Hue, tujuan ing Vietnam

Salah sawijining tujuan sing paling apik ing Vietnam es Hue, kutha kuna yen biyen dadi ibukutha negara lan dadi, dadi salah siji sing paling tuwa. Wis akeh sejarah, malah sejarah pungkasan amarga dadi salah sawijining sing paling nandhang perang ing perang nglawan Amerika Serikat, nanging ing wektu sing padha njaga situs-situs sing apik sing wis diumumake UNESCO Warisan Donya.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti masa lalu sing mulia ing negara Asia Tenggara iki, Hue minangka tujuan lan tujuan sampeyan saiki.

Vietnam Tengah

Wilayah kasebut ana ing wilayah tengah negara sing dununge Hue. Ing Vietnam Tengah akeh situs sejarah sing dilestarikan kanthi kondhisi sing apik, akeh garis pantai lan lanskap sing apik. Kejabi Hue, sampeyan bisa mlaku liwat Dalat, Phong Nha, Hoi An, Da Nang utawa Nha Trang.

Nanging Hue pancen salah sawijining tujuan paling dhuwur ing tengah negara kasebut. Raja-raja saka wangsa Nguyen dibangun kutha iki cedhak sawahe subur ing pinggir kali lan bukit-bukit alas. Saiki dadi papan sing apik banget karo pagoda, pasar sing apik lan bangunan Art-Deco.

Apa sing kudu dideleng ing Hue

Kita bisa miwiti kanthi mriksa ing Werna akar Buddha lan mlaku liwat biara lan pagoda. Aku ninggalake telung jeneng sing dadi situs sing paling disaranake: ing Yhien Mu Pagoda sing duwe menara pitung lantai sing misuwur, ing Dieu De Pagoda karo interior ayu lan Biara Tu Hieu kanthi makam eunuchs kekaisaran, kolam kanthi lotus ngambang lan biksu ing endi wae.

Nanging, kanggo ngerti Vietnam kekaisaran sampeyan kudu menyang Komplek Monumen Hue, benteng lawas sing isih akeh papan. Kulawarga kerajaan Vietnam mrentah 143 taun lan ing ngisor iki ana bangunan lan harta karun sing bisa bertahan.

Ana kraton, paviliun lan teater lan mlaku-mlaku ing kene minangka cara paling apik kanggo ndeleng apa sing ana ing Istana Kekaisaran. Yen sampeyan lelungan adoh ing kali sampeyan uga bakal bisa ndeleng makam kerajaan dening Tu Duc, Minh Mang lan Khai Djnh, paseduluran paling apik ing antarane arsitektur lan alam.

Saiki Hue uga duwe jaman biyen kolonial kelingan taun suwene pamrentahan Prancis. Mlaku liwat Le Loi ana struktur kolonial tartamtu, kayata Hotel La Residence, Gaya Art-Deco, ing Sekolah Menengah Atas Quoc, lengkungan ing Jembatan Truong Tien sing dirancang dening Gustave Eiffel dhewe, sing ana ing Menara Paris, utawa Malecon de Le Cercle Sportif.

Nyewa sepeda iku cara paling apik kanggo ngubengi Hue lan sekitarnya. Sampeyan bisa tekan kabeh panggonan kasebut ing kana lan tekan tujuan kanthi pemandangan sing luar biasa. Contone, dheweke Jembatan Tianh Toán yaiku jembatan sing ditutupi jubin, asri, utawa ilang ing dalan kaya Bach Dang utawa Le Loi, salah sawijining jembatan sing paling apik lan nyenengake kanggo ngurmati kehidupan lokal. Kanthi pit sampeyan uga bisa ngerteni makam kekaisaran Gia Long. Sampeyan uga bisa nyewa becak yen sampeyan ora seneng pedal.

Lan mesthi, sampeyan uga bisa mlaku Lan minangka prekara sing paling disaranake nalika ngerti babagan lingkungane. Kanthi banyu lan panganan entheng sampeyan bisa miwiti a dolan menyang Taman Nasional Bach Ma lan kelangan awak dhewe ing jaringan, utawa menek ing antarane pinus Thien An utawa nonton surup saka Vong Canh Hill, kaya sing ditindakake kabeh. Lan aja lali manawa ana Kali Parfum lan sampeyan bisa mesthi nindakake perkara sethithik cruise ing wayah awan.

Bebener iki Hue duwe pawon sing apik uga Aku mesthi ujar manawa preinan uga preinan gastronomi, mula aku nyaranake uga ing kene. Panganan Asia pancen enak lan ing papan-papan kaya iki, kanthi seger, luwih enak.

El Pasar Dong Ba iku keren, warna, gondho, warna-warni. Sampeyan bisa blanja ing kene kanthi Grosir lan Eceran lan dadi papan sing pas kanggo nyoba jajanan lokal kaya Banh beo utawa banh khoai utawa tujuane kanggo masakan vegetarian. Yen sampeyan pengin mangan ing restoran, sampeyan bisa nindakake ing Hanh utawa ing Café Sua Da sing apik.

Kapan sampeyan kudu lelungan menyang Hue? Musim semi ana ing antarane Februari lan pungkasan AprilJuni lan Juli wulan panas lan panas. Banjur udan teka, ing wulan Agustus, lan tenang nganti pungkasan wulan Januari. Mula, bisa uga ana banjir, sing biasane kedadeyan wiwit wulan Oktober. Ya, tanggalan rada sempit nanging kudu dingerteni amarga ora ana sing luwih elek tinimbang musim udan ing tujuan kaya iki.

Kepiye carane tekan Hue? Cara paling cepet yaiku njupuk pesawat saka Hanoi utawa Ho Chi Minh nganti Bandara Phu Bai ing Hue. Bandara kasebut udakara setengah jam saka pusat kutha. Cara liya yaiku numpak sepur menyang Hue saka garis Reunifikasi Express, numpak bis utawa nyewa mobil pribadi saka bandara internasional ing Danang, rong jam maneh.

Apa sampeyan bisa lelungan sedina saka Hue? Ya, kaya sing wis diandharake ing wiwitan, ana papan sing apik ing Vietnam Tengah lan cedhak Hue Da Nang, Dalat lan Hoi An. Supaya sampeyan ngelingi, Dalat minangka tujuan pesisir nengsemake banget, kanthi tlaga tengah, cocog kanggo pasangan, kegiatan ing njaba ruangan lan uga wong sing main golf. Yaiku a resort gunung populer ing kaping dominasi PrancisOh, mulane akeh wilayah Eropa ing sekitar kene.

Da Nang uga duwe pantai, restoran, kafe lan bar. Minangka papan sing nyenengake kanthi pantai pusat dhewe lan akeh resort mewah, salah sawijining sing paling penting ing negara kasebut. Pungkasane yaiku Hoi An, kutha plabuhan ing Kali Thu Bon. Iki nduweni pusat sejarah, sawah sing madhep pesisir, pagodas lan wengi kanthi lantera sing padhang.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*