Transylvania, papan sing apik lan misteri

Ing latin Tranlandia tegese "ndharat ngluwihi alas." Iki minangka pemandangan gunung lan alas sing apik tenan. Jenenge wis mlebu budaya populer dening Bloody Earl of Bram Stoker, nanging sanajan bagean kasebut Rumania Sastra lan bioskop saiki mbantu pariwisata.

Dadi ayo dideleng Transylvania lan tawaran turis.

Tranlandia

Minangka bagean saka Romania Kutha iki ana ing tengah negara, diubengi lengkungan pegunungan Cárpatros. Wis dipanggoni sekitar limang yuta wong lan duwe sawetara kutha gedhe, sanajan ana sing luwih akeh tinimbang liyane kanggo pengunjung sing kadang-kadang.

Vlad Tepes, Impaler, yaiku bangsawan Wallachian sing manggon ing Abad XV lan, miturut legenda, dipasang ing 80 mungsuh. Dheweke pancen dadi pahlawan lokal amarga banjur kepala sekolah wis tiba ing tangan Kekaisaran Turki. Dheweke isih duwe otonomi, nanging kadang hubungan kasebut konflik, sawijining kahanan sing saya parah nalika para sultan wiwit milih pangeran kasebut tanpa konsultasi karo bangsawan Rumania.

Ing kahanan kasebut Vlad Tepes urip lan misuwur kanthi getih, kondhang sing banjur nggawe penulis Irlandia Bram Stoker nulis karya sastra sing diilhami dening dheweke ing taun 1897. Pungkasane, dheweke terus ngladeni negarane, nanging wis ana ing abad kaping XNUMX kanggo narik kawigaten para turis.

Kita jarene ing Transylvania ana akeh kutha utawa kutha sing menarik nanging sawetara luwih akeh tinimbang liyane. Contone, Brasov Minangka tujuan sing ora kudu dihindari. Iki minangka salah sawijining desa abad pertengahan sing paling apik dilestarekake ing kabeh Transylvania.

Brasov ana ing sisih kidulé Transylvania, 166 kilometer saka ibukota nasional, Bukares lan kanthi tujuan tujuan liyane ing negara kasebut. Sampeyan bisa bukak sawetara museum, sejarah, seni, etnografi, kutha lan sawetara bangunan benteng sing asri kayata Bèntèng Bran. Uga ana sawetara greja abad pertengahan. Kastil Bran cedhak Brasov lan ana bangunan gothic Katon kaya ana dongeng. Gegayutan karo cacah kasebut pancen angel banget nanging didol minangka Bèntèng Dracula.

Ora adoh sampeyan pasamuwan-pasamuwan ing Harman sing santosa, kanthi menara Saxon abad kaping-XNUMX, lan greja Prejmer sing benteng, sing paling gedhe ing Eropa Tenggara. Uga cedhak, ing Hunedoara, ana Kastil Corvinilor saka abad kaping XNUMX kanthi Hall of the Knight sing mewah.

Yen sampeyan seneng bangunan militer abad pertengahan, uga ana Bèntèng Rasnov wiwit abad kaping XNUMX, dibangun dening Ksatriya Teutonic kanggo nglindhungi masarakat Tranavia saka wong Turki lan Tatar.

ing reruntuhan benteng Poienari Dheweke uga minangka tujuan sing apik, pancen gegandhengan karo Vlad. Ing Kastil Peles Dibangun dening King Carol I ing pertengahan abad kaping XNUMX yaiku pesona liyane, luwih gampang diakses kanthi bis utawa sepur saka Brasov.

Tujuan liyane ing Transylvania yaiku Sibiu, kanthi lurung-lurung cobbled lan omah-omahé warna pastel. Iki didegake dening wong-wong Sonson ing abad kaping-1918 lan wis dadi bagean saka Romania wiwit taun XNUMX. Kutha iki kanthi keragaman etnis lan sing kagambar ing arsitektur.

Su pusat kutha minangka pesona lan salah sawijining sing paling apik ing negara iki. Kali Cibin nyebrang lan diubengi gunung. Yen sampeyan ora nyewa mobil kanggo pindhah, sampeyan bisa nindakake kanthi sepur saka kutha menyang kutha, transportasi sing efisien banget.

Dadi ing Sibiu sampeyan kudu mlaku liwat pusat bersejarah lan sistem alun-alun, telu, Kutha Luhur lan Kutha ngisor. Ing Kutha Hilir dalan-dalan kasebut dawa lan amba lan ana alun-alun cilik lan sanajan meh kabeh benteng abad pertengahan wis kalah karo urbanisasi, isih ana sawetara menara lan greja abad kaping XNUMX. Telu kothak sing dijenengi sadurunge ana ing Kutha Luhur lan tekan gunung.

Museum sing sampeyan kudu ngerti ing kene yaiku Museum Kraton Bruckenthal, lan pindhah menyang sisih Lor Lor kanggo ngerti Marginimea Sibiului, sawetara saka 19 desa tradisional. Kutha liya ing rute wisata yaiku Sighisoarakanthi benteng ndhuwur bukit sing apik, menara jam abad kaping XNUMX lan dalan rahasia.

Kasedhiya ing basa Carpathians lan umure abad pertengahan. Pusat bersejarah kasebut minangka Situs Warisan Dunia wiwit taun 1999 lan ing kene lair Vlad Tepes.Desa liyane sing apik nanging luwih adoh ana ing Lembah Ariesi lan dikenal kanthi jeneng Moti Land.

Ngluwihi kutha lan desa abad pertengahan, ana prekara liyane sing ditawakake Transylvania. Contone, banyu termal. Kanggo sing, kita bisa pindhah menyang Lake Bar ing Sovata, sing jarene nambani subur. Utawa seneng banyu anget saka Ocna Sibiului, cedhak Sibiu, kanthi uyah kaya Segara Mati utawa meh. Kanggo nyoba sauna gas vulkanik, kita bisa menyang Cosvana. 20 menit ing kana diawasi medis.

Karo alas lan gunung kaya ngono wilayah kasebut ngundang hiking lan kemah, dadi iki pilihan liyane. Wong Carpathian ayu lan dienggoni srigala lan lynx lan uga ngemot pedunung Eropa paling gedhe yaiku Bruwang coklat.

Diperkirakan ana udakara 5 bruwang ing alas oak lan maple lan kayane masarakat saya mundhak nalika diktator komunis Ceausesco sing nglarang moro (mung dheweke sing bisa nindakake). Ana sawetara poin bear bear sing diusulake dening pamrentah lokal, mula luwih becik mlebu tur.

Apa sampeyan pengin nyewa mobil lan pindhah kanthi luwih bebas? Banjur sampeyan bisa tindakake ing Rute Transfagarasan, rute militer sing dibangun ing taun 70an abad kaping XNUMX, ing jaman komunis, ngliwati Pegunungan Fagaras lan zigzag menyang Lembah Danau Bâlea, nyebrang trowongan 900 meter lan mudhun menyang alas Wallachian.

Yen sampeyan pengin nglampahi wektu ing Tranifornia, ing dhaptar atraksi lan tujuan iki, aku bakal kalebu Alba -ulia, karo bèntèng sing apik sing dadi jendhela kanggo jaman biyen, ing Tambang Uyah Turda, pancen apik banget lan Mamamurs lan kuburane, dilindhungi UNESCO. Kabeh, mesthine diwenehi bumbu anggur putih lan panganan lokal.

Yen sampeyan seneng Eropa Kuno, desa gunung, istana, wengi berbintang, alas, crita rakyat kebak makhluk lan legenda ... mula Transylvania ora bakal nguciwani sampeyan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*