Apa sing kudu dideleng ing Tetouan

Gambar | Pixel

Dumunung ing sisih lor Maroko lan ing lereng Rif, Tetouan minangka kutha kanthi fitur Andalusia sing paling akeh ing Maroko. Kutha iki dadi ibukutha protektorat Spanyol ing wiwitan abad kaping XNUMX lan dikenal kanthi julukan "Paloma Blanca" amarga whitewashing medina lan nada bangunan Spanyol abad kaping-XNUMX.

Kutha iki asring dikunjungi pariwisata internasional sing nggawe citra kutha kosmopolitan. Yen sampeyan pengin ngunjungi Tetouan ing preinan sabanjure, supaya ora ketinggalan apa-apa, kita saranake tur sederhana ing lurung-lurung.

Madinah Tetouan

Madinah Tetouan duwe pesona unik sing dadi kunjungan sing ora bisa diendhani. Digawe saka bata, abu-abu lan jeruk nipis, njaga tampilan lan arsitektur sing diarani Situs Warisan Dunia dening UNESCO ing taun 1997.

Tembok nglindhungi limang lingkungan sing nyipta: al-Ayun, Trankats, al-Balad, Souiqa lan Mellah. Kanthi keliling tembok limang kilometer, pitung gerbang dibukak lan tetep ditutup amarga alasan keamanan nalika wengi.

Tembok iki nglindhungi madinah lawas, alun-alun sing sepi lan lurung-lurung dawa sing sempit. Saiki, pancen luwih becik tur ing lurung-lurung sing rame lan nduwur-nduwur kebak toko lan kafe uga sudhut sing apik banget.

Apa sing bakal katon ing madinah?

Salah sawijining pusat gempa Tetouan yaiku Plaza de Hassan II (sadurunge dikenal minangka Plaza de España nalika protektorat), titik pertemuan antara madinah lan ensanche. Dipimpin karo istana kerajaan, kanthi gaya Hispano-Muslim lan diubengi monumen penting liyane kayata mesjid Pasha Ahmed ibn Ali al-Rifi lan loro zawiyas kanthi minaret sing dihiasi.

Ing jejere istana kerajaan, lengkungan Bab Ruad nggawa kita menyang Soul liwat Jalan Tarrafin, salah sawijining dalan utama kutha sing kebak toko kain lan perhiasan.

Ing pungkasan dalan iki, kita bakal tekan alun-alun Suq al-Hut, sing saiki duwe pasar tekstil lan kain nanging nate dadi alun-alun iwak. Saka kene, sampeyan bisa ndeleng tembok lan menara ing Kasba kuna Sidi Ali al-Mandri.

Gambar | Pariwisata Maroko

Liwat dalan Kasdarin sampeyan mlebu ing alun-alun Ghersa al-Kebira, salah sawijining sing paling gedhe ing madinah Tetouan lan ing endi sampeyan bisa nemokake kios barang antik lan klambi bekas. Ing sakiwa tengene, ana funduq lawas (losmen kanggo para pedagang lan unta ngaso) lan Lucas madrassa wiwit abad kaping XNUMX.

Saka alun-alun iki, kita bisa ngakses dalan Mqaddem, sing nggawa kita menyang Mesjid Lucas sing dikenal kanthi minaret putih. Sawise ngetutake rute kasebut, sampeyan mlebu alun-alun Suq al-Fuqqi, saka ngendi sampeyan bisa ndeleng menara mesjid Sidi Ali Barak, sing dihiasi jubin polychrome.

Sawise mlebu ing labirin, ana sing tekan Mtammar Street, ing pucuke loro gerbang wesi nutup akses menyang ruang bawah tanah sing dicekel wong-wong Kristen. Ing sacedhake alun-alun Wissa'a, sing banyu mancur minangka salah siji sing paling harmoni ing madinah, lan sing menehi akses menyang lingkungan al-Balad, tetouan sing paling aristokrat lan megah.

Mlaku ing dalan Siyaghim, kita tekan makam Sidi Ali Ben Raysoun, misuwur amarga minaret segi wolu sing diapit jubin sing bentuk inten. Ing madinah Tetouan, sampeyan uga kudu ngunjungi Mesjid Agung sing paling apik, sing paling gedhe kabeh. Menara miniet kasebut bisa dideleng saka endi wae ing madinah lan kalebu jinis Alawite. Kaya meh kabeh mesjid Maroko, Mesjid Agung Tetouan uga ora bisa dikunjungi wong non-Muslim.

Ekspansi Tetouan

Gambar | Pinterest

Tetouan minangka ibukutha Protektorat Spanyol ing Afrika Lor nganti taun 1956. Mula, nalika ngembangake kutha kasebut, sampeyan bisa ndeleng tandha-tandha nalika semana, kayata Greja Wanita Kemenangan Kita (1919) ing alun-alun Moulay El Mehdi utawa arsitektur kolonial sing apik.

Saben bangunan kolonial ing Tetouan duwe fasad lan balkon sing beda-beda, nanging kabeh ditandai karo warna putih sing dikombinasikake karo Tetouan sing khas ijo.

Jejak liyane saka jaman Spanyol Tetouan bisa ditemokake ing jejere Plaza del Palacio Real, ing ngendi sampeyan bakal weruh Teater Spanyol, salah sawijining ikon Kuartal Tetouan Spanyol sing bubar dibalekake.

Papan penting liyane yaiku Kasino Spanyol lawas (20an), Perpustakaan Umum lan Arsip Tetuán (30-an).

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*