Teluk Menorca

Cala Pregonda

ing teluk Menorca iku salah siji saka wisata gedhe pulo iki gadhahanipun ing Balearics. Iki minangka nomer loro paling gedhe ing Nusantara lan nomer pitu ing Spanyol. Iku uga katelu paling pedunungé, sawise Mallorca lan Ibiza.

Wis sajarah sugih diwiwiti karo budaya talayotic, akeh panggonan menarik, kutha khas lan taman alam sing bakal fascinate sampeyan. Kanggo kabeh iki, kita bakal nuduhake sampeyan sawetara teluk paling apik ing Menorca. Nanging kita uga arep ngomong karo sampeyan bab apa sampeyan bisa ngunjungi sapisan ing wong-wong mau. Kanthi cara iki, sampeyan tetep ing pesisir sing apik banget iku bakal luwih enriching.

Coves of Menorca: Landskap impen lan banyu biru pirus

Dadi akeh macem-macem teluk Menorca sing bisa ditemokake kanthi wiyar lan kabeh layanan. Nanging uga liyane remot lan picturesque sing wis wadi karakter semi-alam bébas sing.

Akèh-akèhé disambungake dening sing disebut Camí de Cavalls, rute meh rong atus rong puluh kilometer sing mlaku ing saindhenging pulo. Asal-usulé diwiwiti ing abad kaping XNUMX lan nduweni fungsi kanggo nglindhungi Menorca saka serangan maritim. Nanging, saiki dadi rute sing cocog kanggo sampeyan hiking. Nanging, tanpa ado maneh, kita bakal nuduhake sampeyan sawetara teluk paling apik ing Menorca.

Langkawi Macarella

Macarella cove

Langkawi Macarella

Dumunung ing sisih kidul-wétan pulo, iku salah siji saka teluk paling populer ing Menorca. Iku uga salah siji sing paling ayu. Sampeyan bisa ngapresiasi kanthi ndeleng pasir putih sing apik, banyu biru pirus lan alas pinus sing nglindhungi. Nanging uga mirsani perengan dhuwur telung puluh meter sing pigura iku.

Sabenere, liwat Camí de Cavalls, sampeyan bisa nyedhaki Macarelleta cove. Minangka jeneng nuduhake, iku malah luwih cilik tinimbang sadurunge, nanging ora kurang nengsemake. Kajaba iku, sampeyan bisa nindakake nudism, yen sampeyan pengin.

Ing sisih liya, cedhak Macarella sampeyan duwe rong papan sing paling apik ing Menorca. Salah sijine yaiku Desa Talayotik torellafuda, salah siji sing paling penting ing pulo. Iku belongs kanggo prasejarah, nalika budaya iki didominasi pulo. Yen sampeyan ngunjungi, sampeyan bakal bisa ngormati sawetara talayotes utawa bangunan khas, taula utawa monumen, guwa kuburan lan sisa-sisa omah.

Dene papan kaloro yaiku spektakuler Gua Murada, luwih kulon. Iku paling gedhe kabeh Algendar jurang lan, sanajan iku amarga erosi alam, iku banjur retouched dening manungsa. Khusus, nambahi ambane lan, sing paling penting, dibangun tembok siklopean. Iki uga kagolong ing jaman Talayotik lan tujuan rongga kasebut, ketoke, minangka papan panguburan kolektif.

Cala Morell

Teluk Morell

Cala Morell, salah siji saka teluk paling atraktif ing Menorca

Saiki kita pindhah menyang liyane saka teluk paling ayu ing Menorca, dumunung ing sisih lor-wétan pulo, banget cedhak karo Mercusuar Punta Nati. Iki minangka salah sawijining sing nggawe telpon Rute pitung mercusuar, wisata pesisir sing apik ing bangunan kasebut sing uga kalebu Cavallería, Favàritx, Artrutx, San Carles, Ciudadela lan Isla del Aire.

Bali menyang Cala Morell, sampeyan bisa uga kuciwa karo ukuran cilik. Iki minangka pantai cilik sing meh ora duwe pasir lan platform malah kudu dibangun ing watu kanggo nglangi.

Nanging, wis kasil ngreksa kabeh pesona alam lan apik sanajan ana ing wilayah wisata. Kajaba iku, banyune bening kristal lan diubengi dening lanskap watu sing nggumunake. Kaya kabeh iki ora cukup, ing jejere sampeyan bakal weruh a nekropolis talayotik karo akeh guwa prasejarah.

Atraksi liyane sing ndadekake Morell minangka salah sawijining teluk paling menarik ing Menorca yaiku jarake Benteng, ibukutha kuna lan kutha paling padhet ing pulo kasebut. Mbok menawa ana hawa sing megah lan kutha lawas sing apik banget.

Iki digawe saka dalan sing sempit lan apik lan kalebu monumen kayata Katedral Menorca, konstruksi Gotik saka abad kaping 1558. Cedhak banget yaiku Plaza del Borne, ing ngendi sampeyan bisa ndeleng obelisk sing menehi upeti kanggo pertahanan pulo kasebut nglawan Turki ing taun XNUMX.

Jejere sadurunge iku Plaza de la Esplanada lan, banget cedhak, port ngendi ing rissaga. Fenomena alam iki kalebu pasang surut sing ndadekake banyu oscillate nganti rong meter nganti kebanjiran lan spektakuler. Nanging, sampeyan mung bakal bisa ndeleng ing mangsa panas lan ing kahanan atmosfer tartamtu.

Akhire, sampeyan bisa ngunjungi ing Ciudadela ing kastil San Nicolás, dibangun ing pungkasan abad kaping XNUMX lan Museum Municipal, kang nampilake nomer akeh obyek prasejarah.

Turquoise Cove

Teluk En Turqueta

Turquoise Cove

Kita bali menyang sisih kidul-wétan Menorca kanggo ngunjungi teluk liyane iki, cedhak banget karo Macarella. Nyatane, dheweke gabung karo Camí de Cavalls sing wis dakcritakake. Jeneng kasebut nuduhake warna biru pirus sing kuat ing banyu.

Iki diubengi dening alas pinus ing ngendi sampeyan bakal nemokake iyub-iyub ing dina sing paling cerah lan watu sing misahake pasir dadi loro. Iki minangka pantai semi liar, nanging wis ana layanan lifeguard lan malah bar pantai cilik sing bisa dipangan.

Ing tangan liyane, cedhak iku Teluk Talaier lan arena Putra Saura. Nanging uga bakal menarik kanggo sampeyan ngerti sing sethitik luwih iku ing Cova des Pardals. Biyen digunakake dening nelayan lan penyelundup, nanging saiki sampeyan bisa ngunjungi lan nikmati pemandangan Mediterania sing luar biasa. Akses gampang, amarga malah duwe undhak-undhakan.

Cala Galdana

Teluk Galdana

Cala Galdana

Uga ditemokake ing sisih kidul-wétan pulo kasebut, nanging, ing kasus iki, luwih kulon tinimbang sing sadurunge. Iki minangka teluk sing amba sing nduwe akeh kegiatan rekreasi. Contone, sampeyan bisa nyewa motor utawa prau pedal. Senadyan akeh layanan, iku ora pantai gedhe. Dawane mung sawetara atus meter lan ambane meh patang puluh meter. Kajaba iku, nduweni wangun cangkang, sing ndadekake banget aman kanggo jedhing.

Sampeyan uga duwe parkir mobil ing jejere pantai, sanajan ana jalur bis. Nanging, amarga kita ngomong babagan prau, luwih becik sampeyan teka ing teluk iki numpak salah sawijining prau sing lelungan ing pesisir Menorca lan mandheg ing kana. Elinga yen Galdana minangka metu alami menyang segara saka jurang. Mulane, iki diubengi dening watu sing spektakuler lan akeh vegetasi. Akibaté, pemandangan saka segara nyengsemaken.

Sawise adus ing banyu sing jernih, kita uga menehi saran supaya sampeyan pindhah menyang sudut pandang sing ana ing salah sawijining watu sing nggawe pantai. Sampeyan bakal duwe views biasa saka pesisir Menorca.

Cove ing Porter

Cove ing Porter

Cove ing Porter

Mbok menawa malah luwih nyengsemaken cove iki dumunung ing sisih kidul Menorca. Iki dibingkai dening rong tebing sing nggumunake lan duwe layanan hammock lan fasilitas liyane. Sawise ngrasakake banyu biru pirus, sampeyan bisa seneng-seneng menyang Cova ing Xoroi, guwa alam kang wis diinstal disko.

Nanging, ing sacedhake Cala en Porter sampeyan bakal nemokake Mahon, kutha gedhe liyane ing pulo lan ibukutha saiki. Aja lali ngunjungi, amarga ana akeh sing bisa ditawakake. Minangka penasaran, kita bakal pitutur marang kowe yen ing istilah kotamadya iku titik paling wétan kabeh Spanyol.

Nanging kita maringi pitutur sampeyan kanggo pindhah menyang plabuhan alam sawijining, kang ayu banget lan uga ana papat pulo: sing saka Raja, Lazareto, saka Quarantine lan Pinto. Sabenere, ing tutuk port punika Benteng La Mola, dibangun ing pertengahan abad XIX kanggo mbela pulo kasebut.

Sampeyan uga kudu ngunjungi ing Mahón ing Benteng Saint Roc, turahan saka tembok lawas sing nglindhungi kutha. Nanging ndhuwur kabeh, ing greja Santa Maria, kanthi organ spektakuler, lan biara Carmen. Kanggo bagean kasebut, bangunan Balai Kota nanggapi gaya neoklasik.

Pungkasan, cedhak Mahon sampeyan duwe Benteng Marlborough lan sisan talayotic saka Talatí saka Dalt. Lan, yen sampeyan nyedhaki wilayah kasebut Albufera des Grau, sampeyan bakal weruh malang beda saka liyane saka pulo.

Cala Mitjana, salah sawijining teluk paling spektakuler ing Menorca

Cala Mitjana

Cala Mitjana

Dumunung ing sisih kidul Menorca, uga misuwur amarga pasir putih sing apik lan banyu biru pirus. Iki dianggep minangka teluk prawan lan menehi lanskap sing apik banget. Nanging, yen misale jek sing dicokot alam bébas kanggo sampeyan, jejere sampeyan duwe Cala Mitjaneta, isih cilik lan kurang dibukak.

Nduwe parkir mobil sing cedhak banget lan minangka dalan metu menyang segara jurang. Mulane, iki diubengi dening watu sing spektakuler lan akeh vegetasi. Nanging, akses menyang teluk gampang. Malah ana jalur bis. Nanging, yen sampeyan luwih seneng lelungan kanthi cara sing luwih nyaman, disaranake sampeyan nindakake kanthi segara. Ana sawetara prau sing nyabrang pesisir Menorca lan mandheg ing kana.

Ing tangan liyane, pantai iki dumunung ing kotamadya saka wesi, wonten pundi kastil Santa Águeda, dumunung ing pucuk gunung homonim. Dibangun ing jaman Arab ing benteng Romawi kuno, dipercaya dibangun ing abad kaping 1987. Wiwit taun XNUMX wis dadi Aset Kepentingan Budaya.

Pungkasan, kita wis nuduhake sampeyan sawetara teluk paling apik ing Menorca, uga papan-papan sing cedhak, sing bisa uga dadi kegiatan bocah-bocah. Nanging ana akeh wilayah wedhi liyane sing padha ayu. Contone, Pregonda cove, teluk Pilar o Escorxada cove.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

bool (bener)