Vaksinasi kanggo lelungan menyang Thailand

Donya minangka papan sing amba lan beda-beda lan yen kita lelungan kanthi ati-ati, luwih becik nggawe riset babagan tujuan: gastronomi, keamanan, transportasi, adat sosial lan mesthine, vaksinasi.

Urip dadi luwih gampang wiwit vaksinasi, nanging ora kabeh negara ngetutake rencana vaksinasi sing padha lan macem-macem wilayah ing donya duwe penyakit endemik sing beda sing kudu dipikirake wong lelungan. Asia Tenggara minangka tujuan klasik nalika mikir babagan vaksin, Vaksinasi apa wae sing dibutuhake kanggo lelungan menyang Thailand?

Tailandia

Kerajaan Thailand, sadurunge dikenal minangka Siam, minangka salah sawijining negara sing kalebu Semenanjung Asia Tenggara. Nduwe 76 provinsi lan iki dipanggoni udakara 70 yuta wong. Ibukuthané yaiku Bangkok lan ing sakiwa tengene ana tujuan populer liyane kayata Laos, Myanmar, Kamboja, Vietnam utawa Malaysia.

Ukurane luwih gedhe tinimbang Spanyol lan geografi duwe gunung lan wilayah sing bening, arteri utamane yaiku Kali Mekong sing misuwur lan Teluk Thailand, kanthi 320 ewu kilometer persegi, minangka salah sawijining ikon turis ing wilayah kasebut. Iklim subtropis dadi panas lan asor minangka papan paling apik kanggo akeh wong Penyakit tropis. Ana musim panas, banjir, akeh udan lan panas banget.

Vaksinasi perlu kanggo lelungan menyang Thailand

Ing prinsip kabeh gumantung karo negara asale amarga ing kana dijadwalake jadwal vaksinasi negara sampeyan. Sawise ngerti apa vaksin sing diwenehake amarga wis diwenehi wong tuwa wiwit sampeyan isih bocah, kanthi netepi tanggalan umur, sampeyan kudu ngerti endi sing dibutuhake.

Kanggo lelungan menyang Thailand Sampeyan kudu divaksinasi nglawan Hepatitis A, Fever Typhoid, virus Tripleid (rubella, mumps lan campak) lan sing saka Tetanus-difteri. Sawetara iki, yen ora kabeh, biasane kalebu ing rencana vaksinasi nanging ora kudu rampung. Yen ngono, luwih becik miwiti sawetara wulan sadurunge, kayata, tetanus mbutuhake rong dosis. Vaksin nglawan Hepatis B uga disaranake kanggo pindhah menyang Thailand yen sampeyan jomblo lan rencana kanggo jinis amarga kena infeksi cairan.

Yen seneng kewan bisa uga vaksin rabies sampeyan kudu nganggep lan padha malaria. Ora vaksin nglawan penyakit pungkasan iki, nanging obat sing kudu sampeyan lakoni sadurunge lelungan, sajrone lan sawise. Sejatine iku ora nyenengake lan tiba-tiba saya angel banget. Aku ngerti wong sing wis nyerah ing perawatan amarga efek samping, nanging kanggo aku rasio bathi-biaya kudu dipikirake. Malaria nyedhot.

Ing wilayah sing panas, lemut dadi raja lan malaria dudu siji-sijine penyakit sing mbebayani. Wis sawetara wektu ing virus dengue lan Zika Dheweke uga ana ing podium lan Thailand ora terkecuali. Apamaneh yen sampeyan arep pindhah liwat sisih lor lan tengah negara lan ing musim udan. Panularan obat sing apik, kuwat lan tetep bakal mbantu sampeyan akeh. Ora ngusir obat umum, nanging sing khas kanggo wilayah tropis.

Elinga, aja nganti kabeh nyebabake cokotan lemut utawa kewan kewan utawa nindakake hubungan seks sing ora dilindhungi. Ana bakteri sing bisa ana ing panganan lan minuman lan Thailand dudu negara sing tliti babagan kabersihan. Gastronomi adhedhasar panganan seger lan ora masak kanthi lengkap, mula kita ora kudu lali karo cara masak lan ngumbah bahan kasebut. Temenan, yen adoh saka kios-kios dalan, luwih apik.

Yen sampeyan manggon ing Spanyol, sampeyan bisa mriksa karo Departemen Kesehatan lan yen ora, luwih becik sampeyan menyang rumah sakit sing spesialis penyakit infeksi sing bisa menehi informasi ing kana. Kanggo warga negara-negara Amerika Selatan (Argentina, Brasil, Venezuela, Bolivia, Peru, Uruguay utawa Kolombia), Thailand mbutuhake sertifikat vaksinasi marang  mriyang kuning dianyari, kajaba sampeyan manggon ing njaba negara sampeyan luwih saka nem wulan.

Apa sampeyan bisa divaksinasi nalika mlebu negara kasebut? iku bisa yen sampeyan tekan ing Thailand kanggo muter tujuan sanajan ora ana ing rencana asline ... Ya, ana kantor kesehatan ing tapel wates utawa ing sawetara bandara lan sampeyan mbayar lan dheweke menehi sampeyan ing kana. Tip liyane, kanggo kula dhasar, sampeyan kudu duwe asuransi kesehatan. Sawetara wong ngubengi jagad iki tanpa ana, nanging sejatine obat-obatan larang ing pirang-pirang panggonan, lan iki kedadeyan ing Thailand.

Vaksinasi paling anyar, asuransi kesehatan lan sawetara liyane cegahan Dheweke bakal njamin sampeyan seneng plancongan ing Thailand tanpa ngalami kacilakan medis: mung ngombe banyu kemasan, malah kanggo sikat untu, aja mangan ing kios-kios dalan, coba ngumbah woh-wohan lan sayuran kanthi apik yen sampeyan tuku lan mangan dhewe lan! ati-ati banget yen sampeyan nyedhak kethek!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*