Tanduk afrika

pesisir djibouti

Yen ana bawana mulya, iku Afrika. Mulia, akeh kasugihan lan akeh sejarah, lan ing wektu sing padha, dadi dijarah, dadi lali. Kasunyatan Afrika tansah nyerang kita lan ora ana sing peduli babagan nemokake solusi sing pasti.

Ing kasunyatan, sing disebut Tanduk afrika iku salah siji saka wilayah paling miskin ing donya. Wong mati keluwen, ing kene manungsa weruh urip ewonan lan ewonan taun kepungkur.

sungu saka afrika

Afrika

Iku wilayah sing Dumunung ing tutuk Segara Abang ing Samudra Hindia., saka Semenanjung Arab. Iki minangka semenanjung ageng sing saiki sacara geopolitik dipérang dadi papat negara: Ethiopia, Eritrea, Djibouti lan Somalia. Wis dibaptis kanthi jeneng "sungu" amarga duwe wangun segitiga tartamtu.

Sajarah politik ing bagean bawana iki rame banget, ora ana rezim politik utawa ekonomi sing stabil lan iki amarga anane kekuwatan asing, sadurunge lan saiki. dina iki, amarga Iki minangka bagéan saka rute tanker minyak. Berkah utawa laknat.

puntland

Nanging preduli saka konflik sing lokasi geografis gedhe ndadekke menyang ing peta donya, bebener iku cuaca ora mbantu lan biasane ana kahanan garing lan kurang banyu sing mengaruhi urip ing 130 yuta wong manggon ing Tanduk Afrika.

malang Afrika

Sejarah nyariosaken bilih ing bagéyan bawana Afrika iki, Kratoning Aksum dikembangaké antara abad XNUMX lan XNUMX Masehi.. Iku ngerti carane kanggo njaga ijol-ijolan komersial karo India lan Mediterania lan ing sawetara cara iku titik patemon antarane Romawi lan anak benua India gedhe tenan lan sugih. Sawisé iku, nalika Kakaisaran Romawi runtuh lan nyebar agama Islam, karajan sing pungkasane dadi Kristen, wiwit mudhun.

Masalah lan krisis padha lan mata uang umum ing kene. Iku umum kanggo tansah ngomong bab Ethiopia nalika referensi digawe kanggo Sungu Afrika lan iki amarga luwih saka 80% saka populasi manggon ing negara iki. Iki minangka negara paling padhet nomer loro ing Afrika, sawise Nigeria, lan mesthi ana masalah politik sing wis rampung ing perang luwih saka sepisan. Lan iki ditambahake ing bencana alam sing khas ing wilayah kasebut.

Ethiopia

Ing istilah ekonomi, Ethiopia darmabakti kanggo budidaya kopi lan 80% saka ekspor tiba ing sumber iki. Eritrea minangka negara sing darmabakti kanggo pertanian lan peternakan; Somalia ngasilake gedhang lan sapi lan Djibouti minangka ekonomi layanan.

Taun iki, 2022, lagi dicathet ing Tanduk Afrika kekeringan paling awon ing patang puluh taun pungkasan. Iki mengaruhi luwih saka 15 yuta wong ing sawetara negara. Padha ora duwe banyu sawise patang mangsa udan banget ala, lan yen kahanan terus, iku kamungkinan sing ora 15 nanging 20 yuta wong bakal kena pengaruh dening kahanan.

Pariwisata ing Tanduk Afrika

pesisir Somalia

Dolan maring Sungu Afrika iku kamungkinan lan ana wisata menyang Ethiopia, Somalia, Somaliland lan Djibouti. Somalia wis diisolasi suwene rong puluh taun amarga kahanane politik sing ora stabil, nanging isih diidini ngatur klompok wisata cilik menyang ibukutha. Somaliland minangka wilayah sing ora diakoni dening jagad liyane, sanajan kasunyatane wis njaga kamardikan de facto sajrone 29 taun. Apa sampeyan ngerti dheweke?

Ing sisih liyane, Djibouti minangka salah sawijining negara sing paling cilik lan paling ora dikenal ing Afrika, karo gunung geni dormant, tlaga ayu lan alas. Cilik nanging ayu, kita bisa ngomong. Somaliland lan Djibouti ana ing pinggiran bawana Afrika, adoh saka pesisir Segara Abang.

Djibouti saline lake

Dadi ayo ngomong babagan pilihan lelungan. Salah sijine yaiku njupuk tur wisata sing diwiwiti ing Djibouti kanggo nemokake kaendahan saka Lake Abbe, ing ngendi wong lelungan nginep ing pinggir tlaga saline iki sing banyune ganti warna, lan diubengi dening watu-watu sing gedhe lan apik banget. Saka kene lelampahan terus Lac Assal, titik paling ngisor ing ndhuwur segara ing Afrika, ing ngendi uyah dikumpulake. Lan saka ing kono, lelampahan terus kanggo nemokake ing Pemukiman Ottoman ing Tadjourah liwat pesisir.

Sakwise, lelampahan terus tengen ara-ara samun menyang mujur nengen sanget lan Fantastic saka Somaliland, tanah sing beda banget karo negara tetanggan Somalia. Yen sampeyan seneng seni guwa, Las Geel bakal nyebul atine. Banget sethitik dikenal ing donya lan ayu. Uga ngunjungi bangunan sajarah saka Segara Abang, ing pelabuhan berbera. Populasi ing negara iki ramah, mbukak lawang, mula lelungan bisa njelajah pasar Hargeisa, pagunungan Sheikh…

seni rock ing afrika

Somaliland ing cara dhewe, alam bébas, omah kanggo komunitas nomad lan wis diganti sethitik liwat abad. Pancen ora kanggo kabeh wong, nanging yen sampeyan penggemar Afrika, iku tujuan sing ora bisa dilewati ing rute sampeyan. Patut dikandhakake yen ana pemilu gratis saben limang taun.

Mogadishu

Kanggo bagean, trip menyang Somalia konsentrasi ing mbuwang sawetara dina ing Mogadishu, ibukutha lan kutha paling gedhé ing negara. Sepisan, antarane taun 70-an lan 80-an, sadurunge perang sipil sing pecah ing taun 1991, kutha iki dianggep minangka salah sawijining kutha paling apik ing donya, kanthi arsitektur klasik, pesisir sing apik, pelabuhan laut, gabungan antarane Afrika lan Asia… Dheweke diarani Mutiara Putih saka Samudra Hindia lan sampeyan bisa ngunjungi istana presiden, makam Jubek lan malah ngobrol karo mahasiswa universitas saka Universitas Juba.

puntland

Tujuan liyane bisa Puntland, sawijining negara otonomi Somalia sing diproklamiraké sing ana ing sisih lor-wétan Republik Somaliland sing ngaku-aku dhéwé sing wis dirembug sadurungé. Puntland utawa Puntland iku bagéan saka Somalia Italia ing jaman kolonial, nanging ing taun 1998, dheweke mutusake dadi kamardikan. Mesthi wae kahanan kasebut konflik, nanging yen sampeyan seneng ngulandara sampeyan bisa lunga. Nduweni pesisir sing dawa lan apik, iklim anget sing nyenengake lan pesisir sing apik. Wis akses menyang Teluk Aden lan Samudra Hindia lan ayu kanggo lelayaran nanging… ana bajak laut.

malang ing sungu afrika

Lan kepiye Ethiopia? Ing negara ayu iki, lelungan bisa ketemu Harar, Situs Warisan Donya, karo hyena liar lan lurung-lurung lawas, Pasar Dire Dawa sing dianggo ing jero kutha tembok lawas, lan mesthi, ibukutha Addis Ababa. 

Bebener iki dina iki sampeyan bisa ngunjungi Sungu Afrika, nindakake pariwisata, tansah ing demo lan kanthi ati-ati. Tur sing dipandu duwe operasi keamanan lan aku mikir sampeyan ora bisa mikir cara liya kanggo ngerteni bagean Afrika iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*