Timisoara, kanthi pesona Rumania

Eropa Wétan Minangka pesona takdir. Sajarah sejarah lan sistem politik isih ana tandhane lan ana kutha sing endah banget. Contone, Timisoara, ing Rumania.

Timosara iku kutha paling gedhe nomer telu ing negara iki lan pusat utama ing Romania sisih kulon. Kita bakal ndeleng dina iki kenapa dikenal minangka Wina Cilik utawa Kutha kembang...

Timisoara

Jeneng kasebut asale saka Hongaria lan pamukiman pertama wiwit jaman biyen, malah nganti wong Roma. Banjur kedadeyan ing Abad Pertengahan, sekitar benteng sing dibangun dening Charles I saka Hongaria, lan umume dikenal ing jaman perang antara wong-wong Kristen lan Turki Uthmaniyah, kutha sing tapel wateskanggo. Mula, dheweke ngalami sawetara pengepungan lan serangan nganti tetep ana ing tangan Ottoman luwih saka satus setengah.

Timisoara dikuwasani maneh dening Pangeran Eugene saka Savoy ing 1716 lan tetep ana ing tangane Habsurg nganti wiwitan abad kaping XNUMX. Sawise perang donya kaping pisanan Hongaria ngirim kutha kasebut menyang Romania, lan sajrone Perang Dunia II, akeh kerusakan. Akhire, teka ing orbit Soviet, pedunung akeh lan industriisasi.

Kutha ana ing dataran Banat, cedhak pemisahan kali Timis lan Bega. Ana rawa ing kene lan kutha iki wis suwe mung titik sing sampeyan bisa nyebrang wilayah kasebut.

Nyatane, iki uga dadi pertahanan, sanajan jarak asor sing akeh banget nyebabake akeh hama. Ing abad kaping XNUMX, amarga karya umum, kutha kasebut wiwit ana ing kanal Bega lan dudu ing kali Timis, mula kabeh luwih apik.

Cara tradisional wis dadi kutha sing didedikake kanggo manufaktur, pendhidhikan, pariwisata lan perdagangan. Dina iki duwe Sistem transportasi kanthi pitung jalur trem, wolung bis troli lan luwih saka rong puluh jalur bis. Uga ana sepeda umum kanthi 25 stasiun lan 300 pit sing bisa digunakake kanthi gratis, dening warga lan turis, lan ana vaporetto sing navigasi saluran. Uga umum.

Wisata Timisoara

Kutha kasebut ora duwe museum kaya kutha Eropa liyane, nanging yen sampeyan dudu bug budaya sampeyan bisa uga pengin ide ora kudu ngunjungi museum lan galeri sedina muput. Dadi, Timisoara nawakake a musium sing menarik:

  • el Museum Seni Timisoara Ana ing Alun-alun Unirii lan minangka bangunan abad kaping 10. Ana seni lokal, kontemporer, dekorasi, gambar lan ukiran lan seni Eropa umume lan biasane ana pameran lan acara. Biaya mlebu RON 10 lan dibukak saka dina Selasa nganti Minggu saka 6 esuk nganti XNUMX sore.
  • el Museum Nasional Banat iku wakil saka wilayah kasebut. Bisa digunakake ing Kastil Huniade, ing tengah kutha, ing bangunan paling tuwa ing kutha kasebut. Ana sawetara departemen: arkeologi, sejarah, ilmu alam lan uga Museum Traian Vuia, khusus kanggo panemu Rumania kanthi jeneng sing padha, pelopor penerbangan.
  • el Museum Desa Kutha iki ana ing pojokan Timisoara, ing wilayah sing ijo banget lan nggambarake desa kasebut. Wis sawetara bangunan, greja lan pabrik, kabeh tradisional lan gaya saka jaman lan wilayah ing Banat. Mlaku-mlaku kanthi apik lan cedhak karo kebun binatang supaya sampeyan bisa ngunjungi papan kasebut. Sampeyan teka kanthi bis lan lawang mlebu regane 5 RON. Wis musim panas lan musim salju.
  • el Museum Konsumen Komunis iku ora tradisional. Museum kasebut minangka museum sing rada langka sing nggambarake persis jaman komunis ing kutha kasebut. Kerjane ing ruang paling ngisor Scart Bar, ing omah lawas kanthi kebon gedhe. Iki minangka papan sing ramah sing dihiasi kanthi anggun. Koleksi museum wis ana lan digawe karo sumbangan saka kanca lan pengunjung. Kabeh sing ana gandhengane karo jaman komunis. Sampeyan nemokake ing Szekely Laszlo 1 Arh.
  • el Pengetan Revolusi elinga taun 1989 nalika Uni Soviet bubar. Revolusi ing Rumania diwiwiti ing Timisoara lan minangka merek ing kutha kasebut. Situs iki mesthine mung sawetara lan ing sawetara titik bakal ana museum babagan iki. Pengetan kasebut ana ing Calle Popa Sapca, 3-4 lan lawang mlebu regane 10 RON. Diwiwiti wiwit dina Senen nganti Jumuah, wiwit jam 8 esuk nganti 4 sore lan Setu wiwit jam 9 esuk nganti 2 sore.

Nalika sampeyan ndeleng, ana sawetara musium mula akeh wektu kanggo jinis kunjungan liyane. Timisoara minangka kutha sing apik kanthi sejarah wiwit abad kaping XNUMX, mula saiki mlaku liwat lurung-lurung Iku pesona.

Mula, ing kunjungan kaping pisanan, sampeyan ora ngerteni poin tartamtu. Yaiku, ing Union Square, sing paling tuwa ing kutha kasebut. Jeneng kasebut diwiwiti taun 1919, sawise Perang Dunia Pertama, nalika pasukan Romania kumpul maneh ing kene sawise mlebu kutha kasebut.

Nduwe a hawa barok lan bangunan ing saubengé yaiku Gereja Ortodok Serbia, Greja Katulik Roma, Omah Brück lan Istana Baroque. Kabeh apik banget. Uga ana kafe, dadi ing musim panas pancen nyenengake kanggo lungguh lan nonton wong. Kothak liyane sing menarik yaiku Alun-alun Victoria, uga dikenal minangka Opera Square. Jeneng anyar yaiku sawise komunisme tiba.

Alun-alun kasebut diapit karo rong bangunan lambang: ing Katedral Ortodok saka sisih kidul lan Teater Nasional saka sisih lor. Dibangun ing abad kaping XNUMX kanggo ngganti benteng abad pertengahan lawas, saengga nduweni aran Art-Noveau lan dimaksudake kanggo mlaku-mlaku, karo toko, kafe lan teras. Yen sampeyan lunga ing Natal, ana pasar Natal.

Tumpangan liyane sing hebat yaiku mlaku sadawaning kali Bega. Utawa nindakake tur nganggo pit. Pancen apik banget ing dina sing padhang lan sampeyan bisa pindhah saka pungkasan menyang pungkasan kutha, nyebrang taman utama. Ing mangsa panas ana macem-macem teras sing bisa nikmati bir sing adhem lan nalika srengenge surup, iki uga dadi papan sing populer banget.

Pungkasane, aku seneng mabur liwat kutha lan ing kene sampeyan bisa nindakake kanthi pesawat. Penerbangan kasebut setengah jam lan regane udakara 75 euro. Lan yen nalika srengenge surup, sampeyan pengin metu lan ndeleng wong, kabeneran kutha kasebut duwe Nightlife aktif. Situs sing misuwur yaiku D'arc, ing Unirii Square. Musik apik, rega sedheng, populer karo wong asing lan ekspatriat. Untunge dibukak telat, wiwit jam 11 bengi nganti jam 5 esuk.

Titik wengi liyane yaiku Reflektor, sing dibukak ing 2017, aula konser. Pub 80-an Minangka salah sawijining pub ing Timisoara, sampeyan uga bisa ngombe, nari. Pancen ora ana ing tengah, nanging yen sampeyan wiwit taun 80an iku luwih becik dikunjungi kampus universitas. Taine lan Escape minangka papan liyane kanggo nari lan seneng-seneng.

Apa sampeyan seneng Timisoara? Minangka tujuan sing bisa diakses (bir regane udakara 1 euro, nedha awan 25), cedhak mung telung jam saka Budapest lan Belgrade lan lima saka Wina.

Kutha iki sing budaya tresna, festival film lan teater, duwe gastronomi sing apik lan masarakat apik lan budaya akeh. Arsitekturnya apik, duwe sejarah, duwe gaya urip ing wayah wengi, umume wong nganggo basa Inggris lan minangka kasunyatan sejarah, Timisoara minangka kutha pertama sing mbebasake awake sawise komunisme tiba.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*