Cliff of Moher, kunjungan khusus ing Irlandia

Iklim, kekuwatan alam lan wektu ngasilake lanskap sing apik ing saindenging jagad. Contone, ing Irlandia, negara sing akeh mutiara wisata Cliff saka Moher.

Pertemuan tiba-tiba ing antarane dharatan lan segara ing kene nggawe wujud sing dramatis lan dramatis, dadi salah sawijining obyek wisata paling populer ing negara Eropa iki. Apa sampeyan ngerti? Yen ora kaya ngono, gatekake amarga ing kene aku bakal ninggalake sampeyan informasi praktis supaya ing sabanjure ngunjungi Irlandia aja nganti kangen.

Cliff of Moher

Dheweke ana ing Irlandia ing kabupaten clare, ing wilayah sing dikenal kanthi jeneng Burren. Iki kasusun saka watu gamping lan jinis watu endhepan sing kasusun saka lendhut lan macem-macem mineral sing asale luwih saka 300 yuta taun kepungkur. Kasunyatane, isih bisa ndeleng alur ditinggal kali kuna sing ngethok watu kasebut ing dhasar jurang, sing sabenere ana watu paling tuwa.

Jurang dheweke ana ing tengah jejak wisata pesisir sing dikenal minangka Wild Atlantic Way, rute 2500 kilometer sing bisa mlaku, numpak mobil utawa mancal. Dheweke uga cedhak Bandara Internasional Shannon lan cedhak karo kutha Galway lan Limerick.

Rute resmi utawa Cliff of Moher Walk Mlaku 18 kilometer saka Kepala Hag menyang Doolin lan kalebu kunjungan menyang Pusat Pengunjung lan Menara O'Brien sing misuwur sing dadi titik pandang sing apik. Sabanjure, ana rong jalur sing cedhak karo pusat pengunjung, sing resmi luwih aman lan siji ora aman amarga mlaku nyedhaki pinggir.

Cara menyang Cliff of Moher

Sampeyan bisa nggunakake bis umum, pit, mlaku lan mobil. Ing kene lelungan kasebut penting amarga kaya crita Ithaca, lelungan luwih penting tinimbang sing dituju. Yen sampeyan nggunakake mobil, sampeyan bisa nyewa ing endi wae ing negara kasebut utawa ing kutha Galway utawa Limerick sing cedhak.

Ana parkiran cedhak, ing ngarepe pusat pengunjung lan sampeyan bisa tuku tiket mlebu ing kana. Kanthi tiket, klebu parkir tanpa wates.

Yen sampeyan duwe omah ing motor, luwih becik hubungi situs web resmi tebing amarga sampeyan kudu cadangan papan. Sampeyan uga bisa teka kanthi taksi saka kutha-kutha sing wis kasebut sadurunge. Lan mesthine nganggo bus turis jarak adoh, utamane ing antarane April lan September.

Saka Limerick, Ennis, Cork, Galway utawa Dublin sampeyan bisa nyewa wisata dina nganggo bis lan saka Dublin, tur kasebut suwene sedina. Umume mangkat jam 7 esuk lan bali jam 7 sore.

Sampeyan uga bisa tekan kana kanthi sepur. Njupuk sepur ing Dublin menyang Ennis liwat Limerick lan saka kana nganggo bis. Kabeh kutha Irlandia nyambung nganggo kereta api dadi gampang. Yen sampeyan arep mlaku, sampeyan luwih dhisik menyang Doolin amarga dalan sing mlaku ing pesisir tebing diwiwiti saka kene.

Saka Doolin menyang tebing ana 8 kilometer lan yen sampeyan pengin bolak-balik menyang Kepala Hag yaiku 12 kilometer.

 

Ana akeh rute muter Dheweke mlaku liwat tebing lan pesisir Clare umume. Lonely Planet ujar manawa County Clare minangka salah siji saka sepuluh papan paling apik ing donya sing nunggang sepeda ... Kasunyatane kanthi nganggo sepeda sampeyan bisa ngrasakake pesisir emas Atlantik, pindhah saka kutha menyang kutha lan saka pub menyang pub lan kosok balene. Sampeyan bisa entuk peta rute ing pusat pengunjung lan pit bisa nyewa ing sawetara kutha ing sacedhake, kayata Doolin.

Yen sampeyan nggunakake bus umum, sampeyan bisa langsung njupuk bis ing Galway utawa Dublin. Bis-bis kasebut yaiku Bis Eireann dheweke mlaku kaping lima saben dina ing musim panas ing antarane Ennis lan Galway lan liyane taun telung dina.

Kunjungi Cliff of Moher

Jurang kabuka kabeh taun kajaba 24, 25 lan 26 Desember. Ing wulan Januari lan Februari padha dibukak wiwit jam 9 esuk nganti jam 5 sore, Maret lan April wiwit 8 esuk nganti 7 sore lan antara Mei nganti Agustus antarane 8 esuk nganti 9 wengi. September lan Oktober dibukak saka 8 esuk nganti 7 pm lan November lan Desember saka 9 esuk nganti 5 pm.

Yen sampeyan kepengin ngunjungi pameran khusus ing tebing ing pusat pengunjung banjur coba coba udakara 20 menit sadurunge ditutup. Salah sawijining papan sing paling istimewa ing tebing ing konstruksi lawas sing dikenal minangka Menara O'Brien Sanajan mbukak saben dina, beda-beda gumantung karo wektu setaun. Ana kafe, bengkel kerajinan, lan toko souvenir.

Wigati dimangerteni swasana mengaruhi banget nalika tekan tebing mula coba duwe rencana sing fleksibel. Musim dhuwur yaiku wulan Juli lan Agustus nanging sampeyan uga bakal nemokake akeh wong wiwit wulan April lan September. Wektu paling ala yen sampeyan seneng sepi yaiku antarane 11 esuk nganti 4 sore. Y yen sampeyan bisa ngindhari akhir minggu luwih apik.

Gegayutan karo iklim, ana macem-macem warna sing kalebu warna kuning, oranye lan abang kanggo mengklasifikasikake kahanane: kanthi warna abang, jelas, pusat ditutup lan masarakat bakal evakuasi yen ana sekitar wong. Sampeyan bisa mriksa ing situs web resmi.

Tuku tiket kanggo Cliff of Moher

Kanggo ngirit wektu sampeyan bisa nindakake tuku online. Tiket kasebut kalebu fasilitas ing njobo ruangan lan njero ruangan, mlebu ing pusat pengunjung lan pameran lan parkir.

Online sampeyan bisa pesen nganti sangang tiket. Regane saben wong diwasa 6 euro lan bocah nganti 16 taun bebas. Siswa lan luwih saka 65 taun mbayar 4 euro. Kasunyatane yaiku nggawe reservasi lan tuku online paling apik, mula sampeyan mung kudu seneng. Yen cuaca apik, sampeyan bakal bisa ndeleng Kapuloan Aran ing Teluk Galway lan pegunungan ing kabupaten sing padha.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*