Tradhisi Irlandia

Tradhisi Irlandia

Irlandia, dikenal minangka Republik Irlandia misuwur budaya lan tradhisi sing ditandhani. Ibukuthané ing Dublin, nanging ana kutha penting liyane kayata Cork, Limerick utawa Galway. Ing prekara iki, kita bakal ngomong babagan tradhisi Irlandia, amarga negara kasebut sing narik kawigaten sawetara wong, kayata Dina St. Patrick.

Nalika kita ngomong babagan Irlandia kita ngomong babagan pulau sing bangga karo budaya lan tradhisi. Sanajan pirang-pirang abad kepungkur, kabeh dadi siji ing Kerajaan Inggris, saiki mung bagean lor sing duwe, lan uga nyebabake akeh konflik. Nanging ngluwihi sejarahe, ana akeh perkara sing khas saka tanah iki.

Dina Saint Patrick

St Patrick

Sampeyan ora bisa ngomong babagan Irlandia tanpa ngobrol babagan Dina St. Patrick, sing dirayakake meh ing saindenging jagad saiki. Dina iki diwiwiti saka a Preinan Kristen lan tujuane kanggo ngurmati Saint Patrick, santo pangreksa Irlandia. Iki dirayakake tanggal 17 Maret lan kabeh dihiasi karo ijo sing kuat sing ana gandhengane karo dina iki. Minangka preinan nasional ing Republik Irlandia, mula dadi dina sing apik kanggo nikmati perayaan yen ana ing pulau kasebut. Salah sawijining pawai sing paling misuwur dianakake ing ibukota, Dublin, lan pesta kasebut biasane dilakoni pirang-pirang dina. Ing endi wae kita bakal ndeleng shamrock sing nglambangake piwulang Tritunggal Suci sing digawa Saint Patrick menyang Irlandia lan dina iki ana gandhengane karo gambar Irlandia.

Wong Leprechauns

Leprechaun

Saliyane, sampeyan bisa ndeleng wong sing nganggo klambi ijo lan dadi leprechauns ing pesta Santo Patrick, amarga kabeh ana gandhengane karo tradhisi Irlandia. Iki leprechauns minangka leprechauns sing kalebu mitologi Irlandia lan dheweke mesthi nganggo klambi ijo khas lan topi sing khas. Karakter kasebut minangka bagean saka sawetara dongeng populer sing wis nyenengake generasi lan diarani ndhelikake emas, mula kadang-kadang ditrapake nganggo pot emas.

Pernikahan tradisional ing Irlandia

Pernikahan Irlandia

Ing negara iki uga ana tradhisi ing sekitar upacara manten iki. Pernikahan Irlandia duwe langkah-langkah tartamtu sing tradisional lan adoh saka pesta perkawinan sing biasane kita lakoni. Iket simpul minangka tradhisi sing apik banget yen pasangan kasebut tangan bareng nalika maca tembung-tembung sing sumpah bakal bebarengan. Sanalika, sapa wae sing dadi pimpinan upacara ngikat tangan nganggo pita warna sing bakal nglambangake uni kasebut. Uga ana tradhisi nganggo tapal jaran sing begja nanging saiki uga wis malih dadi simbol tapal kuda sing dianggo panganten wanita. Uga dikandhani, yen ing dina panganten angsa bakal dimasak ing omah penganten wanita lan calon penganten kudu mangan uyah lan gandum nalika wiwitan pesta dadi begja.

Hurling, olahraga Irlandia

Cepet-cepet

Este olahraga asale saka Celtic lan bisa uga durung dingerteni kanggo kita ing negara, nanging penting banget. Dolanan nganggo bal lan teken utawa teken sing padha karo hoki nanging luwih jembar. Sampeyan bisa mlayu nggawa bal ing lemah, condhong ing tongkat utawa ing tangan sampeyan, nanging ing pungkasan sampeyan mung bisa nggunakake telung langkah. Olahraga liyane ing Irlandia sing duwe akeh pandhereke yaiku bal-balan Gaelic, jinis game ing antarane bal-balan sing kita kenal lan rugby.

Musik lan joget Irlandia

Ora bisa menyang Irlandia tanpa nikmati musik lan tarian khas. Musik rakyat iki misuwur ing pirang-pirang panggonan minangka musik gaya Celtic. Ana pirang-pirang swara lan melodi sing disimpen ing pirang-pirang abad kepungkur. Ing Irlandia, kita uga kudu golek pertunjukan tari Irlandia kanthi tarian tradisional.

Bloomsday

Bloomsday

Bloomsday dudu salah sawijining tradhisi sing ana gandhengane karo Kelt lan umure wis pirang-pirang abad kepungkur, nanging wis ana lan saya dadi luwih penting. Ing 16 Juni nalika preinan iki dirayakake, wiwit taun 1954, ing endi pakurmatan diwenehake marang karakter novel Ulysses anggitane James Joyce. Salah sawijining tradhisi yaiku mangan padha karo protagonis dina kasebut. Nanging dheweke uga fokus kanggo ngetutake jejak Dublin. Ana sawetara rapat ing kutha wong sing uga siyap kanggo acara iki.

Pub lan Guinness

Ana bab liyane sing bisa dadi sakabehane tradhisi ing cara urip Irlandia. Yen sampeyan ngunjungi Dublin, sampeyan ora bakal kliwat ing Temple Bar, ing endi sampeyan bisa nikmati pub Irlandia sing khas, papan kanggo nikmati musik, pacelathon lan mesthi Guinness sing apik, keunggulan bir sing padha.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*