Kepulauan Faroe, tujuane ing Denmark

Yen seneng ing pariwisata petualangan, ing njobo lan diubengi karo Alam, tujuan wisata iki kanggo sampeyan: ing Kapuloan Faroe. Iki kalebu klompok pulo sing apik Denmark.

Dheweke uga dikenal minangka "pulau-pulau wedhus", lan total 18 pulau sing dununge ana ing Atlantik Lor. Ing kene sampeyan bisa mlaku-mlaku, munggah gunung, nonton manuk, numpak pit, nyilem, iwak, surfing, nunggang lan nikmati swasana lokal sing anget. Tindak?

Kapuloan Faroe

Kapuloan udakara 320 mil sisih lor Skotlandia, separo dalan antarane Islandia lan Norwegia. Dheweke wis dadi bagean saka Kerajaan Norwegia kanggo sawetara wektu, nanging saiki dheweke kalebu Denmark, minangka wilayah sing seneng otonomi.

Kapuloan lagi watu, watu atos, awang-awang, kanthi mega abadi ing awang-awang, adhem ing taun iki. Kaya sing wis diandharake sadurunge, ana total 18 pulau utama, sanajan ana luwih saka 700 pulau cilik. Dheweke dibentuk udakara 60 yuta taun kepungkur, amarga kegiatan vulkanik nalika dipasang ing Greenland.

Kunjungi Kepulauan Faroe

Tekan kene gampang banget, ora adoh saka endi wae. Bisa digayuh Kanthi pesawat saka akeh tujuan: Paris, Reykjavik, Edinburgh, Bergen, Copenhagen lan uga, gumantung saka musim, penerbangan saka Barcelona, ​​Gran Canaria, Mallorca, Malta, Crete ...

Maskapai sing mabur menyang pulau kasebut yaiku Skandinavia Airlines lan Atlantik Airways lan luwih cedhak karo tujuan sampeyan njupuk pesawat, luwih cendhek wektu penerbangan. Saka Bergen utawa Edinburgh, umpamane, sajrone sakjam sampeyan ana ing kana. Pungkasan, dening Ferry Ya, sampeyan bisa tekan kana, nanging wis saka Islandia utawa Denmark. Luwih alon, nanging apik banget, mesthi ana ing jalur Smyril Line.

Mesthine, yen sampeyan milih numpak kapal feri lan nyenengi awak dhewe, perjalanan kasebut regane udakara 700 euro. Iki minangka perkiraan tarif kanggo lelungan ing wulan Agustus taun iki kanthi sarapan, nedha awan lan layanan nedha bengi. Plancongan, ya wong siji, tanpa mobil, lan kemewahan tartamtu amarga rega kasebut sampeyan lelungan ing kabin individu.

Wong sing plancongan numpak feri biasane nggawa mobil, nanging yen sampeyan teka kanthi pesawat yen ing pulau sampeyan bisa nyewa siji utawa motor utawa motor. Pulo kasebut gegandhengan banget rute lan kreteg lan trowongan dadi luwih becik mubeng ing kene. Ana stasiun kanggo ngisi bensin, nanging sampeyan kudu ngerti jarak ing antarane kanggo mbayar ulang wektu. Gegayutan karo terowongan ing sangisore segara ana loro lan kalorone duwe korban tol DKK 100, udakara 13 euro kanggo plancongan.

Salah siji terowongan, ing Vagatunnilin, nyambung pulau Vágar, dununge bandara, karo pulau Streymoy. Sing liyane, noraoyatunnilin, nyambungake pulau Boraoy karo Eysturoy. Dheweke ora duwe kios tol nanging padha uga dibayar ing pompa bensin, sajrone telung dina suwene trowongan kasebut digunakake.

Apa bisa mlaku-mlaku nganggo transportasi umum? Ya iku efisien lan relatif murah. Feri sebagian disubsidi dening negara lan biaya DKK 15. Ana kertu multi-tripContone, kanggo DKK 500 sampeyan bisa lelungan patang dina. Iki digunakake ing bis lan feri. Uga ana bis tur lan bisa uga numpak helikopter kanthi sethithik kanggo DKK 125.

Apa sing bakal katon ing Kepulauan Faroe

Ngluwihi kegiatan sing bisa ditindakake, apa situs sing bisa dideleng? Kabeh pulau duwe, harta karun, nanging mesthine yen kita mikir kepulauan kasebut kanthi lengkap, ana papan sing luwih populer tinimbang liyane.

Gjògv minangka desa ing pulo Eysturoy. Nduwe fantastis Tebing 200 meter sing mili saka desa dhewe menyang segara. Iki minangka papan sing apik, diubengi gunung, kanthi kurang saka 50 pedunung sing manggoni omah kayu lan atap suket. Ana jalur sing bisa ditonton, omah teh sing lucu, omah tamu, lan perkemahan.

Desa khusus liyane yaiku Mykines, kanthi gaya omah sing padha lan apik faro ing pucuk islet Mykineshólmur. Iki minangka pulau sing adoh, karo tebing, bukit bukit, pemandangan laut sing apik lan pulau liyane uga swarga kanggo nonton manuk. Minangka titik paling adoh saka Kapuloan Faroe. Elinga yen sampeyan lunga ing antarane tanggal 1 Mei lan 31 Agustus, sampeyan kudu mbayar DKK 100 kanthi plancongan feri, lan yen sampeyan ngluwihi desa, menyang mercusuar, DKK 2250 tambahan. Kabeh dhuwit kanggo pangopènan saka manuk.

Tinganes minangka pusat ibukutha sing bersejarah, Tórshavn. Wis rong plabuhan lan diarani salah siji sing paling tuwa, yen dudu sing paling tuwa saka kabeh situs, ing kana parlemen dianakake. Iki kedadeyan udakara taun 900 lan dadi parlemen Viking sing wiwit dianakake saben musim panas kanggo ngrembug masalah penting. Dununge ing semenanjung cilik ing tengah, yaiku isthmus sing misahake plabuhan dadi rong bagean.

Pusat bersejarah kasebut dijaga lan dijaga kanthi apik, bisa dilestarikan Pesona abad pertengahan Nanging sampeyan uga bisa ngunjungi situs liyane kayata Museum Sejarah Faroe, Omah Nordik, Museum Sejarah Alam, Galeri Nasional, Katedral Tórshavn ...

Skansin Uga ana ing ibukutha lan benteng lawas wiwit abad kaping XNUMX sing duwe tujuan kanggo mbela kutha saka serangan bajak laut. Bajak laut Prancis, nyatane, ngrusak benteng asli ing taun 1677, sawise nuntut 200 wedhus, 500 pasang sarung tangan, 1200 pasang stoking ... Banjur, dibangun maneh lan saiki meriam bisa dideleng lan para pengunjung bisa seneng pemandangan laut sing apik banget.

Salah sawijining kertu pos klasik ing pulau kasebut yaiku Perengan Vestmanna. Iki minangka kutha ing sisih kulon pulo Streymoy, sawijining pelabuhan sing populer nganti trowongan Vágatunnlin dibangun. Nanging, isih populer amarga tebing sing hebat bisa dolan nganggo kapal. Sampeyan bisa ndeleng manuk lan guwa lan sampeyan ana ing sikil jurang vertikal sing narik napas sampeyan.

Kaya sing sampeyan ngerteni, akeh obyek wisata Kepulauan Faroe sing ana gandhengane karo segara lan pesisir lan ing dhaptar iki kita tambahake Beinisvord, pesisir Risin, Kirkjuour utawa Danau Sorvágsvatn, "tlaga ing samodra" utawa memikat kutha segara ing Gjógv. Lan aku ora lali ayu Grojogan Múlafossur, ing desa Gásadalur.

Ana kabeh sing bisa dideleng lan ditindakake, mesthi nganggo klambi sing apik, mesthi nganggo kamera, kanthi ati sing mbukak kanggo nyimpen lan ngreksa pengalaman sing apik sing bakal diwenehake dening kunjungan iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*