Tarian khas wilayah Karibia

Tarian khas wilayah Karibia wiwit jaman mbiyen. Iki diarani wilayah sing jembar lan kalebu pirang-pirang negara sing dimandikan Segara Karibia lan uga pulau-pulau sing diubengi karo sisih Samodra Atlantik. Ing antarane yaiku México, Kolombia, Nikaragua o Panama, nalika gegayutan karo sing terakhir, kita bisa nyebut bangsa minangka Cuba (yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan adat istiadat negara iki, klik ing kene), República Dominicana o Jamaika.

Mula, tarian khas wilayah Karibia yaiku latihan sing dipraktekke ing wilayah sing jembar kasebut. Saiki, iki minangka asil sintesis saka telung pengaruh: wong asli, Spanyol lan Afrika, sing terakhir digawa menyang kana dening wong-wong sing duwe budak dadi tujuane. Kasunyatane, akeh tarian kasebut dipentasake ing pungkasan dinane pegawe lan buruh bebas. Nanging, tanpa ragu-ragu maneh, kita bakal ngandhani irama kasebut.

Tarian khas wilayah Karibia: macem-macem macem-macem

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing misuwur babagan tarian kasebut yaiku cacahe akeh sing ana. Contone, sing diarani lagi ireng, asale saka pulau Santa Lucia; ing puja Kolombia, ing sextet utawa padha palenquero utawa kendhang cilik, lair ing Panama. Nanging, amarga ora bisa mandheg ing kabeh tarian kasebut, kita bakal ngandhani babagan tari sing paling populer.

Salsa, keunggulan Karibia

salsa

Salsa, tarian khas wilayah Karibia kanthi keunggulan

Apike, tari Karibia sing paling khas dadi populer ing New York saka suwidakan abad kepungkur. Nalika semana musisi Puerto Rico dipimpin dening Dominika Johnny pacheco nggawe dheweke misuwur.

Nanging, asale bali menyang negara Karibia lan khusus banget kanggo Cuba. Nyatane, irama uga wirama adhedhasar musik tradhisional saka negara kasebut. Khusus, pola irama asale lagi kuba lan melodi dijupuk saka lagi montuno.

Uga Kuba akeh alat musike. Contone, bongo, pailas, güiro utawa cowbell sing dilengkapi karo liyane kayata piano, trompet lan bass dobel. Pungkasane, harmoni kasebut diwiwiti saka musik Eropa.

Merengue, kontribusi Dominika

merengue

Meringue Dominika

Merengue minangka tarian sing paling populer ing República Dominicana. Uga teka menyang Amerika Serikat  abad kepungkur, nanging asal usule wiwit tanggal sangalas lan durung jelas. Dadi ana sawetara legenda babagan iki.

Salah sawijining wong sing paling misuwur ujar manawa ana pahlawan pribumi sing hebat sing lara ing sikil nalika nglawan Spanyol. Sawise bali menyang desane, tangga teparo mutusake nggawe pesta. Lan amarga dheweke ngerti yen dheweke lemes, dheweke luwih milih niru nalika nari. Asilé yaiku nyeret sikil lan mindhah pinggul, rong fitur khas koreografi meringue.

Ora bener utawa sejatine, crita iki apik banget. Nanging kasunyatane, tarian iki wis dadi salah sawijining sing paling populer ing saindenging jagad, nganti wis dinyatakake Warisan Budaya Kemanusiaan sing Ora Ketara dening UNESCO.

Mungkin budaya liyane sing asale asli saka para petani ing wilayah kasebut Wong Cibao manawa arep adol produke menyang kutha-kutha. Dheweke manggon ing penginapan lan salah sijine diarani Perico Ripao. Ing kono dheweke nglipur kanthi nari iki. Mula diarani tepat wektu lan wilayah kasebut Perico Ripao.

Dene musikipun adhedhasar XNUMX instrumen: akordion, güira lan tambora. Pungkasan, uga kepengin weruh manawa wong utama sing duwe tanggung jawab kanggo perbaikan lan pangembangan meringue yaiku diktator. Rafael Leonidas Trujillo, kabeh penggemar iki yaiku sing nggawe sekolah lan orkestra kanggo promosi.

Mambo lan asale saka Afrika

Mambo

Pemain Mambo

Antarane tarian khas wilayah Karibia, iki dikembangake ing Cuba. Nanging, asale saka budak Afrika sing teka ing pulau kasebut. Ing kasus apa wae, versi modern saka tari iki amarga Orchestra Arcaño ing telung puluhan abad kepungkur.

Njupuk Kuba danzón, nyepetake lan ngenalake sinkopasi menyang perkusi nalika nambah elemen genre montuno. Nanging, iki bakal dadi warga Meksiko Damaso Pérez Prado sing bakal misuwurake mambo ing saindenging jagad. Dheweke nindakake iki kanthi ngembangake jumlah pemain ing orkestra lan nambah elemen jazz khas Amerika Utara kayata trompet, saksofon, lan bass dobel.

Karakteristik uga nggawe khusu titik counterpoint sing nggawe awak pindhah menyang ngalahake. Wis ana ing taun suwidakan abad rong puloh, sawetara musisi ngirimake mambo menyang New York nggawe fenomena internasional sing sejati.

Cha-cha

Cha Cha Cha

Para penari Cha-cha

Uga lair ing CubaAsalé sabenere bisa ditemokake ing efek mambo. Ana penari sing ora kepenak karo irama frenetis saka tarian sing disiarkan dening Pérez Prado. Dadi, dheweke golek sing luwih tenang lan mula lair ing cha-cha kanthi tempo sing luwih tenang lan melodi sing apik.

Khusus, kreasi kasebut disebabake dening pemain biola lan komposer sing misuwur Enrique Jorrín, sing uga ningkatake pentinge lirik sing ditindakake dening kabeh orkestra utawa dening vokalis solo.

Miturut ahli, musik iki nggabungake oyot saka Kuba danzón lan duweke dhewe mambo, nanging ngowahi konsepsi melodi lan irama. Kajaba iku, ngenalake unsur-unsur ing schottische saka Madrid. Minangka kanggo nari dhewe, jarene digawe dening klompok sing koreografer ing klub Silver Star ing Havana. Tapakipun keprungu swara ing lemah kaya telung pukulan berturut-turut. Lan nggunakake onomatopoeia, dheweke mbaptis jinis kasebut minangka "Cha Cha Cha".

Cumbia, warisan Afrika

Nari cumbia

Cumbia

Beda karo sing sadurunge, cumbia dianggep dadi ahli warise kanggo joget afrika sing nggawa Amerika sing diangkut dadi budak. Nanging, iki uga nduweni unsur-unsur asli lan Spanyol.

Sanajan saiki wis nari ing saindenging jagad lan ana diskusi babagan Argentina, Chili, Meksiko, lan uga cumbia Kosta Rika, mula-mula tarian iki kudu digoleki ing wilayah-wilayah Kolombia lan Panama.

Minangka asil saka sintesis sing kita gunakake, drum kasebut asale saka landasan Afrika, dene instrumen liyane kayata maracas, pitos lan gouache Dheweke pribumi ing Amerika. Nanging, sandhangan sing dienggo para penari njupuk saka lemari klambi kuno Spanyol.

Nanging sing paling narik kawigaten kita ing artikel iki, yaiku nari kayata, duwe oyot asli Afrika. Iki nyedhiyakake sensualitas lan koreografi khas tarian sing isih bisa ditemokake saiki ing jantung Afrika.

Para bachata

Nari bachata

Bachata

Iki uga nari sejati Dominika nanging lengkap kanggo kabeh jagad. Asale saka taun suwidakan abad rong puloh saka bolero irama, sanajan uga menehi pengaruh saka merengue lan lagi kuba.

Kajaba iku, kanggo bachata sawetara instrumen khas irama kasebut diganti. Contone, maraca bolero diganti dening sang güira, uga kalebu kulawarga perkusi, lan dikenalake gitar.

Kaya sing wis kedadeyan karo tarian liyane, bachata dianggep minangka wiwitane dadi tarian saka kelas sing paling asor. Banjur dikenal minangka "Musik pahit", sing menehi referensi babagan melankolis sing dibayangke ing tema kasebut. Wis ana ing taun wolung puluhan abad kaping rong puluh nalika genre iki nyebar internasional nganti diklasifikasikake dening UNESCO Warisan Kemanusiaan sing Ora Ketara.

Saliyane, sajrone sejarah, bachata dipérang dadi rong subgenre. Ing tecnoamargue yaiku salah sawijine. Gabungan karakteristik tarian iki karo musik sing digawe saka instrumen elektronik nalika gabung karo genre liyane kayata jazz utawa rock. Pemain sing paling apik yaiku Sonia Silvestre.

Subgenre nomer loro yaiku sing diarani bachata jambon, sing dadi luwih populer ing saindenging jagad. Wis cukup kanggo kita ngandhani manawa tokoh sing misuwur yaiku Victor Victor lan ndhuwur kabeh, Juan Luis Guerra supaya sampeyan sadhar. Ing kasus iki, dikombinasikake karo balada romantis.

Minangka jinis saiki, eksponen paling gedhe yaiku penyanyi asal Amerika saka Dominika Romeo Santos, pisanan karo grup sampeyan, Aventura, lan saiki solo.

Tari khas liyane ing wilayah Karibia sing kurang populer

Mapalé

Juru basa Mapalé

Tari-tarian sing wis dakkandhani saiki khas Karibia, nanging wis ngluwihi wilayah kasebut dadi misuwur ing saindenging jagad. Nanging, ana tarian liyane sing durung sukses ing luar negeri, nanging misuwur ing wilayah Karibia.

Yaiku kedadeyane sendi, sing asale dununge ing wilayah Kolombia sadurunge tekane wong Spanyol. Nggabungke pengaruh saka pipa asli karo irama Afrika lan duwe komponen seductive sing jelas. Saiki dadi tari ballroom sing duwe irama lilting lan perayaan. Kanggo nari, umume njupuk kostum khas Kolombia. Uga kalebu jinis joget kasebut yaiku fandango, sing ora ana gandhengane karo jeneng Spanyol. Asale saka kutha Bolivia saka gula, cepet nyebar menyang Urabá Kolombia. Minangka korido sing nyenengake, ing penasaran, para wanita nggawa lilin kanggo nolak penggoda para pria.

ROOT Afrika sing luwih jelas duwe mapalé. Ing nari iki, drum lan panelpon sing nyetel irama. Asal-usul kasebut ana hubungane karo kerja, nanging saiki duwe nada perayaan sing ora bisa ditolak. Iki minangka tari sing energik lan sregep, kebak eksotisme.

Pungkasan, kita bakal crita babagan bullerengue. Kaya tarian khas liyane ing wilayah Karibia, kalebu tari, interpretasi lagu lan melodi. Sing terakhir dilakokake mung nganggo drum lan telapak tangan. Kanggo bagean, lagu kasebut mesthi ditindakake dening para wanita lan beksan bisa ditindakake dening pasangan lan klompok.

Minangka kesimpulan, kita wis nyritakake babagan sawetara tarian sing paling populer ing Karibia. Sing pertama sing kasebut kanggo sampeyan wis entuk ketenaran lan popularitas internasional. Kanggo bagean kasebut, sing terakhir kasebut uga misuwur ing wilayah sing ditindakake, nanging luwih akeh ing saindenging jagad. Ing kasus apa wae, ana akeh liyane tarian khas wilayah Karibia. Antarane, kita bakal nyebutake nalika lulus farotas, sing scribble, digawa menyang Amerika dening Spanyol, utawa Aku bakal ngerti - aku ngerti.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*