Cliff gaib saka Moher

ing Cliff saka moher Dheweke minangka salah sawijining keajaiban wisata ing Irlandia lan ya iku gaib. Motong bumi sing dadakan nalika ditemoni karo segara lan langit iku luar biasa. Apa sampeyan ngerti dheweke ing wong? Mboten? Banjur bisa dadi tujuan sing apik banget, sanajan ing musim adhem yen hawa adhem lan angin ora medeni sampeyan.

Ireland Ora adoh banget, mula yen sampeyan seneng ide ing kene, kita bakal menehi informasi babagan tebing lan kepiye cara nggawe riko wisata tanpa kantun sing paling apik. Kanggo maca lelungan!

Cliff of Moher

Dheweke ana ing wilayah sing misuwur ing Burren, ing kabupaten clare, Republik Irlandia. Iki wis digawe udakara 300 yuta taun kepungkur lan umume watu gamping, sanajan watu paling tuwa kabeh ana ing dhasar kasebut.

Antarane retak ing watu urip luwih saka 30 ewu manuk, kaya 20 spesies sing beda-beda, lan ing sikile, ing segara, ana lumba-lumba, hiu lan singa laut. Dheweke lelungan udakara 14 kilometer lan ing titik paling dhuwur Dhuwur 214 meter, ing Menara O'Brien. Ing ujung liyane dhuwure 120 meter, ing titik sing dikenal minangka Kepala Hag.

Saka ndhuwur Menara O'Brien sampeyan bisa ndeleng Kapuloan Aran, jajaran pegunungan Rolas Pines utawa Galway Bay, lan kanthi kamulyan lan pemandangan sing apik yaiku luwih saka sayuta turis ngunjungi dheweke saben taun. Dadi salah sawijining!

Perengan kasebut kalebu bagean saka Geopark saka Burren lan Cliff of Moher lan minangka titik penting ing salah sawijining dalan wisata sing paling populer lan apik sing ditawakake Irlandia, yaiku Cara Atlantik Liar.

Kunjungi Cliff of Moher

Perengan kasebut asring dikunjungi masarakat, nanging ing taun 90an pamrentah wiwit nganggep luwih serius lan ngatur kunjungan. Menawi mekaten, lan kanthi konsep wisata alam, tanpa struktur manungsa sing ngganggu donya lan pengalaman kita, modern Pusat Pengunjung ing sak sisih bukit, sadurunge tekan perengan sing padha.

Pakaryan kasebut mbutuhake wektu 17 taun lan lawange dibukak ing wulan Februari 2007. Luwih becik ngunjungi papan iki sadurunge metu kanggo njelajah tebing amarga tampilan geologi sing menarik ing papan kasebut, flora, fauna lan sejarah. Ana layar multimedia gedhe, tampilan mripat saka manuk ing garis pantai, lan video guwa sing ora bakal dikunjungi amarga ana ing jero banyu.

Entuk situs iki gampang saka kabeh kutha lan kutha sing ana sakiwa tengene. Saka Galway, Kinvara, Limerick, Doolin, Ennistymon, Ennis utawa Lisdoonvarna sampeyan bisa njupuk bis ing jalur negara Bus Éireann. Ana sawetara layanan saben dina lan yen ora mesthi ana bus pribadi. Akeh wong sing tetep ing Doolin, amarga gampang tekan ing tebing, jarak sepuluh menit, nanging uga budaya Irlandia kuno lan lanskap sing ora iso dilalekake.

Kapan sampeyan kudu ngunjungi Cliff of Moher? Ya, dheweke minangka salah sawijining obyek wisata sing paling apik ing Irlandia ing stasiun sing paling nyenengake ana akeh wong. Mula, aku kandha yen yen adhem utawa angin ora medeni sampeyan, mula bisa mlaku-mlaku nalika musim salju.

Tur saka Dublin utawa Galway, rong kutha gedhe, (Dublin adoh telung jam lan Galway udakara 90 menit), tekan antara 11 esuk nganti 4 sore saengga wektu kasebut pancen rumit. Yen sampeyan lunga dhewe, luwih becik lunga esuk utawa bengi. Sunset apik banget!

Sawetara turis ngumbara kabeh watu karang lan cenderung tetep ngubengi tengah, yaiku cedhak Menara O'Brien lan cedhak tembok. Yen sampeyan ora dadi bagian saka tur, sampeyan duwe luwih akeh wektu supaya bisa mlaku kanthi luwih, sing cocog amarga sampeyan luwih ditinggalake. Kajaba iku, sampeyan bisa ndhaptar nitih feri kanthi dhasar utawa ing Jejak Pesisir 12 kilometer sadhuwure jurang.

Jejak Pesisir diwiwiti ing Doolin lan tekan Kepala Hag sing nyedhiyakake pemandangan sing paling apik: tebing, langit, air terjun, grumbul ing endi wae, ora ana mobil. Sampeyan bisa nindakake dhewe utawa ndhaptar nganggo pandhuan. Ing babagan iki ana petani lokal sing jenenge Pat Sweeney sing ngatur mlaku-mlaku saben esuk jam 10 esuk. Dheweke yaiku kenaikan telung jam lan apik banget.

Aku ngelingake sampeyan ora ana papan liya sing turu ing jurang lan kutha sing paling cedhak yaiku Doolin, ing endi akomodasi akomodasi macem-macem sanajan konsentrasi luwih akeh tinimbang Bed & Breakfast. Temenan, ana sawetara hotel mewah sing ora bisa dilalekake.

Yen sampeyan mlebu ing musim salju, sampeyan kudu kumpul nanging kasunyatane yaiku kaya pesisir, sampeyan mesthi kudu nganggo jas amarga swasana saya banter banget ing kene. Pancuran udan uga umume lan ketok, nganggo sepatu sing nyaman ora ucul. Yen sampeyan tetep cedhak Pusat Pengunjung, sampeyan bisa nikmati kafeteria lan jedhing, nanging yen mlaku dhewe, coba wenehi kabutuhan.

Ana pager kayu sing misahake area umum karo peternakan pribadi, nanging sampeyan bisa ngliwati lan ngetutake rute kasebut, sanajan aku ngelingake manawa dalane wis ora diawet kanthi apik. Lan pungkasan, apa sampeyan ngerti ana wong sing omah-omah ing kene? Ing Doolin, ing omah sing apik lan apik kanthi pemandangan laut, nanging sabanjure pasangan kasebut munggah menyang tebing lan njupuk gambar sing apik banget kaya ing ndhuwur.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*