Tembok Besar China: Apa lan dununge dununge?

La China tembok sing apik yaiku jeneng sing diwenehi tembok lan set benteng dibangun kanggo nglindhungi Kekaisaran Tiongkok saka invasi Mongol pungkasane. Pembangunane iku kedadeyan antawis abad kaping XNUMX SM. saka C. lan abad kaping nembelas jaman kita. Jembar wilayah tapel wates ing sisih lor, antarane tapel wates karo Korea lan Gurun Gobi; lan kira-kira iku dawane luwih saka 8 ewu kilometer suwene. Sampeyan uga kudu nyebutake yen rata-rata, duwe dhuwure antarane 6 nganti 7 meter dhuwur, lan jembaré limang meter. Sampeyan uga penting kanggo nyebutake manawa Tembok Agung China kasusun saka tembok, langkah, menara lan menara.

tembok-gedhe-china3

Apa sampeyan ngerti manawa ing pucuk, tembok lan tapel wates sisih lor Kekaisaran Cina dijaga luwih saka sayuta prajurit? Kajaba iku, dipercaya manawa mayuta-yuta wong dikubur ing sacedhake. Iki bakal dadi tenaga kerja sing ana gandhengane, buruh sing mbangun Temboke nganti seda amarga lemes.

tembok-gedhe-china4

Tembok nyebrang enem provinsi lan wilayah otonomi lan kotamadya ing China Lor: Hebei, provinsi muson sing wewatesan karo Beijing lan Tianjin; Beijing, ibukutha Tiongkok; Shanxi, dikenal minangka propinsi pegunungan sisih kulon sing lair saka peradaban Tionghoa (dununge ana ing pinggir Pegunungan Taihang); Mongolia Batin, kaya jenenge, meh ing tapel wates karo negara tanggané Mongolia; Ningxia, papan dununge wangsa Qin kuno ing abad kaping XNUMX SM; Y Gansu, daleme wangsa Song kuno.

tembok-gedhe-china5

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   kika ngandika

    Bandara endi sing paling cedhak karo tembok Cina