Tujuan sing paling apik kanggo ndeleng srengenge surup

Wayahe kasebut angel kanggo kabeh wong. Secara harfiah. Kita isih, ora bisa lelungan maneh nanging metu ing njaba, lan nikmati kabeh kaya sadurunge. Nanging jagad iki terus muter, srengenge tetep munggah lan surup ing pungkasan dina, manggoni kanthi mandhiri srengenge paling apik.

Mikir nalika sadurunge surup, mikir yen ngalami maneh wektu gaib ing wayah awan lan wengi, yaiku dina iki kita bakal lelungan sethithik kanggo ngerti ing endi kita bisa nikmati srengenge sing paling apik. Kita bakal lelungan sethithik ing saindenging jagad.

Bagan, ing Myamar

Iki minangka situs pertama, nanging ora bakal pesen miturut skala apa wae. Bagan Kutha iki dadi ibukutha karajan Burma. Saiki ana ing dataran tinggi, ing pinggir Kali Ayeyarwady 145 kilometer saka Mandalay. Wis wiwit taun kepungkur, Warisan Donya.

Wis dipilih kanthi tepat amarga kaendahan lanskap sing ditemtokake dening manungsa. Ing Bagan minangka lembah sing apik sing diarani Lembah Kuil. Katon ing kadohan lan saka dhuwur tartamtu ing stupa dheweke wiwit siluet ing langit nalika srengenge ngilangi kekuwatan lan wengi malih.

Ana luwih saka telung ewu candhi, pambayaran lan biara lan umure wis pirang-pirang abad. Keajaiban sejati, situs sing megah, kabeh dadi siji jembaré mung 42 kilometer persegi. Ana pirang-pirang panggonan ing Bagan sing bisa milih kaya srengenge lan motret wayahe nganggo kamera. Uga bisa mabur ing pesawat udara panas, dadi luwih gampang mbayar lawang sing ngidini sampeyan ngunjungi situs suwene patang dina.

Kanthi tiket sing ana ing tangan sampeyan bisa numpak pit utawa munggah kreta sing ditarik jaran. Situs iki gedhe lan kudune wis maca sithik utawa ngerti babagan candhi supaya ora kesuwen. Sampeyan malah kudu program ing ngendi turu, sing murah, lan ing endi mangan. Saran sampeyan yaiku yen dina pisanan sampeyan numpak nganggo kreta sing nganggo jaran, ndeleng sawetara prekara banjur nyewa sepeda. 48 jam wis cukup lan sampeyan kalebu wayah surup.

Uluru, Australia

Uluru minangka tujuan sing apik kanggo para penyayang alam asri lan gurun. Ayers Rock minangka jeneng liyane, sing diwenehake dening penjajah ing kasus iki. Papan iki kondhang amarga watu gedhe sing katon ora ana gayane lan rena semu abang lan oranye. Menyang langit katon kuwat banget.

Uluru ana ing Wilayah Lor, ing tengah negara, meh 500 kilometer saka Alice Springs. Iki minangka bagean saka Taman Nasional Uluru - Kata Tjuta lan salah sawijining monolith paling gedhe ing saindenging jagad: Dhuwur 348 meter, 2.5 kilometer ndhelik ing sangisore lemah lan sangang kilone saubengé.

Uluru yaiku a Situs suci Aborigin Australiasy uga Warisan Donya. Wis mesthi bisa munggah nanging wiwit taun kepungkur pareng munggah ndhuwur, sabenere, sawijining situs lagi diambah sing suci kanggo komunitas asli.

Bebener iki Werna Uluru beda-beda gumantung karo srengenge saengga duwe nada beda ing macem-macem wektu ing taun lan sedina muput. Dadi, kertu pos sing paling misuwur yaiku Uluru nalika surup amarga njupuk warna abang sing jero.

Serengeti, ing Tanzania

Sunset Taman nasional Serengeti iku ora bisa diterangake. Alam iku paling apik amarga ora mung langit lan warnane nanging urip kewan. Foto paling apik yaiku kanthi profil jerapah, kayata, utawa wit-witan, ing antarane warna biru lan abang.

Taman iki gedhe banget, kanthi 13 ewu kilometer persegi, lan dadi papan kanggo puluhan spesies kewan, uga salah sawijining cradle kanggo spesies manungsa dhewe. 2.500 singa, 518 jinis manuk dikenali, konsentrasi mamalia paling gedhe ing donya lan adegan migrasi mewah.

Taman kasebut yaiku 335 kilometer saka Arusha lan wektu paling apik kanggo ngunjungi yaiku saka Desember nganti Juli, yen sampeyan pengin ndeleng migrasi, utawa saka wulan Juni nganti Oktober yen sampeyan pengin ndeleng predator. Suwene kanggo riko? Telung utawa patang dina safari iku cocog amarga sampeyan duwe luwih akeh wektu kanggo golek foto sing paling apik.

Rio de Janeiro Brasil

Sunset sing nggabungake alam karo kutha uga duwe pembuangan. Ana akeh situs menarik sing bisa diwenehi jeneng nanging tanpa mangu pesisir Rio de Janeiro iku fenomenal. Teluk kasebut jembar, bukit-bukune ora dhuwur lan nalika srengenge surup, lampu-lampu wiwit mati.

Papan sing apik kanggo santai lan bisa uga seneng nalika romantis semenanjung Arpoador cilik antarane Copacabana lan Ipanema. Saka titik iki sampeyan duwe tampilan sudhut, ing kabeh arah, srengenge alon-alon mudhun menyang banyu ing Samodra Atlantik.

Kuil Poseidon, ing Yunani

Iki minangka salah sawijining situs wisata paling gedhe ing daratan Yunani. Ing Cape Sounion utawa Sunio langka 65 kilometer saka Athena. Cilik iki cilik lan biyen digunakake kanggo ndeleng kapal sing teka saka Aegean.

Mangkene reruntuhan Candi Poseidon, candhi sing dibangun ing abad kaping XNUMX SM ing sisa-sisa candhi sing luwih tuwa. Reruntuhan, kanthi sawetara kolom isih ana, yaiku ing pucuk dhuwure meh 60 meter. Kolom-kolom kasebut udakara luwih saka enem meter lan pambangunane tahan suwe lan erosi hawa segara sing kuwat.

Sampeyan bisa teka ing kene dhewe utawa tur. Ana akeh tur mobil pribadi sing bisa nggawa sampeyan saka hotel lan tur sak durunge sadurunge tekan tanjung. Dheweke liwat lan mampir ing Lake Vouliagmeni, kanthi guwa sing megah, kanthi banyu terapeutik, sampeyan bisa nyelehake dhewe amarga 25 ºC, banjur ya, tur kasebut rampung ing Kuil Poseidon pas wektu sing paling apik kanggo nyedhiyakake paling apik: srengenge surup.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*