Masai Mara, tujuan safari

Maasai Mara iku gedhe tujuan safari lan narik kawigaten para turis saka saindenging jagad. Kanggo sampeyan sing seneng karo fauna gedhe, ora ana kegiyatan sing luwih apik tinimbang nggawe safari liwat tlatah Afrika, ing wayah awan sing padhang lan langit sing katon lintang ing wengi.

Masai Mara yaiku ing kenya lan kalebu bagean saka wilayah sing misuwur, Taman Nasional Serengeti. Yen salah sawijining impen sampeyan yaiku ngerti Afrika, mula dina iki kita bakal ngerti perkara sing luar biasa cadangan alam.

Maasai Mara

Kaya sing wis diandharake, ana ing Kenya, ing Narok County, lan Iki dijenengi miturut suku Maasai sing manggon ing bagean negara kasebut lan ing kali Mara. Wiwitane, ing taun 60-an nalika Kenya isih dadi jajahan, dheweke ditetepake minangka papan perlindungan satwa.

Banjur papan suci kasebut dikembangake kanggo nutupi wilayah liyane sing kewan kasebut dipindhah ing antarane Mara lan Serengeti. Total udakara 1.510 kilometer persegi, sanajan biyen luwih gedhe. Ana telung wilayah utama, Sekenani, Musiara lan Segitiga Mara..

Cadangan kasebut ditondoi dening Flora lan fauna. Flora duwe acasia lan fauna, sanajan ngemot kabeh cadangan, luwih konsentrasi ing endi banyune lan ing sisih kulon cadangan. Ing kene, biasane duwe kewan sing kudu duwe kertu pos ing Afrika: singa, macan tutul, gajah, kebo lan badhak. Ana uga ana hyena, kuda nil lan cheetah lan mesthi, wildebeest. Ana ewonan.

We nambah gazelles, zebras, jerapah lan atusan spesies manuk. Lan apa sing bisa ditindakake turis ing cadangan kasebut? Masai Mara minangka salah sawijining tujuan wisata paling populer ing Kenya, utamane lan Afrika umume. Kunjungan biasane musatake ing Segitiga Mara yaiku ing endi kewan galak paling akeh.

Wilayah iki ana ing dhuwur 1.600 meter lan wis mangsane udan yaiku wiwit wulan November nganti Mei, kanthi puncak curah udan antara Desember nganti Januari lan antara April lan Mei. Mangsa garing wiwit wulan Juni nganti November. Suhu maksimal udakara 30º C lan minimal udakara 20º C.

Menyang Segitiga Mara diakses nganggo rong landasan pacu tansah mbukak, ora preduli cuaca. Yaiku Mara Serena lan Kichwa Tembo. Dalan akses utama nyebrang Narok lan Gerbang Sekenani. Ing wilayah kasebut ana akomodasi akomodasi.

Yen sampeyan duwe dhuwit, bakal ana akomodasi sing larang, kayata Mara Serena sing nyedhiyakake 150 kasur utawa Kemah Gubernur Little, kanthi 36 kasur mewah. Kaloro akomodasi kasebut kalebu siji-sijine ing Triangle Mara. Ing sisih pinggir yaiku Mpata Club, Olonana, Mara Syria, Camp Kilima lan Kichwa Tembo.

Wektu paling apik ing taun Safari yaiku antara wulan Juli lan Oktober, nalika migrasi. Ing wiwitan November lan Februari uga ana adegan alam sing apik banget, nanging yen sampeyan bisa mbukak ing wulan kasebut luwih becik. Banjur biasane lelungan mobil ing wayah wengi, kunjungan menyang desa Maasai kanggo sinau babagan budaya masarakat iki, penerbangan balon, mangan ing sangisore lintang ...

Masai utawa Maasai minangka salah sawijining suku lambang ing Afrika. Suku nomaden iki tradisional khusus kanggo angon lan misuwur banget amarga klambi abang tradisional lan shukas warna-warni, minangka dekorasi awak. Budaya Afrika lan fauna Afrika, kombinasi sing paling apik nalika mikir babagan safari.

Mikir babagan safaris, cadangan kasebut nyedhiyakake salah sawijining pengalaman paling apik amarga kaya sing wis kita kandhane kabeh duwe kewan lambang ing bawana. Lima Besar kasebut dadi musim migrasi, Juli nganti September, dadi Big Nine, nanging manawa safari apik banget kapan wae. Saiki Dheweke wis entuk reservasi kanggo safari 2021 lan 2022, wiwit murah nganti mewah.

Safari iki bisa kanthi dharatan utawa kanthi pesawat. Safari dalan pancen misuwur lan umume miwiti lan pungkasan ing Nairobi. Temenan, ing kendaraan 4 × 4 utawa ing minibus. Tur kasebut antarane Nairobi lan Masai Mara butuh wektu antara lima nganti enem jams, gumantung ing wilayah sing sampeyan bakal tetep ing cadangan. Kauntungan saka nggawe safari jinis iki yaiku luwih murah tinimbang safari pesawat lan sampeyan bisa ndeleng lanskap Kenya ing wong pisanan lan cedhak banget. Kerugiane sampeyan lunga kanthi dharat ...

Regane? Hargae beda-beda gumantung karo suwene perjalanan, nanging safari kanthi rute, versi ekonomi, udakara 400 nganti 600 dolar; versi madya nganti $ 845 lan versi mewah udakara $ 1000.

Kanggo safari patang dina, regane wiwit $ 665 lan nganti $ 1200 (versi menengah), nganti lelungan mewah sing bisa nganti $ 2600. Safari limang dina antara $ 800 nganti $ 1600 lan sapanunggalane, nganti safari pitung dina. Minggu safari duwe rega kurang luwih padha karo lelungan limang lan enem dina, dadi yen sampeyan duwe wektu seminggu luwih kepenak.

Saiki gegayutan karo safaris pesawat utawa Flying Safaris, iku uga trep banget amarga numpak pesawat sampeyan gabung karo Nairobi karo Masai Mara sajrone sakjam. Ana penerbangan kaping pindho saben dina lan yen mangkat esuk sampeyan tekan ing kemah nalika awan. Tarif? Safari pesawat rong dina regane antara $ 800 nganti $ 950, safari telung dina antara $ 990 lan $ 1400 lan safari patang dina antara $ 2365 nganti $ 3460.

Apa sampeyan milih siji jinis safari utawa liyane, kendharaan sing digunakake ing darat kalebu rong jinis, sing resmi: Toyota Landcruiser jip lan minibus. Loro-lorone duwe atap sing bisa dibukak kanggo mikirake wilayah Afrika lan kalorone uga duwe radio sing bisa komunikasi karo para parker. Penawaran akomodasi macem-macemKabeh gumantung karo anggaran, sampeyan duwe kemah sing limang lintang lan liyane sing luwih gampang lan uga omah sewa pribadi.

Dadi pokoke safari ing Cadangan Masai Mara bisa uga kalebu nitih jip, penerbangan balon, ngunjungi desa Masai, hiking, nunggang jaran lan mangan romantiss ing sangisore lintang ing kemah. Ngerti lan ndeleng kewan lan lanskap Afrika kanthi nyata.

Siji informasi pungkasan, ragad dibayar kanggo ngetik cadangan Sampeyan bakal gumantung ing dununge akomodasi sing sampeyan pilih. Yen sampeyan tetep ing njero omah, lawange 70 dolar saben wong diwasa sajrone 24 jam lan 430 kanggo bocah-bocah ing umur 12 taun. Yen cara liya, sampeyan tetep ing njaba cadangan utama, lawange bakal regane $ 80 sajrone 24 jam lan $ 45 saben bocah.

Tingkat iki ditrapake kanggo sisih Narok lan Konservasi Mara, ing koridor sisih kulon cadangan. Untunge biaya iki kalebu ing rega pungkasan safari.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*