Svalbard, tujuan sing adoh, beku lan apik

Svalbard. Apa sampeyan ngerti pulau iki kanthi jeneng? Mboten? Banjur njupuk peta dunia geopolitik lan ndelok sisih lor, meh ing tiang kasebut. Sejatine iku sawijining nusantara sing dununge ana ing antarane pesisir Norwegia lan Kutub Lor dhewe, mula ing kene mesthi adhem.

Punika a tujuan sing adoh nanging ora ana sing misuh marang pengunjung, mula yen kadhemen ora medeni sampeyan lan sampeyan ngelak ngulandara ing papan sing ora dingerteni sing bakal menehi kenangan lan kertu pos sing ora bisa uwal, ayo ayo ndeleng apa sing kudu ditindakake ing Svalbard.

Pulo sisih lor

Dheweke kalebu Norwegia resmi wiwit taun 1920 lan mung telung klompok sing dipanggoni: Hopen, Bear Island lan Spitsbergen sing dadi pulau utama. Dheweke duwe total udakara 62 ewu kilometer persegi. Ana telung ewu pedunung nanging luwih saka rong ewu manggon ing Longyearbyen, ing Spitsbergen lan saiki wis ana ing ngendi pamrentahan kerja.

Pulo kasebut duwe pengunjung Vikings sing paling tuwa lan ana tulisan pirang-pirang abad sing bisa uga kalebu jeneng liya utawa referensi, nanging ing taun 1596 Barents, wong Walanda, resmi mlebu ing kana.

Pulo banjur dadi dhasar kegiyatan paus paus Walanda, kegiyatan sing duwe sejarah sing dawa, sanajan ing sawijining pulau uga ana darmabakti kanggo pertambangan sing saiki ora mung Norwegia beroperasi nanging perusahaan saka saindenging jagad.

Yen ana sing ndeleng kepulauan ing peta, ana sing mbayangake iklim beku, nanging sejatine ing jagad iki ana wilayah sing luwih adhem. Ing mangsa rata-rata yaiku -XNUMX ºC lan ing mangsa panas iku arang banget yen ngluwihi 6 utawa 7 ºC. Maksudku, kanthi suhu kasebut iku mesthi mangsa! Dadi, nggawa klambi anget, kamera sing apik, laptop kanggo ndownload atusan foto sing bakal dijupuk lan yen ora, akeh kertu memori.

Pariwisata Svalbard

Cara sing paling umum kanggo tekan pulau kasebut yaiku Kanthi pesawat lan mesthi lawang ngarepe yaiku Spitsbergen. Yen sampeyan ora norwegian Sampeyan kudu nggawa paspor kanthi ya utawa ya inggih Nuswantara ana ing sanjabane wilayah Schengen. Aja lali!

Ana penerbangan SAS menyang Longyearbyen saben dina kanthi mandheg ing Tromso. On musim dhuwur, saka Maret nganti AgustusAna sawetara penerbangan saben dina langsung saka Oslo. Tarif kasebut beda-beda gumantung ing dina minggu sampeyan lelungan. Penerbangan langsung mangkat saka Oslo lan tekan sawise lelungan telung jam, yen sampeyan mangkat saka Tromso udakara setengah jam.

Ngelingi rasa beku, ayo goleki kepulauan ing pulau-pulau ing musim panas: ekspedisi hiking boat, hiking, sledhes segawon, moro fosil, kayak, nunggang jaran, trek salju, spa termal, wisata mancing lan lanskap jagad liyane. Ora tawaran apik.

Tur bisa nganti pirang-pirang jam utawa pirang-pirang dina lan mlaku kanthi mlaku utawa kayak. Ing mangsa panas yen dina-dina rada suwe, tur diatur ing sisih lor-kulon Spitsbergen utawa Prins Karls Forland, wilayah sekitar Isfjorden. Suelen organizarse grupos y se viaja con tiendas de campaña durante dos días. Obviamente hay agencias que se ocupan de todo.

Kosok baline, wisata kayak luwih jembar, antara patang nganti wolung dina. Wilayah dikenal minangka Dickson- / Eckmansfjorden, Billefjorden, Krossfjorden utawa Kongsfjorden. Operator tur nawakake paket kayak lan sandhangan khusus sing dibutuhake. Sampeyan bisa uga ngunjungi glasier lan kayak ing antarane.

Tur saka hiking klebu menek gunung (Trollsteinen, Troll Rock), mlebu menyang guwa es (ing ngendi sampeyan bisa uga bengi), satwa titik ing antarane glasier lan fjords lan malah kadang mlaku liwat kutha rusia lawas (Rusia saiki wis ana ing pulau-pulau kasebut nganti taun 90an, ngeksploitasi sawetara tambang). Yen sampeyan luwih tenang pelayaran minangka pilihan liyane.

Ana pelayaran setengah dina utawa luwih dina sabenere kanggo sawetara Pemukiman Rusia, yaiku Pyramiden lan Barentsburg, ngliwati Pegunungan Isfjord sing apik lan gletser sing luar biasa. Kegiatan penambangan nglairake akeh pemukiman, sawetara isih urip lan liyane ora, mula pengin dingerteni.

Contone, salah siji sing dadi gerbang menyang Arktik yaiku Ny-Alesund: Akeh ekspedisi sing isih ana ing kene, kalebu Roald Amundsen, wong pisanan sing ngerti loro cagak kasebut.

Nanging apa kabeh kudu ditindakake ing njobo? Iku ide! Sampeyan saben dina ora ngerti papan kaya ngono. Rasane yen ana ing sangisore langit iki pancen apik banget. Isih, yen sampeyan pengin liyane, sampeyan bisa ngerti Museum Svalbard sejarah alam lan budaya sing ngidini sampeyan ngerti kekayaan pulau-pulau (kanthi komunitas gedhe bruwang lan paus, wis dilindhungi), utawa ing Museum Ekspedisi Kutub Lor, la iglesia de la capital, la más al norte del mundo, o, mira tú, la Destilería Svalbard donde se elabora una buena y fresca pilsen.

Rekomendasi: ngerti dheweke Tambang Batubara 3: ibukutha pulau ora bakal dadi apa tanpa kegiatan pertambangan sing diwiwiti ing taun 1906. Tambang iki dieksploitasi dening wong Amerika sing jenenge John Munro Longyear (mula jenenge kutha kasebut). Dasawarsa mengko, dheweke ditulungi tangan Norwegia, dheweke lan liyane. Kabeh kajaba siji ditutup lan saka eksploitasi batubara pungkasan dipikolehi kanggo ngasilake listrik ing kutha kasebut.

Kanggo nuduhake pariwisata sejarah pertambangan sing sugih yaiku ana tur Tambang 3, tambang sing miwiti produksi ing taun 1971 lan ditutup ing taun 1996. Sampeyan bakal ngerti peralatan sing digunakake, lokakarya lan sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh kaya umume para penambang ninggalake barang-barang lan lunga, ora bisa bali maneh.

Tur diwiwiti jam 9 esuk lan rampung jam 1 sore. Suwe, nanging sampeyan njupuk sampeyan ing hotel lan, yen sampeyan pengin, sampeyan bisa langsung saka tambang langsung menyang bandara.

Dheweke menehi sandhangan penambang, headlamp lan hak petualangan 300 meter nang gunung. Tur yaiku ing basa inggris lan norwegian. Rekomendasi liyane: coba duwe wektu luang minangka ing Kantor Turis Longyearbyen padha menehi sepeda gratis kanggo para pengunjung. Kaya sing sampeyan ngerteni, tujuan ing Norwegia iki apik banget kanggo para pecinta alam. Pilihan liyane ing tujuan sing adoh lan luar biasa.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*