Tur menyang Châteaux Loire

Yen sampeyan arep ing Paris sawetara dina, sampeyan bisa ndhaptar terus ing Paris kedaton Loire. Sampeyan ora bakal ngerti kabeh, pancen akeh, nanging yen sampeyan pengin nyenengi dhewe, tamasya budhal esuk lan bali udakara jam 8 bengi. Lan sanajan sampeyan ora seneng tur, coba dakcritakake, manawa migunani.

Kastil kasebut apik, masing-masing duwe sejarah lan yen sampeyan kepincut ing Abad Pertengahan, Renaisans utawa sejarah Prancis umume, sing ngliwati saben bangunan sing umure wis pirang-pirang abad kasebut, sampeyan kudu ngerti.

Lembah Loire lan istana

Lembah iki udakara 280 kilometer lan tekan tengah Prancis. Bakal kira-kira 800 kothak persegi lan wilayah iki ijo, kebon anggur, kebon buah, kali lan kutha-kutha bersejarah. Originally ana liyane akeh kedaton ing lembah nanging dina iki udakara 300. Geni, karusakan ing Revolusi Prancis utawa mung sawetara wektu lan laladan ngilangi akeh wong kasebut.

Secara pribadi, aku mikir cara paling apik kanggo ngerti wilayah kasebut yaiku nyewa mobil lan nggunakake sawetara dina plancongan lan nikmati dhewe. Ora kaya biasane turis, meh ora ana liyane ndhaptar demo. Nalika aku nindakake, sawetara taun kepungkur, aku mbayar luwih saka 100 euro. Kita mung pitung wong, papat basa Spanyol, siji Italia lan siji Inggris, sing mangkat ing minivan jam 7:30 esuk menyang lembah.

Ing kasusku, kita kudu ngerti istana sing bakal dakkandhakake dina iki: Chenonceau, Chambord lan Cheverny, nanging mesthine ana akeh wong liya sing tetep ana ing pipa kasebut lan dianjurake lan populer banget.

El Château de Chenonceau dikenal minangka kastil para wanita lan kanggo aku, iki paling apik lan salah siji sing ngidini sampeyan kecemplung luwih gedhe ing jaman biyen. Amarga kepiye carane menehi, digawe panas ... Wiwitane ana bètèng cilik ing kene sing diganti ing abad kaping XNUMX karo kastil Renaissance sing ditambahi ukuran saiki ing abad kasebut.

Dikenal minangka istana wanita amarga wanita pertama sing manggon ing kono Catherine Briconnet, amarga bojone, tukang bangunan, ngentekake ing perang. Banjur dheweke adol menyang mahkota kanggo mbayar utang lan banjur raja wiwit nggunakake kanggo mburu dina utawa pesta. Henri II menehi kekasihe, Diana saka Poitiers lan dheweke sing nambah jembatan, uga kebon.

Nalika raja ratune tilar donya, Catherine de MediciDheweke ngusir dheweke lan nalika ing kana dheweke nggawe galeri dawa lan elegan sing saiki dadi istana, lan ruang bal. Kastil sing apik diubengi ijo lan amarga minivan utawa taman mobil udakara satus utawa satus seket meter, sampeyan mlaku-mlaku luwih cedhak lan pemandangane apik banget.

Nalika aku lunga, ing wulan Oktober, tungku geni ing resepsi wis surem lan bisa teka kanggo anget. Ana gondho kembang seger sing asale saka vas gedhe sing disebar ing endi-endi ing aula lan katon kaya omah sing ora mung istana. Ing njero ana perabotan gaya Renaissance, akeh lukisan lan permadani lan ing kamar pribadi kastil sing digawe dening Rubens, Nattier utawa Le Primatice.

Nduwe a kapel Jendela kaca kanthi warna-warni katon apik amarga bom WWII, sanajan saiki isih ana ganti. Aku ora duwe kesempatan mlebu amarga ditutup kanggo ndandani nanging mung sedhela. Mlaku-mlaku kanthi bebas ing njero kastil sing nggawa sampeyan menyang pawon, ing tingkat ngisor, apik, kabeh piranti masak tembaga digantung ing tembok lan ing rak, lan ana windows cilik sing katon liwat jembatan lan kali, mung kanggo nggawa iwak langsung saka banyu menyang pawon.

La Galeri dawa 60 meter Iki minangka keajaiban liyane, kanthi lantai ireng lan putih sing dadi ruang bal. Apa sampeyan bisa mbayangno para wanita lan wanita sing nari ing sangisore lilin? Lawang ing sisih mburi biasane ditutup, sanajan mbukak nalika musim turis. Aku ora begja.

Pungkasan kebon lagi mlaku kapisah. Salah sawijining Catherine de Medici duwe kolam pusat lan Diane de Poitiers duwe sumber mancur sing apik. Ing dina Jumuah, Setu lan Minggu ing wulan Juni wengi, dheweke madhangi, padha uga saben wengi ing wulan Juli lan Agustus wiwit 9:30 wengi.

Ngaso sawetara nalika ana Warung Kopi Le Orangerie, ing kandhang lawas, ing ngendi wong-wong sing nyewa tur bareng mangan padha lungguh mangan. Opo penak? Ora, ana kios kanggo cemilan lan sampeyan duwe luwih akeh wektu kanggo ngumbara. Diakoni ing taun 2018 iki regane 14 euro utawa 18 kanthi pandhuan audio.

Kastil sabanjure sing dak deleng ing tur kasebut yaiku Kastil Cheverny. Iki sejatine omah gedhong luwih saka istana lan aku ora ngerti sebabe dheweke kalebu ing tur nalika akeh istana abad pertengahan sing apik. Nanging hei, iku kastil gaya Renaissance sing wis nem abad kepungkur ana ing tangan kulawarga sing padha, wong Hura.

Cheverny dibangun ing antarane taun 1604 lan 1635, miturut narasumber kasebut, lan duwe gaya klasik Louis XIII, simetris banget. Dina iki mbukak sebagian amarga ana bagean sing terus digunakake kulawarga nalika budhal menyang kebon. Kunjungan kasebut kanthi jalur sing diwenehi tandha sing bakal nggawa sampeyan saka kamar menyang ruangan liyane. Sing pertama yaiku ruangan sing jembar sing dihiasi gaman, waja, pedhang, lan permadani sing apik.

Sampeyan uga liwat ruang makan kanthi panel kayu sing nyritakake Don Quixote, kanthi geni sing apik, sampeyan liwat kamar turu, liwat kamar teh sing apik kanthi meja lan ing lantai ndhuwur yaiku kapel pribadi kastil .

Ing sekitar kana ana sayuran ijo kebon manawa ing perang, dheweke ngerti carane njaga harta karun ing Louvre, lan sampeyan bisa mlaku nganti pandhuan tur ngundang sampeyan menyang istana sabanjure.

Ing kasusku yaiku Bèntèng Chambord. Sing paling misuwur kabeh? Ya, amarga pancen nyengsemake. Iki dibangun dening raja sing flamboyan, Francis I, ing wiwitan abad kaping XNUMX minangka papan berburu sing mewah. Wis 400 kamar, 365 omah lan 84 undhak-undhakan. Dheweke mung urip ing kene rong wulan sajrone pamaréntahan, lan saiki disesalkan ora duwe perabotan, utawa meh ing njero omah.

Chambord minangka cangkang kosong nanging kabeh mbukak supaya sampeyan bisa nemokake, munggah lan mudhun, mlebu kamar kosong, nuthuk lawang kayu sing ora digatekake, munggah ing langit-langit lan mikirake lanskap. Nyatane, yen sampeyan lunga dhewe, sampeyan bisa mlaku-mlaku utawa mancal liwat kebone sing jembar. Aku ujar manawa meh ora ana perabotan lan liya-liyane, kajaba kamar turu Francis I lan Louis XIV sing khusus kanggo dolanan kraton. Sawise, ora ana liyane.

Mutiara Chambord iku duweke tangga spiral jarene dirancang dening Leonardo Da Vinci. Yen sampeyan lunga karo wong, siji munggah ing tangga siji lan sijine liyane lan dheweke ora bakal tutul. Ing wengi Juli lan Agustus jam 10 bengi nganti tengah wengi, benteng kraton katon padhang karo pertunjukan cahya lan swara.

Kajaba iku, sawijining dermawan Amerika, Schwarzman, bubar nyumbang dhuwit kanggo mulihake kebon ing sisih ngarep sisih lor lan dina iki katon kaya ing abad kaping XNUMX. Lan sampeyan bisa nyewa pit kanggo nunggang! Diakoni ing taun 2018 regane 13 euro.

Liyane kedaton Loire? Villandry, sing elegan Kastil Amboise, Blois ,, Langeais utawa padhet Chaumont-sur-Loire.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*