Cala Moraig

Cala Moraig minangka salah sawijining pesisir paling ayu ing Costa blanca. Dununge ana ing wilayah Alicante Marina Alta lan, luwih khusus, ing Poble Nou de Benitachell, ing antarane Jávea lan Moraira.

Jubah cilik pasir putih lan banyu bening kaya kristal katon ana ing mburine Puig de la Llorença massif, sing tiba ing pesisir dadi gedhe jurang nganti nganti atus meter, ing antarane ana pasisir cilik. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Cala Moraig, sampeyan ngajak sampeyan terus maca.

Sing bakal ditindakake ing Cala Moraig

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan sampeyan kudu ngerti babagan Cala Moraig yaiku pojok kiwa minangka tradhisi nudist. Nanging, sing luwih penting yaiku perkara sing bisa sampeyan lakoni yen sampeyan ngunjungi pantai sing apik iki.

Wilayah kasebut cocog kanggo sampeyan olahraga nyilem lan snorkeling. Watu karang sing tiba ing pantai nggawe formasi batuan ing banyu sing beda-beda ing spesies kasebut.

Cova dels Arcs

Antarane lanskap sing watu, daya tarik utama Cala Moraig katon apik. Babagan telpon Cova dels Arcs, sing duwe growong ing permukaan lan ing jero banyu. Iki minangka produk saka sistem pembuangan karst sing digawe dening segara ing watu lan bagean sing apik ditendhem udakara 6000 milyar taun kepungkur.

Wis dingerteni manawa dingerteni manungsa wiwit para pemukim pertama teka ing wilayah kasebut. Banjur, iki dadi perlindungan kanggo para pelaut, sanajan bakal ditemokake nalika nyiyapake dalan sing nyambungake Poble Nou de Benitachell karo urbanisasi wilayah kasebut.

Cala Moraig

Cala Moraig

Eksterior Cova dels Arcs nawakake sampeyan kertu pos surup sing apik. Lan, ing njero, bagean saka guwa sing paling misuwur diarani Kamar Immersionists, uga diarani "Star Window." Saka kana, sampeyan uga bisa ngakses kamar ngisor sing jembar sing komunikasi langsung karo laut sing mbukak.

Nanging, sadurunge mlebu guwa sampeyan kudu ngati-ati. Kaping pisanan, sampeyan ora kudu nindakake nalika pasang pasang lan segara muter amarga bisa nyebabake sampeyan nabrak watu. Uga lan nomer loro, lumahing growong lunyu lan ora angel tiba. Nanging, ing kasus apa wae, yaiku a keajaiban alam sing uga dianggep minangka outlet banyu dhawa paling dawa ing segara ing kabeh Spanyol.

Tilase mlaku-mlaku

Saliyane, saka Cala Moraig ana sawetara rute hiking lan sepeda sing ngliwati puzzles Puig de la Llorença, sing uga kasebut Cumbre del Sol. Menenga misuwur ing antarane sing nggabungake Abiar karo Calistros, sing mbukak lapangan kebon anggur lan nuduhake konstruksi tradisional ing wilayah kasebut riura, ing endi anggur disimpen. Mungkasi ing area rekreasi kutha pertama sing wis dakkandhani.

Bebarengan karo rute iki, sampeyan bisa mlaku mlaku uga nganggo pit sing saka Penya-Segats, sing dadi daya tarik utamane yaiku tampilan sing menehi guwa-guwa ing pesisir. Lan padha, sing saka kesalahan Moraig, sing nduweni nilai geologi sing dhuwur. Nanging rute sing paling sampeyan bakal kaget yaiku telpon Rute Cliff, sing ngetutake jalur SL-CV 50, ditandhani lan kanthi akeh sudut pandang.

Carane njaluk menyang Cala Moraig

Siji-sijine cara kanggo tekan Cala Moraig yaiku kanthi dalan. Sampeyan kudu pindhah menyang CV-737 lan njupuk dalan sing nggawa menyang Urbanisasi Cumbre del Sol. Sawise ngliwati iki, sampeyan bakal nemokake papan parkir ing sisih ndhuwur jins kasebut supaya sampeyan bisa ngetrapake kendaraan lan mlaku kanthi mlaku. Iki ora dawa banget, sanajan wis pocapan.

Cova dels Arcs

Cova dels Arcs

Sekitar Cala Moraig

Saliyane, sawise sedina ing pantai Cala Moraig, sampeyan uga pengin ngerti lingkungane. Ing Marina Alta Alicante duwe sawetara kutha sing apik banget sing bisa dikunjungi. Kita bakal nuduhake sampeyan paling cedhak karo teluk jago kasebut.

Benitachell

Wangsulan: Bab ingkang sapisanan sing kudu kita critakake babagan kutha iki yaiku, ing wilayah kotamadya, sampeyan duwe teluk asri liyane kayata saka Testos y dening Llebeig. Nanging uga nawakake monumen sing menarik. Ing antarane, ing greja Santa Maria Magdalena, dibangun ing abad kaping XNUMX kanthi gaya barok. Kajaba iku, sampeyan menehi saran supaya sampeyan ndeleng Orator Jaime Llobell, dibangun ing XIX.

Saka wektu sing padha yaiku Balai Kota lan luwih tuwa ing Portalet, sing dadi salah sawijining gerbang tembok abad pertengahan lan saiki menehi akses menyang alun-alun greja.

Moraira

Cedhak banget karo Cala Moraig uga kutha cilik iki udakara XNUMX jiwa sing duwe plabuhan sing apik. Babagan monumene, kastil, sing dadi benteng pengawasan pesisir kanggo nglindhungi wilayah kasebut saka serangan bajak laut.

Benisa

Kutha cilik iki minangka salah sawijining kutha paling populer ing propinsi Alicante iki. Sampeyan bakal kaget karo jumlah monumen sing ana. Antarane, set saka omah lan kraton sing dadi markas fasilitas Universitas Alicante.

Dheweke uga nyorot biara saka Rama Fransiskan, wiwit taun 1645; ing Istana Torres-Orduña, saiki omah budaya; ing Greja Neo-Gothic saka konsepsi Immaculate lan, ing ndhuwur kabeh, ing Irisan, tanggal ing abad kaping XNUMX lan minangka bangunan paling tuwa ing kutha kasebut.

The Lonja de Benisa

Lonja de Benisa

Javea

Kutha iki minangka kutha paling penting ing wilayah kasebut lan dilindhungi Montgó massif, sekitar sampeyan duwe taman alam sing megah. Ing pungkasan, sampeyan bisa nyedhaki Cape San Antonio, kanthi tebing sing apik banget, nawakake pemandangan Costa Blanca sing apik banget.

Babagan monumen Jávea, misuwur banget ing ndhuwur kabeh greja San Bartolomé, dibangun ing abad kaping 1931. Nggabungake karakteristik benteng amarga rencana persegi dowo lan bentuke sing kuat karo kekuwatan agama ing sawijining candhi. Kajaba iku, menara lonceng katon saka pirang-pirang panggonan ing wilayah kasebut. Wiwit taun XNUMX dadi Monumen Seni Nasional.

Ing greja Lady of Loreto, sing ana ing plabuhan lan atap nggawe simulasi keel kapal. Saliyane, yen sampeyan menyang Cape San Antonio, sampeyan bakal nemokake biara saka Perawan Malaikat lan sawetara menara jaga-jaga sing ngontrol tekane bajak laut.

Ing kesimpulan, Cala Moraig Iki minangka salah sawijining pesisir paling apik ing Costa Blanca. Nawakake sampeyan keajaiban kaya Cova dels Arcs. Nanging uga kutha-kutha ing wilayah kasebut pantes dikunjungi. Apa sampeyan ora pengin ngerti pojok iki Provinsi Alicante?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*