Apa sertifikat vaksinasi internasional?

Backpacking

Apa wae sebab perjalanan sampeyan, langkah-langkah kudu ditrapake kanggo njaga kesehatan. Apamaneh nalika lelungan menyang sawetara panggonan sing luar negeri. Ing postingan ing ngisor iki, kita mbabarake apa sertifikat vaksinasi internasional, apa faktor risiko wong sing lelungan, suwene wektu sadurunge kanggo nganggo utawa apa penyakit sing bisa nular., ing antarane masalah liyane.

Apa sertifikat vaksinasi internasional?

Asring uga dikenal minangka kertu vaksinasi internasional, Sertifikat iki minangka dokumen sing dibutuhake kanggo lelungan menyang njaba negara kita sing negesake manawa kita nampa seri vaksin sing disetujoni dening WHO (Organisasi Kesehatan Dunia) ing pusat vaksinasi internasional sing diidini dening pejabat kesehatan negara kita.

Sertifikat vaksinasi internasional duwe periode validitas sepuluh taun dietung wiwit dina kaping sepuluh sawise vaksinasi. Lan tujuane padha karo kertu vaksinasi normal: kanggo nyathet vaksin sing wis diwenehake. Kanggo iki, informasi sing ana ing sertifikat kasedhiya ing pirang-pirang basa, biasane Spanyol, Prancis lan Inggris, supaya bisa dingerteni kanggo dokter utawa agen imigrasi tanpa preduli saka kabangsaan pasien. Sertifikat vaksinasi internasional Spanyol uga duwe sawetara informasi kanggo para plancong.

Gambar | Wanita lan Wisatawan

Sajrone plancongan

Ing pirang-pirang tujuan, sertifikat vaksinasi bisa dadi penting kanggo mlebu ing negara kasebut, dadi dokumen penting ora mung ing bidang kesehatan nanging uga ing legal kanggo miwiti lelungan.

Contone, ing sawetara panggonan, ora diwenehi sertifikat vaksinasi internasional kanggo penyakit kayata demam kuning bisa uga tegese pihak berwenang ora ngidini kita lolos.

Sertifikat vaksinasi internasional iku penting yen, kayata, sajrone lelungan ngalami kacilakan. Bayangake manawa kita dikigit kethek utawa tikus, dhokter sing bakal ngobati kita kudu ngerti manawa duwe vaksin rabies lan yen mangkono, pinten dosis sing ditindakake saiki.

Vaksin apa sing kudu daklakoni?

Nalika lagi nyiyapake lelungan menyang papan sing eksotik, keraguan nyerang kita, vaksin apa sing dibutuhake? Apa sing wajib? Cara paling apik kanggo ngatasi masalah kasebut yaiku nggunakake situs web Kementerian Kesehatan ing negara sampeyan lan nemokake utawa konsultasi karo dokter kulawarga.

Cara lelungan sajrone seminggu kanthi tas nggawa

Sepira adohé, mula kudu dilebokake?

Luwih becik ngrencanakake vaksinasi 4 utawa 6 minggu sadurunge amarga ana uga vaksin sing mbutuhake nyurung sabanjure.

Pira pusat vaksinasi ing Spanyol?

Ing Spanyol ana 101 Pusat Vaksinasi Internasional, 29 sing ana ing layanan Kesehatan Luar Negeri sing gumantung karo Menteri Administrasi Publik lan 72 liyane kalebu pamrentah liyane. Kabeh mau fungsional gumantung karo Kementerian Kesehatan.

Apa faktor risiko wong sing lelungan?

  • Tujuan plancongan: kualitas perawatan medis, banyu, akomodasi, kebersihan ...
  • Durasi perjalanan: nemtokake kemungkinan kena infeksi bakteri lan infeksi lan pengaruhe kebutuhan kanggo vaksinasi tartamtu.
  • Tujuane kunjungan: wilayah pedesaan duwe risiko luwih akeh tinimbang wilayah sing disesuaikan karo pariwisata utawa bisnis.

Klasifikasi wisatawan miturut risiko

  • Resiko maksimal: lelungan jangka panjang utawa perjalanan individu kanthi kahanan sing ora aman.
  • Resiko moderat: lelungan 1-3 minggu, utamane tetep ing kutha-kutha, nanging plancongan menyang deso, tanpa turu ing njaba hotel lan tanpa kahanan sing ora aman.
  • Resiko minimal: lelungan bisnis menyang kutha-kutha gedhe.

Apa penyakit sing bisa nular?

  • Penyakit sing ditularake dening panganan lan banyu: Kolera, Hepatitis A lan E lan Demam Tipus.
  • Penyakit sing ditrapake Vektor: Malaria utawa Malaria, Fever Kuning lan Dengue.
  • Penyakit sing ditularake kewan: Rabies lan Fever Hemorrhagic Viral.
  • Penyakit-penyakit sing ditularake kanthi seksual: Hepatitis B, HIV / AIDS, Sifilis.
  • Penyakit Udara: Flu lan Tuberkulosis.
  • Penyakit sing digawe lemah: Tetanus.

Aja nyepetake kesehatan

Ing luar negeri, umume para plancong mung duwe pitulungan medis ing rumah sakit pribadi, sing regane larang banget. Ing wilayah kasebut yen perawatan kesehatan langka utawa ora bisa diakses, kemungkinan pasien kudu dibalekake nalika ana kacilakan utawa penyakit uga yen ana pati.

Mula, disaranake aja nyepetake kesehatan lan njupuk asuransi medis kanthi jangkoan sing paling dhuwur uga njaluk informasi babagan kesepakatan timbal balik. sing ana ing prekara kesehatan ing negara tujuan lan papan dununge

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*