trip Natal kanggo Lapland

Natal ing Lapland

wilayah saka Lapland iku ing Eropah Lor lan dipérang antarane Rusia, Finlandia, Swedia lan Norwegia. Kira-kira wektu iki wiwit dadi luwih populer amarga ana sing ujar manawa Santa Claus ninggalake bagean kasebut kanthi giring lan hadiah.

Ora ana sing ilang kanggo preian Kristen sing paling populer, apa sampeyan Kristen utawa ora, nyatane, ayo ndeleng dina iki kepiye carane bisa ditindakake lan apa trip Natal kanggo Lapland.

Lapland

Lapland

Kita ngandika, iku wilayah Eropah Lor sing dipérang dadi sawetara negara, lan sabenere negara iki wis ninggalake tandha penaklukan lan eksploitasi liwat wektu. Saben negara duwe kutha-kutha ing Lapland, nanging nalika kita ngomong babagan Natal, kayane tujuan sing ana ing pikiranku yaiku Rovaniemi, kutha Natal dening keunggulan, Ing Finlandia.

Mung kanggo nambah informasi liyane babagan Lapland, iku kudu ngandika sing a basa dikenal minangka sami. Nanging, ana sawetara basa Sami lan sing paling akeh digunakake duwe sekitar 30 penutur, dene liyane ora tekan satus. Padha metu, etimologis ngandika, nuduhake asal padha Hungaria, Estonia lan Finlandia. Lan, sanajan dheweke wis nyoba terus-terusan ngonversi dheweke dadi Kristen wiwit abad kaping XNUMX, dheweke tetep padha animist.

Natal ing Lapland

Desa Santa Claus

Kepiye Natal ing Lapland Finlandia? Iku njupuk Panggonan ing kutha rolaniemi lan yaiku cedhak Lingkaran Arktik, antarane gunung lan kali. Iku dianggep gerbang lapland lan iku negara Santa Claus utawa Rama Natal.

Rovaniemi kudu dibangun maneh sawise Perang Donya II amarga Jerman rampung burned nalika padha mundur. Umume digawe saka kayu, mula kobong kabeh. Mangkono, sawise konflik kasebut, dibangun maneh miturut rencana arsitek Alvar Aalto, kecenderungan modernis Finlandia, ing wangun saka reindeer.

Dadi, tanggal ngadeg anyar kutha iki yaiku 1960.

rolaniemi

Nalika donya cenderung kanggo nutup munggah karo kadhemen, lan mangsa teka tenan bakal kadhemen, tanpa gas, kene ing Rovaniemi wong urip: ice skating, es fishing, sledding asu, safaris alam, pengamatan kewan galak lan akeh liyane. . Kelas universitas ora mandheg dadi ana wong ing ngendi wae.

Lan iki mung Natal, dadi kabeh njupuk nada Natal sing ora iso dilalekake. Ing kasunyatan, iku wektu paling apik kanggo rencana a trip Natal kanggo Lapland y ngunjungi Desa Santa Claus, panggonan resmi saka kanca hadiah. Apa sing ditawakake luck iki? taman tema natal sing cedhak karo bandara?

Villa Santa

Kaping pisanan, ana Santa Claus / Papa Noel sampeyan bisa ketemu wong ing wong. Iku gratis, sanajan sampeyan pengin njupuk foto kanggo immortalize wayahe sampeyan kudu mbayar. uga bisa ketemu rusa lan numpak sleigh dibuwang dening wong-wong mau. Ora perlu reservasi supaya trep banget.

Ing sisih liyane ing Gunung Porovaara ana peternakan rusa sing nawakake safari liyane luwih lengkap, sampeyan bisa malah ndeleng Northern Lights misuwur karo wong-wong mau. Gunung iki kira-kira 20 kilometer sisih kidul saka tengah Rovaniemi lan minangka situs sing apik banget.

Etung yen petualangan giring sak jam bisa udakara 70 euro, safari telung jam 146 euro lan Safari lampu utara, uga telung jam, uga 146 euro.

sleigh nitih karo Santa Claus

Lan luwih khusus, iku dianggep cukup pengalaman kanggo nyabrang Lingkaran Arktik supaya dianakaké ing patemon ora luwih saka 30 menit kanggo 35 euro. Ing kutha Rovaniemi garis Lingkaran Arktik nyabrang Desa Santa Claus, dumunung watara wolung kilometer saka pusat kutha. Iku uga signposted supaya pengunjung nyabrang garis ditandhani lan njaluk sertifikat khusus.

Lingkaran Arktik nyebrang

Yen sampeyan seneng pengalaman karo kewan, llama, alpacas, rusa kutub lan liya-liyane, sampeyan uga bisa ngunjungi peternakan elf kanggo nindakake mlaku lan mlaku. Situs iki ana ing ngarepe Parque de los Huskies lan mbukak saben dina saka 11 am kanggo 5 pm. Sampeyan bisa tuku tiket sadurunge online utawa tuku langsung. Kabeh iku watara 30, 40 utawa 50 euro. Padha yen seneng asu salju khas, huskies endearing.

peternakan husky

Sampeyan bisa pindhah lan ketemu wong-wong mau lan ndemek wong-wong mau, sampeyan bisa njupuk gambar utawa sampeyan bisa pindhah sledding. Ing total Taman Husky Wis 106 asu lan ing mangsa adhem, nalika adhem, mung mlaku 500 meter.

Ing tangan liyane, Santa Claus Village uga nawakake a taman salju kanggo numpak motor 4×4, sumber panas Lan ing Natal prakara, uga, luwih. Kaya apa? Sampeyan kudu ngunjungi Santa Claus Post Office, kafe lan restoran apa ing desa lan ing Akademi Elf. Ora ana sing padha amarga ing kene sing disinaoni Kerajinan lan sawetara Piandel kuna.

Buku elf maca lan ngatur buku kabeh ukuran, elf dolanan sinau carane nggawe dolanan, elf sauna sinau rahasia sauna ritual, lan Elf Santa pungkasane nyiapake kabeh kanggo Natal.

Akademi Elf

Kabeh padha grapyak lan padha seneng-seneng. Ing idea kanggo dadi karo wong-wong mau, ndeleng carane padha manggon lan melu ing urip saben dina saka elf Natal ing akademi, kabeh nalika ancang-ancang Natal njupuk Panggonan ing Arktik Circle. sapisan lulus siswa nampa tandha sing nglambangake kawicaksanan sinau lan mesthi, diploma sing cocog

Akhire, iku kudu ngandika sing siji bisa padha sumelang ing bab jalaran lingkungan sing dadi luwih pariwisata njedulake, nanging... Santa Claus Village nyoba kanggo nggawe a pembangunan lestari lan nglawan owah-owahan iklim. Amarga desa koperasi nyumbang 50% pariwisata ing lan sekitar Lingkaran Arktik, masalah kasebut ditindakake kanthi serius.

Peta Desa Santa Claus

 

Meh kabeh akomodasi ing desa dibangun antarane 2010 lan 2020 dadi emisi karbon kurang. Ana kaca tingal khusus lan boiler nggunakake apa sing diarani listrik ijo. Pemanas ing kabin anyar, contone, digawe panas karo energi panas bumi lan paling tuwa karo sistem liyane sing nyoba kanggo minimalake karusakan.

Kanggo ngrampungake artikel kita ing trip Natal kanggo Lapland Aku ninggalake sampeyan sawetara consejos:

  • Atur trip kanthi apik. Iki minangka tujuan sing populer lan sampeyan kudu ngatur kabeh luwih dhisik. Rega ing Desember dhuwur, yen sampeyan bisa, November luwih apik. Salju deres wiwit ing Desember lan tampilan luwih apik, nanging terserah sampeyan.
  • Nonton anggaran sampeyan. Yen sampeyan ora bisa mbayar Desember utawa November, Januari lan Februari uga pilihan apik. Yen sampeyan seneng ngatur, tindakake dhewe tinimbang agensi amarga sampeyan bakal ngirit dhuwit.
  • Temtokake kanthi becik suwene sampeyan bakal tetep. Aku ora mikir sampeyan bakal bali dadi nimbang nindakake kabeh lan seneng-seneng. kuku limang bengi Padha katon cukup kanggo kula, antarane biaya lan keuntungan. Kurang saka patang bengi ora pantes, mula sampeyan nindakake kabeh kanthi cepet.
  • Temtokake kanthi becik ing ngendi sampeyan bakal nginep. Temenan kutha utama ing Finlandia Lapland, tujuan paling populer Rovaniemi, nanging tujuan liyane dianjurake kang Salla, Pyhä, levi, Inari lan Saariselka. Loro pungkasan luwih lor lan sampeyan teka nggunakake bandara Ivalo. Levi ana ing sisih lor-kulon lan tekan bandara Kittilä, Pyhä lan Salla saka Rovaniemi. Lan mutiara nyata Ranua, sawijining kutha cilik Finlandia kanthi 4 ewu jiwa lan mung siji jam saka bandara Rovaniemi.
  • Aja ngirit jas. Suhu bisa mudhun nganti minus 50ºC lan mesthi ana ing sekitar minus 20ºC, dadi adhem banget.
  • Pilih aktivitas Natal favorit: Dolan maring Santa Claus, menyang sauna, numpak giring...
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*