Plitvice Lakes, salah sawijining mujur nengen sing paling apik ing Eropa

Air Terjun Plitvicka

Kroasia Nduweni wolung Taman Alam nanging sing paling apik yaiku mujur nengen asli yaiku taman sing asale Plitvice Lakes, diakoni minangka Cagar Alam dening UNESCO ing taun 1979. Kumpulan tlaga, air terjun lan kali iki, diubengi vegetasi kandhel uga minangka Situs Warisan Dunia lan dianggep minangka salah sawijining papan alam sing paling apik ing Eropa. 

Danau Plitvice ana ing wilayah Lika, Kroasia tengah lan cedhak banget karo tapel wates karo sisih lor-kulon Bosnia. Kanggo ngunjungi, luwih becik drive menyang kutha Plitvicka Jezera sing cedhak, dununge ing jejere Danau Kozjak, sing bisa ditempuh mlaku liwat dalan lan dalan kayu utawa nganggo kapal lan nganggo kendaraan listrik khusus.

Ana akeh rute lan mate sing bisa dilewati ing wilayah kasebut amarga Taman Alam iki duwe telung puluh ewu hektar sing ilang. Iki dipérang dadi rong wilayah sing amba. Ing tangan siji rolas tlaga ndhuwur (sing paling gedhe) lan liyane yaiku tlaga ngisor, dununge ing jurang Cretaceous Upper, ing endi Lake Milanovac, Lake Gavanovac lan Novakovi? a Brod, kanthi grojogan 78 meter sing luar biasa.

Tlaga ndhuwur lan ngisor duwe ciri khas sing beda. Nalika tilas duwe perairan kristal lan diubengi karo vegetasi sing akeh, sing terakhir minangka bagean saka susunan sing luwih kasar ing tengah canyon sing mung tuwuh grumbul cilik. Banyu ing tlaga ngisor yaiku sing duwe warna pirus spektakuler sing disenengi para pengunjung. Kajaba iku, ing wilayah iki dununge grojogan paling gedhe ing Kroasia lan salah sawijining gua sing paling misuwur ing taman iki: Guwa Šupljara.

Plitvice Lakes Nature Park nampa luwih saka 1.200.000 turis saben taun lan Minangka papan kanggo akeh manuk uga kewan liyane kayata bear coklat Eropa utawa lynx.

Plitvice Lakes mbukak kanggo umum antarane 08:00 lan 18:00 saben dina saben taun. Regane saka tiket kaya ing ngisor iki: 23,5 euro kanggo wong diwasa, 10,4 kanggo wong enom lan 14,5 euro kanggo siswa. Bocah-bocah ing umur pitung taun wis bebas.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*