Tips kanggo ngunjungi Museum Ghibli ing Jepang

Yen seneng animasi Jepang, sampeyan kudu ketemu Miyazaki Hayao, kaya Walt Disney Jepang. Wong tuwa iki wis ngasilake film lan serial animasi wiwit taun 60an lan kabeh karyane sumunar amarga ana sebab liyane.

Dheweke yaiku pencipta Putri Mononoke, Totoro Tanggi, Angin Ndhuwur, Kastil Pijer Luar biasa utawa Spirited Away nanging uga duwe karya lawas sing apik banget lan liya-liyane sing durung misuwur ing Kulon. Perjalanan menyang Jepang kanggo penggemar manga / anime durung rampung tanpa dolan menyang Museum Ghibli mula elinga tips kasebut amarga ana rincian sing kudu dipikirake.

Tuku tiket Museum Ghibli

Yen sampeyan pengin lunga, aku menehi saran supaya sampeyan dadi barang nomer loro sing sampeyan tuku sawise tiket pesawat. Bab iki yaiku ora gampang entuk tiket Ya, ana sawetara panggonan lan jam winates. Dheweke dituku kanthi online lan sampeyan kudu ngetik data lan milih dina lan wektu kanggo ngunjungi. Masalahe yaiku nalika sampeyan manggon ing Amerika Selatan amarga ora ana kertu kredit sing bisa digunakake lan dadi frustrasi yen nyoba bola-bali. Aku duwe kanca sing dadi frustasi banget.

Solusine yaiku njaluk wong ing negara liya sing bisa njaluk tiket kanggo sampeyan. Yen Jepang, luwih becik. Kanca-kanca nindakake mung banjur, nalika ngantri ing lawang mlebu, dheweke cepet-cepet ngobrol karo staf kanggo njlentrehake kahanan kasebut amarga tiket kasebut dijenengi jenenge kanca. Lan ing basa Jepang! Untunge ora ana masalah.

Apa pilihan liyane yen sampeyan ora duwe kanca Jepang? Nggih yen ing Jepang sampeyan lunga menyang salah sawijining toko seragam Lawson (Dheweke putih lan biru nganggo jar susu minangka tandha), lan ing njero sampeyan bakal nemokake mesin vending otomatis.

Luwih becik njaluk pitulung amarga sampeyan bisa bingung nggunakake, sanajan ora angel banget. Yen ora ana tiket kanggo dina sing sampeyan karepake, sampeyan terus nggoleki ing tanggalan nganti sampeyan bisa nemokake dina liyane kanthi bebas dikunjungi. Nanging dakkandhani, iku uga bisa nggawe frustasi amarga Miyazaki wis kondhang lan mesthi ana pengunjung. Wis sawetara wektu, Jepang wis nampa akeh wisata Asia, utamane wong Tionghoa, mula dheweke mangan kabeh.

Yaiku tuku tiket langsung ing Jepang duwe risiko bisa entek. Kedadeyan kasebut ing 2016 lan sedhih banget. Dadi cedhak lan ing wektu sing padha saiki. Nanging, yen sampeyan ora duwe pilihan liyane lan pengin ngunjungi museum, bukak Lawson kanthi cepet. Luwih cepet saya apik. Sepira karcis menyang Museum Ghibli? 1000 yen ora liya, udakara $ 10.

Cara menyang Museum Ghibli

Museum iki ora adoh saka Tokyo pusat lan sampeyan teka kanthi gampang nganggo sepur lokal. Yen sampeyan duwe Japan Rail Pass, perjalanan sampeyan bakal dijamin, nanging uga ora larang. Sampeyan nyedhaki stasiun Shinjuku, salah siji sing paling padhet ing Tokyo, lan goleki platform kasebut Chuo Line arep menyang Mitaka. Sampeyan kudu ati-ati karo sepur Jepang amarga pas wektune lan nyebar akeh, mula luwih becik takon karo wong liya babagan platform kasebut: Mitaka iku? Utawa mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan manawa kreta, ing mobil ngarep, ujar kanthi tandha sing sumunar.

Saka Shinjuku iku perjalanan 15 nganti 20 menit. Tanpa Pass Rail Jepang, sampeyan meh ora mbayar 320 yen plancongan. Lan ing stasiun Mitaka, sampeyan mung kudu nuruti tandha ... lan wong! Yen cuaca apik, mlaku luwih apik tinimbang bis, nanging amarga bis sing apik banget, sampeyan bisa liwat bis lan mlaku bali menyang stasiun. Bis iku cilik, kuning, lan dihiasi nganggo karakter Miyazaki. Mula ora ana sing kangen!

Bis lan wong-wong sing milih mlaku-mlaku menyang museum ngetutake rute sing meh padha. Dheweke ninggalake stasiun lan rok kanal kanthi garis-garis wit sing tentrem. Banjur dheweke malih menyang dalan sing langsung tapel wates taman, Taman Inokashira. Ing njero taman, mung sawetara meter saka dalan, ana museum kasebut. Sampeyan teka sawise udakara 20 utawa kurang menit mlaku-mlaku.

Museum Ghibli

Iki minangka konstruksi khas desain arsitektur sing ditemokake ing film Miyazaki. Saka njaba katon kaya omah ing Lembah Angin, saka film Nauusica. Werna cahya, bentuke bunder, menara sing bisa dideleng karo robot sing katon ing Laputa, Castillo en el Cielo, sing katon bisa nonton kita.

Yen wis musim panas, musim panas, musim semi utawa Taun Baru Imlek, mula ana masarakat mula ana garis sing dawa. Untunge efisiensi Jepang nggawe aliran cepet banget. Ana staf sing mriksa lawang lan sampeyan maju menyang lawang, lawang kayu kanthi jendela kaca patri sing dihiasi karo karakter sing kondhang. Yen ing sanjabane mung omah liyane saka film Hayao Miyazaki, ing njero kita bisa ngomong bab sing padha, nanging gayane bakal ganti.

Ing njero museum kasebut ana omah gedhong Inggris abad kaping XNUMX salah sawijining gambar sing apik banget ing film kasebut. Kiki's, The Moving Castle, Porco Rosso. Lan dakkandhani, sampeyan ora ana ing Disney ing kene. Ora ana plastik, ora ana sing angel nanging kualitas lan kualitas liyane: jubin kayu ing ruang tamu sing jembar banget, undhak-undhakan kanthi pegangan tangan sing elegan lan apik, lift besi antik kanthi tombol resin, tangga sing bengkong sing ngubungake loro jubin lan bocah-bocah seneng ...

Kanthi tiket sampeyan diwenehi pamplet ing pirang-pirang basa, kalebu basa Inggris, kanthi sketsa omah lan lingkungan sing beda-beda. Sampeyan disaranake njupuk tur banjur sampeyan bisa nginep ing njero omah kaya sing dikarepake. Apa ruang sing nggawe rute iki? Ana sing Aula Pameran Permanen «Ing endi film lair», ing ngendi sampeyan ndeleng bingkai ing tumindak lan umpamane, roda raksasa sing beda level karo boneka Totoro, Satsuki lan Mei, puluhan wong kasebut ing posisi sing beda-beda nalika wiwit muter nggawe adegan gerakan terus-terusan sing apik.

Uga ana bioskop-bioskop. Kanthi ngleboke, sampeyan menehi tiket khusus lan sampeyan bisa melu pamutaran film cekak sing digawe khusus kanggo museum. Sampeyan ora bakal bisa ndeleng dheweke saka kene. Teater kasebut apik banget, ing kayu, lan sing cekak mung sawetara menit. Ana liyane kamar sing nggawe pasinaon Miyazaki nganggo buku, gambar, sikat, klambi, permen sing disenengi, buku sing menehi inspirasi marang gambar ...

Mesthi wae uga ana toko, Mamma Aiuto Store!, kanthi akeh barang dagangan sing bakal dituku. Sanajan ana toko Ghibli ing saindenging Jepang, sampeyan bakal nemokake sawetara barang istimewa: liontin Kastil Laputa ing Langit sing mengilap, kayata thermos Totoro, sandal, sweter ... Pante dikunjungi sanajan akeh wong blanja.

Ing lantai ndhuwur ana area khusus kanggo bocah-bocah sing iri banget karo wong diwasa: ana nekkobasu utawa catbus ageng, diiseni, kanggo dolanan bocah. Apik tenan! Uga ana teras cilik lan saka ing kono andha wesi munggah menyang menara ing endi robot nampa pengunjung. Iku apik banget.

Aku lali ora ngomong ngono foto ora diijini ing museum uga video lan dheweke cukup ketat babagan iki, sanajan aku wis ndeleng akeh sing pinter ing telpon. Siji-sijine panggonan sing bisa motret ing njaba Dadi ing kene robot kasebut yaiku nalika kabeh wong njupuk gambar.

Lan kanggo ngrampungake kunjungan sampeyan, aku menehi saran supaya nginep ing kantin. Beda karo apa sing bisa kita pikirake, yen ing kene kopi kudu dikepengini, untunge kaya ing kabeh Jepang. Regane diajeni, ora nate kakehan, preduli saka kategori papan sampeyan lagi. Lan sadurunge bali menyang stasiun, tur mandhi jedhing. Apik tenan! Gedhe banget, kanthi tembok sing nduwur tembok, lawang kayu, lan faucet lawas. Saka keanggunan!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*