Lelungan menyang Gurun Tabernas ing Almería utawa menyang Spanyol Kulon Kulon

Ara-ara samun Tabernas. Gambar liwat Chema Artero

Ara-ara samun Tabernas. Gambar liwat Chema Artero

Salah siji sing paling langka ing Semenanjung Iberia yaiku Gurun Tabernas, siji-sijine gurun ing Eropa. Dumunung ing Almería, ing antarane Sierras de los Filabres lan Alhamilla, lan wiwit pertengahan abad kaping XNUMX dadi film sing apik banget kanggo produksi nasional lan internasional.

Lansekap sing gedhe banget lan gersang diabadikan ing film mitos Wild West kayata 'The Good, the Ugly and the Bad' nanging uga ing film-film modern kayata 'Indiana Jones and the Last Crusade'. Mula, Kepiye Gurun Tabernas sing narik kawigaten babagan dunia bioskop kanthi kuat?

Iki bisa uga minangka pemandangan lunar, sing ditemokake karo stream lan plancongan garing, ditutupi profil gunung ing cakrawala lan kaendahan khusus muncul nalika surup nalika cahya srengenge katon abrit nutupi kabeh wilayah kasebut. Srengenge, suhu sing dhuwur lan kurang udan nggawe lanskap padang rumput tangga kanthi kahanan urip sing angel, sing mung ana pedunung kembang lan kewan sing cilik nanging terkenal.

Gambar liwat Spanyol Klasik Raid

Gambar liwat Spanyol Klasik Raid

Kanggo kapentingan sing apik, ditambahake nilai lingkungan sing dhuwur amarga ditemokake ing spesies kewan lan tanduran sing dibedakake kanthi langka, akeh sing khas ing Eropa lan uga ing saindenging jagad. Pancen, amarga sugih avifauna, papan iki dinyatakake minangka Area Perlindhungan Khusus kanggo Manuk.

Sawise ing Gurun Tabernas, wong lelungan bakal langsung ngerteni manawa dheweke ana ing jero wilayah sing beda. Lemah sing gundul kasebut gabung ing Cabo de Gata karo Mediterania sing anget, sing dadi salah sawijining pemandangan sing paling apik ing pesisir Andalusia.

Gurun Tabernas ing bioskop

Taman Gurun Tabernas (1)

 

Gurun Tabernas minangka swarga film Hollywood ing taun 60-an lan 70-an ing abad kaping-XNUMX. Ing kene tahapan digawe kanggo menehi urip ing West Wild lan lintang-lintang kayata Clint Eastwood, Brigitte Bardot, Anthony Quinn, Claudia Cardinale, Alain Delon, Sean Connery, Raquel Welch utawa Orson Welles, lan liya-liyane. Lanskap kasebut nggawe adegan saka film hebat ing sejarah bioskop kayata: "Lawrence of Arabia", "Cleopatra", "Sing apik, elek lan ala", "Pati duwe rega" utawa "Indiana Jones lan perang salib pungkasan ”.

Sawise mriyang kanggo film Kulon liwati, tinimbang mbongkar set kasebut, dheweke njupuk kesempatan kanggo nglairake taman tema sing diarani Parque Oasis Poblado del Oeste ing ngendi kutha cilik ing West Wild digawe lan sawetara adegan mitos saka genre barat. Dadi, sampeyan bisa melu acara kayata duel ing antarane pria bersenjata, rampokan bank, tari bisa-bisa ing saloon, lsp. Sampeyan uga bisa ngunjungi telung musium sing menarik kayata:

  • Museum Bioskop: Nduwe koleksi proyektor, poster (poster papan reklame film kulon sing direkam ing Almería) lan macem-macem aksesoris sing bakal nggawe sampeyan seneng mlaku-mlaku liwat sejarah seni kaping pitu, mungkasi kunjungan ing ruangan proyeksi lawas sing digunakake.
  • Museum Mobil: Mobil lan stagecoach sing paling akeh dilestarikan kanthi kondhisi sampurna wiwit digunakake ing produksi film gedhe, sing nggawe Gary Cooper utawa Clint Easwood, antara liya, dadi legenda.
  • Taman Kaktus: Taman iki dadi luwih saka 250 spesies kaktus saka sudhut planet.

Rega tiket 22,5 euro kanggo wong diwasa lan 12,5 kanggo bocah. El Parque Oasis Poblado del Oeste mbukak ing akhir minggu lan akhir minggu suwene. Saka Paskah mbukak saben dina, nanging kanggo informasi luwih lengkap, luwih becik hubungi 902-533-532.

Rute Trilogi Dolar

Film Gurun Tabernas

Kanggo ngurmati kepungkur Gurun Tabernas minangka film, Junta de Andalucía nampilake taun iki rute sing diarani The Dollar Trilogy sing mbukak macem-macem enclave ing endi film 'Kanggo sakepel dolar' (1964), 'Pati duwe rega' (1965) lan 'Sing apik, ala lan ala' (1966) direkam ) dening sutradara Sergio Leone, sing trilogi minangka pathokan kanggo sisih kulon.

Inisiatif iki minangka bagean saka proyek Gran Ruta del Cine por Andalucía, sing tujuane nawakake tur virtual kanggo para wisatawan sing landmark padha karo lokasi syuting film sing dadi bagean saka produksi film utama sing direkam ing wilayah kasebut.

Rute Trilogi Dolar uga duwe tujuan simbolik amarga dadi rute bioskop pertama liwat provinsi Almería, kanggo nilai emblematic lan prominence, ing taun 60-an ing bioskop internasional umume lan ing genre barat khususe.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*