Vaksin kanggo lelungan menyang Brasil

Ngomong babagan vaksin kanggo lelungan menyang Brasil, tegese nindakake consejos, dudu kewajiban. Iki tegese pamrentah Brasil ora mbutuhake jinis vaksinasi kanggo mlebu ing negara kasebut. Kajaba sarat sing dijupuk saka pandemi (iki kalebu artikel ing standar kasebut miturut negara), Ora ana kahanan sanitasi sing sah kanggo ngunjungi tanah Rio de Janeiro.

Nanging, sampeyan kudu eling yen Brasil minangka negara kaping lima paling gedhe ing saindenging jagad. Nduweni luwih saka wolung yuta kilometer persegi lan kalebu macem-macem macem-macem iklim lan geografis. Mula, disaranake banget nampa vaksinasi tartamtu kanggo lelungan menyang BrasilUtamane yen sampeyan menyang wilayah tartamtu.

Vaksin kanggo lelungan menyang Brasil, luwih saka rekomendasi

Kaya sing wis diandharake, negara Amerika Selatan pancen gedhe banget lan kalebu bagean sing apik saka negara kasebut Amazon. Mula, sampeyan ora mbutuhake vaksin sing padha yen lelungan menyang obat kasebut mengko kaya sing ditindakake Rio de Janeiro, umpamane.

Ing kasus apa wae, ana sawetara sing dianjurake banget preduli saka wilayah sing dikunjungi. Lan ora ana siji-sijine sing bakal nglarani sampeyan, mula sampeyan ora bakal kelangan apa-apa kanthi masang lan ngindhari risiko penyakit mbebayani. Sampeyan bisa njaluk janjian kanggo inokulasi diri ing salah sawijining pusat vaksinasi internasional Menteri Luar Negeri Spanyol ing Link iki. Nanging, tanpa ragu-ragu maneh, kita bakal menehi komentar babagan vaksin kanggo lelungan menyang Brasil sing disaranake.

Vaksin demam kuning

Aedes aegypti

Aedes aegypti sing wedi, penyebab demam kuning

Iki minangka penyakit umum ing negara Amerika Selatan, nganti saiki, pejabat negesake njaluk divaksinasi sadurunge mlebu negara kasebut. Demam kuning minangka penyakit infeksi sing akut sing ditularake lemut kanthi cokotan. Aedes aegypti, uga diarani nyamuk mumia.

Serangga iki uga nularake dengue, luwih mbebayani, amarga ora duwe vaksin. Nanging, bali menyang demam kuning, gejalanya yaiku, sabenere, demam, sakit sirah lan nyeri punggung, mual lan muntah. Yen ora diobati kanthi tepat wektu, pasien wiwit tuwuh jaundice (mula tembung sifat kuning) lan ngalami pendarahan. Tahap kapindho iki nyedhiyakake kematian udakara 50%.

Mula, iki kalebu penyakit sing serius banget. Lan, amarga sampeyan ora entuk vaksinasi, saran saka sampeyan yen sampeyan lelungan menyang Brasil yaiku supaya sampeyan luwih tenang. Yen ngono, yen sampeyan ngunjungi Amazon, elinga yen vaksin iki ora nglindhungi sampeyan saka sing kasebut ing ndhuwur dengue. Dadi nganggo klambi dawa lan gunakake obat nyamuk sing kuwat.

Tetanus

Vaksinasi

Vaksinasi

Beda karo sing sadurunge, penyakit iki nandhang lara nalika bakteri Clostridium tetani ngrasakake tatu. Kaya sing sampeyan ngerteni, iki bisa diproduksi kanthi gampang, luwih-luwih yen sampeyan lelungan menyang wilayah liar Brasil. Lan sampeyan kudu eling yen bakteri kasebut kasebut ditemokake ing permukaan sing kontaminasi. Contone, umum banget ing logam teroksidasi.

Mula, sampeyan ora angel nemoni dheweke. Sabanjure, ing clostridium generate neurotoksin sing mengaruhi kabeh sistem saraf. Gejala utamane yaiku kejang, kontraksi otot kasar, kaku lan uga kelumpuhan. Dheweke diiringi demam, kringet gedhe, lan drool.

Kajaba penderitaan sing disebabake, yen ora diatasi wektu, bisa nyebabake fatal. Mula, kaya sing wis disaranake sadurunge, sampeyan ora bakal kelangan vaksin saka penyakit iki.

Saliyane, vaksin tetanus biasane kalebu ing difteri lan saka watuk rewang, uga dianjurake kanggo lelungan menyang Brasil. Sing pertama yaiku penyakit infeksi sing ditularake kanthi lisan, khusus batuk utawa wahing. Disebabake telpon Klebs-Löffler bacillus lan bisa uga serius ing bocah cilik.

Babagan batuk whooping, uga penyakit napas sing nular sing disebabake dening bakteri Bordetella pertussis. Ciri kasebut yaiku batuk spasmodik lan nular banget. Kaya sing sadurunge, iki mengaruhi bocah cilik kanthi luwih serius. Nanging, kajaba nyebabake komplikasi, biasane bakal mari.

Vaksin Hepatitis A.

Antrian vaksinasi

Antrian kanggo divaksinasi

Iki uga minangka penyakit infeksi, sing nyebabake abuh ing ati. Iki diprodhuksi, kanthi tepat, dening virus hepatitis A utawa Paramyxovirus 72 lan iki kurang serius tinimbang varian liya saka penyakit sing padha sing bakal dibahas.

Nyatane, ora bisa dadi kronis utawa nyebabake kerusakan ati permanen. Nanging bisa dikontrak kanthi gampang, amarga ditularake dening panganan utawa banyu sing wis kontaminasi, uga liwat permukaan sing najis. Amarga alasan iki, sampeyan menehi saran supaya sampeyan ngumbah tangan kanthi asring, sing mesthi wae muni lonceng amarga virus corona.

Lan, mesthine sampeyan menehi saran supaya sampeyan divaksinasi nglawan hepatitis A. Disuntik ing rong dosis suwene enem wulan. Sampeyan luwih gampang lelungan menyang Brasil, mula sampeyan kudu mikir yen nampa vaksin kasebut ing wektu sing tepat. Yen wis rampung, sampeyan butuh wektu nem wulan, kaya sing wis dakkandhakake.

Vaksin Hepatitis B

Virus hepatitis B

Virus Hepatitis B

Kita bisa ngandhani babagan penyakit iki kaya sing wis dituduhake kanggo hepatitis A. Nanging, modhitas B yaiku luwih mbebayani, amarga bisa ngasilake infeksi kronis lan iki, bisa uga nyebabake gagal ati, sirosis utawa kanker ati.

Nanging, ing kasus biasane ora serius. Nanging butuh nganti patang wulan supaya gejala bisa muncul wiwit sampeyan kena infeksi. Ing kasus iki, ditularake dening cairan awak. Contone, getih utawa mani, nanging ora amarga batuk utawa wahing.

Kajaba iku, bertentangan karo apa sing kedadeyan karo patologi liyane, hepatitis B dadi nemen luwih gampang nemen wong enom tinimbang ing jurusan. Akibate, luwih becik divaksinasi sadurunge lelungan menyang Brasil. Ing kasus iki, antigen kasusun saka loro utawa telung dosis, uga interval enem wulan.

Vaksin MMR

Bocah sing nampa MMR

Bocah cilik sing nampa vaksin MMR

Iki minangka jeneng sing bisa nyegah penyakit kayata cacar, rubella, lan mumps. Sing pertama yaiku infeksi jinis eksantema, yaiku kedadeyan ruam abang ing kulit, disebabake virus, khusus saka kulawarga paramyxoviridae. Gejala liyane saka penyakit iki yaiku batuk lan, yen nandhang otak, bisa uga serius.

Minangka kanggo rubellaIki uga minangka penyakit nular sing uga muncul ing ruam kulit lan disebabake dening virus. Ing kasus iki, ditularake dening dalan napas lan butuh udakara limang nganti pitung dina kanggo nyata, nanging nular banget. Nanging, kajaba ing kasus wanita hamil, ora serius. Ing iki, bisa ngrusak embrio sing nyebabake karusakan permanen.

Akhire, sing parotitis uga penyakit umum. Jenenge bisa uga ora akrab karo sampeyan. Nanging, yen kita critakake apa sejatine mumpsSampeyan mesthi wis krungu bab mau. Ditularake dening Mumps myxovirus, sanajan ana uga varian sing disebabake dening bakteri. Iki uga dudu penyakit serius yen ditambani. Yen ora lan ing kasus ekstrem bisa nyebabake meningitis, pankreatitis utawa infertilitas ing pria.

Vaksin MMR nyegah kabeh penyakit kasebut lan diwenehi rong dosis rong minggu suwene.

Tindakan pancegahan liyane ing plancongan ing Brasil

Botol banyu

Banyu botol

Prekara sing wis dakkandhani yaiku vaksin kanggo lelungan menyang Brasil sing disaranake para spesialis. Kita menehi saran supaya sampeyan nyelehake manawa sampeyan bakal nindakake. Nanging, minangka tambahan, disaranake sampeyan tindakake pancegahan liya ing perjalanan supaya kesehatan ora kompromi.

Langkah kapisan sampeyan ndhaptar Registrasi Wisatawan Menteri Luar Negeri lan sampeyan nyewa a asuransi medis lelungan. Elinga yen Keamanan Sosial Spanyol ora duwe validitas ing Brasil. Mula, yen lara, kabeh blanja dheweke bakal mbukak biaya sampeyan. Lan kalebu rumah sakit, perawatan lan uga mulihake.

Saliyane, kabeh organisme nyaranake, yen ngombe banyu, sampeyan mung ngombe dibotol, ora tau tekan tunyuk utawa sumber. Kajaba iku, woh lan sayuran sing dipangan iku kudune uga wisuh lan diinfeksi.

Babagan pantai, priksa manawa ora reget. On Sao Paulo y Santa Catarina ana sawetara sing nglarang adus. Lan, kanggo obat-obatan, njupuk saka Spanyol supaya ora entek. Nanging, dheweke bisa mriksa sampeyan ing bandara nalika teka. Mula, disaranake sampeyan uga nggawa resep utawa dokumen sing mbenerake manawa sampeyan wis njupuk.

Ing kasus apa wae, yen sampeyan ora ragu-ragu, disaranake sampeyan kunjungi situs web Kementerian Luar Negeri kanggo njlentrehake kabeh sing isih kepengin weruh.

Minangka kesimpulan, kita wis nyritakake babagan kabeh vaksin kanggo lelungan menyang Brasil dianjurake dening ahli. Ora ana sing efek samping, mula saranake sampeyan supaya bisa terus. Lan, yen sampeyan isih ragu, luwih becik sampeyan konsultasi dhokter sampeyan. Mangkono, sampeyan bakal lelungan kanthi aman lan urip a pengalaman mirunggan sing ora ana penyakit sing bisa ngrusak sampeyan.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*