Apa sing kudu ditindakake telung dina ing Shanghai

Salah sawijining kutha paling kosmopolitan ing Asia yaiku Shanghai. Yen sawetara minggu kepungkur, kita ngomong babagan Hong Kong lan jumlah wong sing manggon ing Shanghai ora adoh banget Kutha iki minangka salah sawijining kutha sing paling akeh pedunung ing saindenging jagad.

Pelabuhan, pusat finansial lan pusat budaya ing jagad iki minangka tujuan lelungan sing apik. Sampeyan bisa uga nganggep manawa kondhisi kasebut anyar, nanging nyatane Shanghai wis katon luwih saka satus, mula akeh sejarahe. 72 jam dudu wektu sing suwe, nanging kadhang kala iku kabeh mung ana ing kene pandhuan sing kudu ditindakake telung dina ing Shanghai.

Dina 1 ing Shanghai

Kutha kaperang dadi loro: ing salah sawijine kali Huangpu yaiku Puxi lan liyane Pudong. Puxi ing sisih kulon lan Pudong ing sisih wétan. Sing paling apik saka lanskap kutha modern yaiku Wilayah Lujiazui, ing Pudong, bangunan sing paling akeh yaiku: Pusat Keuangan Dunia Shanghai, Menara Jin Mao, Menara TV Mutiara Oriental lan Menara Shanghai, kayata. Uga ing Terowongan Pariwisata, trowongan bawah tanah kanthi pertunjukan cahya lan swara sing bisa dikunjungi.

  • Menara Mutiara Timur: Dhuwure 468 meter lan dadi struktur paling dhuwur ing kutha ing antarane taun 1994 lan 2007. Iki antena transmisi radio lan TV kanthi limalas platform pengamatan, ing antawisipun kapsul antawis 350 meter. Wis restoran sing muter, ing antarane rong bidang kasebut, lan mesthi ana pemandangan sing apik.
  • Pusat Keuangan Dunia: Minangka bangunan paling dhuwur nomer wolu ing donya lan dhuwure 492 meter. Observatorium nduweni jubin kaca lan windows sing menehi 360º tampilan.
  • Menara Jin Mao: Kabeh sing ana ing kene kalebu nomer bejo, 8, amarga ing basa Mandarin Cina, ana wolung swara kaya tembung "kemakmuran." 88 lantai lan bar jazz.
  • Tunel Waitan: minangka trowongan turis setinggi 647 meter sing liwat ing sangisore Kali Huangpu sing nyambungake Bund karo Lujiazui. Situs sing aneh lan aneh.

Ing kene sampeyan bisa mlaku kanthi sithik, krasa sithik banget ing dhasar bangunan sing nggegirisi iki, utawa luwih becik, munggah ing markas pusat finansial kanggo njupuk foto kanthi dhuwur. Iki kertu pos sing paling klasik ing Shanghai lan yen sampeyan ngerti kutha sadurunge, mula kaget amarga ing taun 80-an wilayah iki meh ora dikembangake ... Yen sampeyan ora tetep ing wilayah kasebut, sampeyan bisa tekan ing dalan sepur.

Ngomong babagan akomodasi, yen sampeyan menyang wilayah sing paling disaranake yaiku wilayah sing cedhak karo Kali Huangpu amarga saka kana saka kono sampeyan bisa ndeleng kali sing apik banget. skyline saka Shanghai. Wilayah sing lawas apik banget, kayata Konsesi Prancis, nanging kabeh gumantung karo apa sing sampeyan goleki.

Dina 2 ing Shanghai

Apa dina kanggo mlaku buntelan, wilayah sing akeh sejarahe. Malang wis awal abad kaping XNUMX bangunan, ing pinggir kali. Yen sampeyan mbukak mata, sampeyan bakal duwe abad kaping rong puluh loro kaping pisanan ing panorama sing padha, amarga profil Luhiazu ana ing sisih liyane, yen cuaca apik utawa ora akeh polusi.

Sampeyan bisa mlaku-mlaku ing kene, lungguh sarapan ing kantin lan mlaku-mlaku sawetara. Banjur sampeyan duwe stasiun kereta bawah tanah Nanjing Wétan sawetara langkah adoh. Sampeyan mlebu Line 10 lan mangkat Taman Yuyuan. Sampeyan bisa ilang nalika mlaku-mlaku ing antarane bangunan Tionghoa utawa nyoba gastronomi lokal, sing apik banget. Taman kasebut digawe ing pungkasan abad kaping 20 lan ngenggoni XNUMX ewu hektar.

Biaya mlebu CYN 40 utawa 30, gumantung karo wektu taun, lan dibukak ing antarane 8:30 esuk nganti 4:45 sore. Yen sampeyan mangan awan, sampeyan mengko bisa bali menyang kereta bawah tanah lan banjur menyang Dalan Nanjing Kulon kanggo ngunjungi Candi Jing'an, asale saka abad kaping XNUMX nanging dibangun maneh lan apik banget, dununge ana ing antarane bangunan pencakar langit. Ing Konsesi Prancis Iki minangka papan sing apik kanggo mangan awan, golek restoran sing apik banget lan ndeleng bedane ing antarane Timur lan Kulon.

Pungkasane, sampeyan bisa mlebu sepur maneh banjur pindhah menyang Alun-alun kutha. Yen sampeyan pengin ngunjungi Museum Shanghai , Aja nutup sampeyan! Nalika srengenge surup ing dalan Dalan Nanjing iku papan sing apik. Utamane sektor wétan, yaiku ing endi ana bar lan restoran lan akeh cahya.

Dina 3 ing Shanghai

Yen sampeyan tresna karo kutha, sampeyan bisa uga ora pengin ninggali, nanging yen sampeyan pengin nutupi luwih akeh Ing dina pungkasan sampeyan kudu lelungan adoh saka pusat. Ana kutha-kutha bersejarah, kayata Suzhou o Hangzgou (sakjam saka Shanghai, ing pesisir tlaga lan ayu banget), yaiku Alas Bambu Anji, ing ngendi sampeyan teka kanthi sepur utawa taksi lan papane direkam Crouching Tiger, Hidden Dragon, lan uga ana Cagar Alam Pulau Chongming.

Sampeyan bisa tekan Anji kanthi kereta bawah tanah, nggunakake Jalur 1 utawa 3 kanggo tekan Stasiun Kereta Api Selatan Shanghai. Ing jejere terminal bis lan luwih awal luwih apik, sadurunge jam 9 esuk amarga sawise iku ora ana bis. Ing box box sampeyan tuku tiket banjur plancongan suwene udakara patang jam plancongan. Perjalanan ora bakal nyenengake sampeyan, nanging tujuane bakal. Sampeyan teka ing kutha Anji, ninggalake stasiun lan nyewa taksi utawa tuk-tuk kanggo tekan alas ing setengah jam.

Diakoni udakara 55 yuan. Ana sawetara restoran ing lawang mlebu lan sampeyan bisa mangan pring, miturut sampeyan? Ing njero sampeyan bisa kesasar ing mujur nengen sing apik lan sampeyan bisa munggah menyang roller coaster nganti 50 yuan maneh kanggo mabur ing antarane wit-witan cilik. Bali iku gampang banget. Yen sampeyan teka lan ora ana maneh bis menyang Shanghai, sampeyan bisa menyang Hangzhou lan saka kana menyang Shanghai nganggo kreta utawa bis.

Temenan sajrone telung dina iki, akeh sudut Shanghai sing bisa dikunjungi (museum, candhi, pasar), nanging minangka balung mburi tur 72 jam iki migunani banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Carlos ngandika

    Hai, aku Carlos, aku urip ing Monte Grande, Buenos Aires, Argentina. Informasi sing disedhiyakake migunani banget kanggo lelungan sabanjure menyang China. Matur nuwun