanging dhuwure 35 meter lan perancah kayu gedhe banget. Iki diikuti dening ruang Weimar, ing endi sampeyan bisa ndeleng tlaga cilik sing padhang sing nggawe swasana magis.

Kunjungan menyang tambang uyah rampung ing ruangan Warszawa, mula uyah 20.000 ton diekstrak. Saiki, ruangan iki uga duwe restoran lan ruangane bisa disewakake kanggo acara gedhe. Ing kunjungan iki, kita ana ing bagean paling gedhe ing itinerary lan kanggo metu, kita kudu munggah, kanthi lift kaya sing digunakake para penambang.

Kepiye carane tekan tambang uyah

Tambang uyah dununge 15 kilometer sisih kidul Krakow. Dheweke bisa dituju nganggo kereta (dheweke mangkat saka stasiun pusat kutha), kanthi bis (stasiun kasebut ana ing jejere Galeri Krakowska lan jalur kasebut 304.) Uga bisa dituju kanthi njupuk tur kanthi teratur.

Rega tiket

  • Wong diwasa: 89PLN.
  • Ing umur 4 taun lan siswa umur 26 taun: 69PLN.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*