Lakes of Tristaina, esensial saka Andorra

tlaga tristaina andorra

Dina iki aku bakal ngandhani babagan wisata sing cocog kanggo kabeh wong lan cedhak karo negara kita, khusus tlaga Tristaina, ing sisih lor Andorra sing ekstrem. Mesthi minangka salah sawijining rute sing paling apik ing negara Pyrenees.

Tlaga utawa sirkus Tristaina minangka salah sawijining tlaga sing dununge ing kutha Ordino Andorran lan udakara 2300 meter, ing ngendi Pyrenees misahake 3 negara: Andorra, Spanyol lan Prancis.

Tlaga utama sirkus yaiku: tlaga dhisik (sing paling cilik, udakara 2250 meter dhuwure lan warna biru sing luwih cetha), kolam tengah (medium, ing udakara 2300 meter saka dhuwur lan diubengi scree) lan sendhang ndhuwur (sing paling gedhe saka 3, kanthi warna biru luwih peteng, udakara 2350 meter ing dhuwur lan diubengi pucuke meh 2900 meter).

tlaga tristaina andorra

Proposal ruteku bisa ditindakake setengah dina yen diwiwiti luwih awal. Yen sampeyan pengin munggah ing pucuk sirkus ing dhuwur.

Dolan maring ing saben wayah ing ketinggian ndhuwur 2000 meter, mula disaranake nalika musim panas. Luwih saka setengah taun kebak salju, mula kita butuh sepatu salju utawa alas kaki khusus kanggo lelungan ing dalan yen ana salju. Saliyane, iku pilihan sing apik kanggo ndeleng ing musim panas lan musim salju nalika tlaga beku lan kabeh lingkungan salju, ing kalorone pesona lanskap kasebut unik.

Kepiye carane tekan tlaga Tristaina?

Kanggo mlebu tlaga Tristaina Kita bakal mbukak dalan nasional CS-380 sing tumuju lereng ski Ordino Arcalís. Kita bakal nyabrang ing kabeh wilayah Arcalís nganti tekan titik paling dhuwur, khusus ing Restoran La Coma, ing ngendi kita bakal parkir lan miwiti rute kanthi mlaku. Sawetara pandhuan nyaranake parkir luwih murah ing endi indikasi kanggo miwiti dalan, aku nyaranake sampeyan luwih adoh karo mobil menyang restoran lan miwiti rute saka kana. Cantik banget lan meh ora ana bedane kajaba ing pérangan pisanan pérangan awal duwé lereng sing curam.

tristaina andorra

Sirkus Tristaina mung bisa mlaku kanthi mlaku.

Dadi, ing mburine restoran diwiwiti dalan sing ngubengi gunung lan sithik mbaka sethithik menek nganti tekan gulu cilik sing mbukak akses menyang telung tlaga. Pendakian pertama iki butuh udakara setengah jam.

Sawise ing kene, kita bisa mutusake rute sing bakal kita tindakake, lan apa sing pengin dideleng.

Apa sing kudu dideleng lan apa sing kudu ditindakake ing tlaga Tristaina?

Wisata sing dakkarepake supaya yaiku:

  • tambak tengah
  • lake unggul
  • trekking utawa hiking ngubengi danau sing unggul
  • tlaga ngisor

tlaga tristaina

Sawise nyebrang gulu lan mudhun menyang tlaga, sing pertama sing bakal ditemokake saka ngarep yaiku kolam tengah, kita bakal njupuk udakara 45 menit saka restoran lan udakara 15 saka gulu. Sampeyan bisa tur ing tlaga ing sisih tengen lan ing sisih kiwa.

Sawetara menit mengko kita bakal teka menyang tlaga ndhuwur, paling gedhe. 3 kolam iku cedhak banget. Disaranake sampeyan lunga ing sisih tengen, dalan ing sisih kiwa tekan titik ing lereng gunung kasebut dhuwur banget.

Ing mangsa panas diidini adus ing tlaga iki. Mesthine mung sing paling wani sing nindakake, amarga ana tlaga glasial. Setengah taun wis beku lan setengah taun ora, nanging suhu banyu kurang banget.

sirkus tristaina andorra

Sawise diawasi lan dinikmati Lake Superior I Aku nyaranake sampeyan njupuk dalan menyang sisih tengen sing munggah ing gunung kanthi ngetutake kali cilik. Minangka pendakian sing curam, nanging kurang saka setengah jam, kita bakal tekan gulu liyane (sing wis udakara udakara 2500 meter) sing bisa mutusake arep terus munggah menyang salah sawijining pucuk Tristaina utawa kanggo ngrampungake pendakian rasakake pemandangan biasa ing kabeh lembah lan bagean Andorra sing ditawakake ing titik iki.

Aku mutusake ora terus nanjak lan mikir kabeh Tristaina saka kene, aku ora ngerti apa gunane munggah ing pucuk sing ana ing cedhak prapatan iki.

Sawise rampung bagean iki, kita bakal bisa mudhun kanthi cara sing padha, nanging ora ngalih menyang kolam ndhuwur Aku bakal langsung menyang kolam ngisor. Sawise keturunane setengah jam, kita bakal tekan pucuk kolam sing bisa dideleng saka dhuwur sing dawa. Saka kana, sampeyan uga bisa ndeleng kabeh lembah Ordino sing mudhun menyang El Serrat lan kutha-kutha Andorran liyane.

pyrenees tristaina andorra

Kaya sing wis dakkandhani, iki paling cilik saka 3, sawetara menit sampeyan bisa ngubengi.

Pungkasan, kita bali menyang gulu awal cilik (udakara 15 menit saka kolam ngisor) lan saka kana, kita mudhun maneh menyang restoran La Coma.

Danau Tristaina uga dikenal para penggemar mancing. Dileksanakake ing saindhenging sirkus lan kapan wae ing taun, sampeyan bakal bisa ndeleng wong seneng seneng mancing.

Iki rute sing cukup gampang umume, dituduhake kanthi gampang lan gampang diakses, ngidini macem-macem variasi miturut selera saben gunung. Cocog banget kanggo para pecinta alam lan kanggo wong-wong sing pengin nikmati Andorra saka sudut pandang sing beda tinimbang negara Pyrenees sing bisa digunakake sadurunge.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*