Tradhisi China

Tradhisi China

La Budaya Tionghoa minangka salah sawijining budaya paling tuwa ing saindenging jagad lan uga salah sawijining sing paling jembar lan kompleks. Ora bisa nutupi kabeh sing diandharake kanthi sawetara tembung, nanging kita bakal miwiti karo sawetara tradhisi Tionghoa sing paling populer sing pancen bisa nuwuhake rasa penasaran para pengunjung ing saindenging jagad. Sawetara minangka tradhisi sing wis dirayakake pirang-pirang atus taun kepungkur lan budaya iki mesthi nggumunake kita amarga wis tuwa lan beda banget karo budaya kita.

Kita bakal ngerti sawetara tradhisi China sing kalebu bagean saka budaya lan sing bisa uga kita wis krungu. Sadurunge ngunjungi negara apa wae, sampeyan kudu takon babagan adat lan budaya supaya bisa teka karo ide babagan apa sing bakal ditemokake.

Taun Anyar Cina

Kabeh wong wis ngrungokake Taun Anyar Cina amarga padha ngrayakake ing tanggal sing beda karo liyane ing saindenging jagad. Iki minangka tradhisi sing narik kawigaten banget, amarga ing saindenging jagad fokus ing tanggal 31 Desember minangka pungkasan taun kanggo wiwit ngetung taun liyane, lan ing China ora. On China dipimpin dening tanggalan lunar, kanthi wiwitan taun ing dina pisanan wulan lunar sing bisa beda-beda saben taun. Udakara 45 dina sawise solstis mangsa lan 45 dina sadurunge tekane musim semi. Jebule nalika taun diwiwiti, wong Tionghoa kudu mbukak lawang lan jendhela supaya taun sadurunge metu lan menehi cara kanggo kabeh sing anyar.

Festival Lantern

Sawise 15 dina ing taun anyar e festival lantern sing apik tenan ing macem-macem wilayah China. Ing festival iki, kabeh nganggo klambi lanterne khas China sing wis atusan kali katon lan disinari kanggo ngisi cahya lan warna. Kanggo mungkasi perayaan Taun Anyar, dianakake parade kanthi simbol kayata naga lan pameran dianakake kanthi kadang kewan sing ngatur tandha zodiak ing taun kasebut.

Naga Cina

Tradhisi China

El Naga Cina minangka kewan mitologis tradisional Tiongkok. Iki uga minangka bagean saka budaya Asia liyane lan duwe macem-macem bagean kewan liyane kayata sungu rusa, moncong segawon, sisik iwak utawa buntut ula. Wis sajrone Dinasti Han, naga katon minangka bagean saka budaya, atusan taun kepungkur. Suwe-suwe bisa entuk macem-macem kekuwatan lan ana gandhengane karo kontrol cuaca kaya udan. Uga dadi simbol panguwasa kekaisaran. Mesthi wae, kita kabeh nggandhengake naga karo budaya Tionghoa saiki.

Upacara teh Cina

Upacara teh ing China

Nalika ngobrol babagan upacara teh, umume mikir babagan Jepang, nanging ing China, omben-omben iki uga penting banget kanggo tradhisi. Dianggep miturut prinsip ngombe obatBanjur banjur diadopsi dening kelas ndhuwur lan pungkasane dadi upacara. Telung teko digunakake ing upacara iki. Ing kaping pisanan banyune digodhog, ing nomer loro godhong ditinggalake kanggo diresiki lan ing kaping telune teh diombe.

Klambi cina tradisional

Klambi Cina

Busana bisa dadi tradhisi Tionghoa liyane sing misuwur. Ana pirang-pirang sandhangan sing wis jelas diidentifikasi karo budaya Tionghoa. Ing qipao minangka conto sing apik, yaiku setelan siji sing maune nganggo lengen dawa lan kurang nyenyet. Digunakake ing pirang-pirang acara kanthi warna abang, sing menehi rejeki. Minangka penasaran yen ana warna sing dilarang kanggo sandhangan kasebut kayata kuning lan emas sing ana gandhengane karo kaisar, ungu sing kanggo kulawarga kekaisaran, warna putih sing ana nada sedhih utawa ireng sing dianggep minangka warna sing duwe utang. kurang percaya

Preinan tradisional

Saliyane ing Taun Anyar Tiongkok sing wis kasebut utawa Festival Lentera sing nyenengake, ana festival penting liyane ing China sing kudu diawasi. Ing Festival Qinming utawa All Souls Day iku tanggal penting liyane kanggo dheweke. Diramekake ing wiwitan wulan April kanggo ngurmati para leluhur kanthi nggawa sesajen lan dupa menyang kuburan lan kuil. Festival Bulan utawa Festival Mid-Autumn uga dirayakake ing tanggal purnama wolu, nalika paling padhang. Kutha kasebut dirayakake ing kutha-kutha lan tema kasebut dipusatake ing rembulan, kanthi lampion, lampu, dekorasi lan arakan. Iki uga minangka preinan sing dipangan Kue Wulan, diisi kue-kue sing disiyapake khusus kanggo acara iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*