Tlaga ing Panama

Lelungan menyang panama

Danau kasebut minangka keajaiban sing kudu dijaga supaya luwih akeh wong sing bisa ngunjungi. Ing kasus sing bakal ditemokake ing Panama, dheweke pancen hebat, sanajan kasunyatane umume umume gawean. Nanging dheweke kebak flora tropis lan fauna sing bakal nggawe sampeyan betah ... utawa malah luwih apik, wiwit hawa lan alam murni iku malah bisa mbantu sampeyan ngerti dhewe.

Apa sampeyan pengin tur ing tlaga Panama? Aja kuwatir, sauntara iki sampeyan ora kudu ninggalake omah, sanajan sampeyan bisa uga pengin tuku tiket pesawat sawise ndeleng kabeh.

Laguna Chiriquí

Laguna Chiriquí

Kita bakal miwiti ngunjungi Laguna Chiriquí, sing dadi salah sawijining daya tarik utama negara kasebut. Laguna iki sambung karo Nusantara Bocas del Toro, mung tekan wates kidul Kosta Rika, lan dipérang dadi laguna Chiriquí ing sisih wétan lan teluk Almirante ing sisih kulon. Ing antarane loro kasebut, kita bakal nemokake semenanjung, Pulo lan Cayo de Agua.

Tlaga Gatun

Kita nerusake lelungan kanthi mbahas babagan Sendhang Gatun. Iki minangka danau buatan sing ana ing Terusan Panama sing digawe antara taun 1907 lan 1913 amarga dibangun Bendungan Gatún, ing Kali Chagres. Nalika semana, iki dadi danau gawean paling gedhe ing saindenging jagad, lan saiki duwe jembar 435km2, jumeneng 26m ing ndhuwur segara.

Lake Alajuela

Lake Alajuela

Tanpa kudu adoh banget saka papan kasebut, kita nemokake tlaga buatan liyane yaiku: saka Alajuela, sing jenenge duwe jeneng kanggo provinsi adhine republik Kosta Rika. Iki uga digawe ing Kali Chagres, dening Bendungan Madden.

Laguna San Carlos

Yen sampeyan ngira sampeyan wis ndeleng kabeh, sejatine laguna San Carlos bakal takon kapercayan sampeyan. Jembar rong hektar, pancen diubengi flora tropis Apik tenan Kajaba iku, aku yakin manawa sampeyan wis ngimpi alas prawan, yen menyang papan iki sampeyan bakal ngerti manawa impen kasebut kayektenan.

Lake Miraflores

Rampung demo kanthi menyang Danau Miraflores, yaiku danau buatan sing ana gandhengane karo Terusan Panama, Lan mung jarak limalas menit saka ibukutha! Iki minangka bagean saka Taman Nasional Camino de Cruces, lan penting banget kanggo kutha San Felipe, Curundú, Ancón, antara liya, amarga tanduran pangobatan banyu Miraflores nggawa cairan sing dibutuhake banget menyang papan kasebut.

Iklim Panama

Iklim Panama

Apa sampeyan rumangsa kepengin lelungan menyang kana? Yen mangkono, sampeyan bisa uga pengin ngerti cuaca ing Panama, ya? Amarga bisa ngrasakake papan sing apik banget prelu ngemas klambi sing pas.

Uga Panama minangka negara sing ndhaptar suhu anget kanthi praktis ing kabeh taun. Saiki, sampeyan kudu ngerti yen ana rong wilayah: siji sing biasane tropis, kanthi suhu rata-rata udakara 22ºC lan akeh udan, kayata ing Chiriquí; lan liyane kanthi iklim sedheng, saubene adhem, amarga suhu rata-rata 18ºC lan, ing wulan paling adhem, suhu iki bisa mudhun dadi -3ºC, kaya ing wilayah sing luwih dhuwur.

Dadi, kanggo lelungan ing kene, luwih becik njupuk sandhangan musim panas, nanging tanpa lali jaket, yen ngono. Oh, lan omongane, ojo lali jas hujan.

 

Sampeyan kudu ngerti sadurunge lelungan menyang Panama

Sunrise saka kanal Panama

Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Panama? Aja lali babagan detail sing bakal dakkandhani ing ngisor iki:

Wis aman?

Iki minangka negara sing tenang lan umume aman. Kasunyatane, wis ana ing dhaptar 5 negara paling ora kasar Saka bawana amerika. Dadi ora bakal kuwatir.

Apa sampeyan kudu divaksinasi? 

Ora dibutuhake, nanging disaranake vaksin saka demam kuning. Yen sampeyan ora seneng banget karo jarum, sampeyan bisa milih nggawa obat nyamuk.

Mata uang apa sing digunakake? 

Mata uang lokal yaiku Dolar Amerika, mula disaranake ijolan euro kanggo dolar sadurunge lelungan.

Apa sing ora ilang ing koper koper sampeyan

Nalika pindhah menyang papan sing anyar, kita mesthi ora ragu babagan apa sing bisa utawa ora bisa nggawa ing koper. Yen ngono, iki dhaptar sing ora bisa sampeyan tinggalake ing omah:

  • Kamera foto: kanggo njupuk mujur nengen sing paling apik lan ngirit wektu sing paling apik.
  • Paspor lan visa: Tanpa wong-wong mau, kita ora bisa lelungan menyang Panama.
  • Tabir surya srengenge: sunbathe tanpa kudu kuwatir apa-apa.
  • Buku, majalah, kindle: Yen seneng maca, aja ragu-ragu nggawa buku.
  • Smartphone: tetep kontak karo sing paling sampeyan tresnani nalika sampeyan seneng plancongan.

Seneng-seneng ing tlaga Panama 🙂.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   carlos ngandika

    Tlaga iki paling penting amarga ing Panama
    Wektu iki kita bakal ketemu tlaga sing paling penting ing Panama. Ayo miwiti tur ing Tlaga Gatún, sawijining tlaga buatan sing dadi transit kanggo kapal sing ngliwati Terusan Panama. Tlaga iki digawe ing taun 1913, lan jembaré 425 km persegi.

    Kanggo bagean kasebut, Lake Alhajuela minangka tlaga buatan liyane, sing dununge ana ing kali Chagres, lan uga ana hubungane karo Terusan Panama. Danau Alhajuela dadi wadhuk kanggo kanal.