Kunjungan Gastronomi ing Andalusia (I)

Yen ora bisa mbantah karo Spanyol babagan prekara iki, kualitas panganan lan macem-macem panganan sing enak, macem-macem lan akeh sing ditemokake ing saindenging jazirah lan ing pulau-pulau kasebut. Dina iki, ing artikel iki, kita pengin nyedhaki sampeyan luwih cedhak karo sajian sing enak iki supaya sampeyan ngerti jajanan khas Sampeyan bisa pesen ing saben papan sing dikunjungi ing sudhut Spanyol sing apik.

Kita bakal ngunjungi gastronomis menyang Spanyol, lan diwiwiti karo ...

Andalusia

Cradle seni duwe akeh tawaran, lan sejatine, ora amarga Andalusia, kabeh panganan akeh, macem-macem, padha ngetutake diet Mediterania nganti akeh lan saben 8 provinsi duwe prekara sing apik banget ciri khas ...

Huelva

Kita miwiti kutha Spanyol sisih kidul-kulon lan saka kene kita bisa uga njupuk pirang-pirang sajian sing pantes dicoba lan coba dicoba: Kepiye sawetara kacang buncis karo coklat? Iki minangka salah sawijining sajian utama Huelva, lan cuttlefish, salah sawijining panganan bintang ... Mula diarani (diarani kita) ngrokok kanggo wong-wong sing manggon ing tanah Andalusia sing apik iki.

Saiki, iki taun 2017 ing ngendi kita, Huelva duwe judhul Ibukutha Gastronomi Spanyolsaengga kita ora bisa ngomong babagan iki. Yen sampeyan ngunjungi, sampeyan bakal mangan sing akeh banget (udang putih, stroberi lan stroberi, ham saka gunung, anggur Condado, lan liya-liyane) lan uga murah dibandhingake kutha-kutha Spanyol liyane.

Córdoba

Yen nyedhaki sisih wétan lan kurang luwih ing tengah Andalusia, kita bakal nemokake kutha Córdoba sing apik. Ngomong Cordoba yaiku Salmorejo, yaiku ngomong minyak zaitun ekstra prawan, yaiku ngomong papak ireng organik saka Montalbán, yaiku ngomong san jacobos lan flamenquines... Panganan khas sing bisa sampeyan rasakake yen sampeyan duwe kabegjan amarga duwe kenalan utawa sedulur ing kana sing asring nggawe kaya ngono, utawa yen sampeyan ngunjungi salah sawijining teras ing kutha kasebut.

Yen sampeyan ngunjungi Córdoba lan sawise tur ing pusat sejarah sing apik (Jembatan San Rafael, Mesjid, teras Cordovan, lsp.), Sampeyan duwe napsu lan sampeyan pengin nyoba Cordovan, mula kita wis menehi pitung khas. Aja mandheg ngicipi!

Cádiz

Lan yen kita tekan bandhulan comparsas lan chirigotas, kita kudu ora bisa uwal menyang Cádiz ... Lan kanthi suka bungah kita bakal budhal! Amarga saliyane bisa miwiti pacelathon sing nyenengake karo wong sing apik banget, sampeyan uga bisa nyoba pasugatan kaya ing ngisor iki:

  • Omelet udang.
  • Kelinci Ing Salsa.
  • Tuna ing tomat.
  • Cabrillas ing tomat.
  • Kentang karo cuttlefish (Iki minangka panganan khas khas Huelva).
  • Pitik nganti garan
  • O belang karo paprika.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh laut, lan Cádiz duwe salah sawijining pelabuhan mancing paling apik ing kabeh semenanjung Spanyol ... Kepiye supaya kita ora bisa ngrasakake panganan istimewa saka ing kana?

Ah! Kita lali ... Yen sampeyan menyang Sanlucar de Barrameda, meh ora bisa dingapura yen ora njaluk sawetara pring sugih bumi. Super sedhep!

Sevilla

Yen sampeyan tresna karo apa sing dikandhakake minangka kutha sing paling bahagia lan paling cerah ing Andalusia, Seville (kepengin weruh!) Lan sawise mlaku-mlaku ing papan sing apik kaya La Giralda utawa Torre del Oro, sampeyan bakal entuk bug keluwen lan seneng banget menyang bar utawa tapas, disaranake a gazpacho keren banget yen musim semi utawa musim panas, kaya saiki, sawetara 'rias kentang' sing nyebabake weteng kebak lan ora keluwen pirang-pirang jam utawa sawetara endhog gaya flamenco.

Salah sawijining wektu paling apik kanggo ngunjungi Seville, luwih-luwih yen sampeyan anggota, yaiku wektu sing cedhak luwih saka seminggu lan setengah: Paskah. Sajrone wektu kasebut, sampeyan bisa ngrasakake manisan lan panganan cuci mulut ing kutha kaya dene sawetara torrijas susu lan gula utawa sawetara pestiños madu, khas wilayah kasebut.

Lan ing artikel sabanjure, sampeyan bakal menehi sisa panganan sing enak sing digawa Andalusia menyang jagad. Amarga ora mung turis sing kudu ngrasakake pasugatan kita. Kita wong Spanyol pancen kudu nemoni babagan lahan sing apik, utamane budaya gastronomi. Sabanjure, kita bakal menehi sing paling apik saka sing paling apik ing Almería, Málaga, Jaén lan Granada, sing ora meri karo 4 provinsi Andalusia liyane sing katon saiki.

 

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*