Tips kanggo lelungan menyang Riviera Maya

 

Salah sawijining wilayah paling turis ing Meksiko yaiku Riviera Maya. Yen sampeyan seneng srengenge, segara lan pantai, iki minangka salah sawijining tujuan sing paling digoleki ing Amerika, mula saiki ing Actualidad Viajes bakal menehi informasi lan tips kanggo lelungan menyang Riviera Maya.

Kanthi pandhemen, wilayah kasebut nandhang sangsara akeh, nanging pariwisata wiwit bali, mula catet kanggo perjalanan sabanjure.

Riviera maya

Apa ing pesisir Segara Karibia, ing negara Meksiko Quintana Roo, watara 210 kilometer total, ing sisih wétan saka semenanjung Yucatán. Mung ing kene ana 405 hotel saka macem-macem kategori, kanthi tawaran sekitar 43.500 kamar. Lan ya, mayoritas nawakake sistem kabeh-kalebu, sing super praktis.

Wilayah kasebut ditutupi dening a alas semi tropis garing, pesisir iku wedhi karang, banyu sing jernih lan anget, khas Karibia, lan minangka tanah gamping ana akeh guwa lemah utawa guwa, saiki dadi obyek wisata liyane.

Titik utama kapentingan ing Riviera Maya yaiku Puerto Morelos, bab 16 kilometer saka Bandara Internasional Cancun lan 32 saka Cancun padha. Kutha iki minangka kutha pesisir, asale saka nelayan, kanthi swasana sepi.

Uga Playa del Carmen, kutha paling penting lan paling gedhe ing Riviera, karo akeh hotel, toko lan restoran, Ana patang kilometer wilayah pedestrianized lan pesisir lan iku titik wiwitan kanggo ngunjungi Langkawi. Tujuan liyane yaiku Puerto Aventuras.

Puerto Aventuras minangka pangembangan wisata lan omah kanthi hawa nautical, kanthi marina paling apik ing semenanjung, lapangan golf lan pesisir sing apik banget. Tindakake dheweke akumal, karo hotel kurang nanging karo laguna Yalku ayu kanggo snorkeling, cenotes lan karang gisik. Kene sampeyan ora bisa kantun riko Aktun Chen, guwa ayu karo telung kamar, cenote dhewe lan akeh stalaktit lan stalagmit.

Tulum Iku kertu pos paling klasik. Zona arkeologi pesisir minangka foto sing apik. Kutha Mayan kuna tembok tembok, dina iki ana sawetara hotel lan restoran, ana reruntuhan coba, udakara 40 kilometer, lan uga ana sawetara cenote. Ngomong babagan Cobá, iki minangka situs arkeologi Maya liyane, 90 kilometer saka Chichen Itza.

Kanggo penyayang alam ana ing Sian Ka'an Biosphere Reserve, ing pesisir Karibia, Situs Warisan Donya wiwit taun 1987.

Tips kanggo lelungan menyang Riviera Maya

Yen sampeyan arep pindhah nganggo mobil sampeyan kudu nggawa karo sampeyan lisensi driver internasional.Ing kasusku, aku mesthi ngolah ing Automobile Club ing negaraku lan super profesional, mengko yen sampeyan arep latihan olahraga tartamtu kayata layar lan liya-liyane, sampeyan kudu nggawa sertifikat dhewe. Asuransi kesehatan uga, mesthi.

Kanthi gati kanggo itungan saiki punika peso mexican nanging ing paling situs wisata padha ditampa dolar AS lan euro. Sing gedhe-gedhe kertu kredit Padha uga umum (Visa, Mastercard, American Express), nanging ora ing toko cilik lan warung werna, supaya tansah trep sawetara pesos ing tangan, utamané nalika sampeyan pindhah ing dolan.

Ana akeh ATM ing Cancun lan Riviera Maya, nanging ora dipercaya lan saben sampeyan ninggalake hotel ing jinis iki dolan, njupuk dhuwit dhewe. Sampeyan mbutuhake yen sampeyan pengin tuku banyu, sunscreen, kerajinan sing disenengi utawa ninggalake tip. Kene ing Meksiko biasanipun supaya 10 lan 15% saka total tagihan ing bar lan restoran, nanging trep kanggo mriksa amarga sawetara situs wis kalebu. Lan ya, iku uga adat kanggo menehi tip pemandu wisata.

Nalika sampeyan kudu pindhah menyang Riviera Maya? Inggih, punika panas lan lembab ing saindhenging taun, nanging udan antarane Mei lan Oktober lan saka Juni kanggo November iku mangsa angin topan. Mangsa garing antara Nopember nganti April kanthi suhu sing nyenengake watara 25ºC, sanajan ing Januari lan Februari bengi bisa luwih adhem. Angin lor bisa nggawa sawetara mega lan sawetara udan ing Desember lan Januari. Kajaba preian, tanggal-tanggal iki umume dianggep musim sedheng saengga regane luwih apik lan luwih sithik wong.

Saliyane, mangsa udan antarane Mei lan Oktober karo udan lan panas lan asor. Udan bisa deres lan cendhak lan sawise sawetara wektu srengenge metu. Musim dhuwur yaiku antara Juni lan Agustus banjur regane luwih larang lan akeh wong. Sejatine, sing paling awon yaiku musim angin topan, wiwit wulan Juni nganti Nopember, nanging utamane antarane Agustus lan Oktober. Ora ana angin topan saben taun lan sistem cuaca tansah ndeteksi ing wektu nanging pancegahan ora dijupuk.

15 yuta turis ngunjungi Riviera Maya lan Cancun saben taun, dadi iku panggonan kang aman. Ya, aku uga wis ndeleng kabar paling anyar babagan penembakan ing wilayah komersial ... Sayange, perdagangan narkoba minangka bebaya lan kudu digatekake, nanging misale jek aku isih ora dadi alasan kanggo mbatalake bagean Meksiko iki saka kita. dhaptar panggonan wisata. Ing hubungan karo pancegahan liyane, sampeyan kudu njupuk sing biasanipun.

Babagan transportasi ing wilayah ana kabeh, saka bus lan taksi kanggo rental mobil lan layanan pribadi. Transportasi sing sampeyan pilih bakal gumantung karo rencana sampeyan. Yen sampeyan lelungan, sampeyan bisa nyewa mobil utawa ndhaptar tur bola-bali sing kalebu pitulungan pandhuan lan tiket. Yen sampeyan blanja, njaluk taksi ing hotel lan voila. Yen sampeyan arep kanggo mungkasi siji ing dalan, priksa manawa wis lisensi lan ndandani rega trip amarga ora ana meter.

Apa sampeyan bisa ngombe banyu kran? Umumé, ora Lan sanajan aku ngomong ya, iku ora cocog karo sampeyan. Apa ana sing pengin nglampahi liburan ing kamar mandi kanthi lara weteng? Tansah luwih seneng banyu botol.

Pungkasan, Sampeyan kudu manggon ing ngendi? Ana akeh kabeh hotel klebu lan padha tansah pilihan sing paling apik. Utamane yen sampeyan ngliwati wilayah Cancun. Saiki, yen sampeyan arep kanggo ngunjungi Riviera Maya lan utamané Cozumel lan Playa del Carmen ana hotel ayu kaya Royal Hideaway Playacar kanggo wong diwasa mung, utawa Occidental ing Xcaret utawa Allegro Playacar ing Playa del Carmen. Ing Grup Barcelo Wis akeh akomodasi ing bagean Meksiko iki.

Apa sing ora bisa ilang nalika lelungan menyang Riviera Maya?

  • Dolan maring Akumal Ecological Center
  • Snorkel ing Cenote Dos Ojos
  • Eco Park Punta Venado
  • Gua Xel-Ha
  • Dolan maring Pulo Holbox, rong jam saka Riviera Maya. Dawane mung 42 kilometer, nanging kebak manuk tropis.
  • Playa del Carmen, Rio Secreto
  • Cancun
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*