Vanuatu, negara sing seneng (III)

Kita miwiti bagean kaping telu ing rute kasebut ing tujuan sing apik iki lan wektu iki kita bakal sinau babagan sawetara keanehan gastronomi nasional lan ngerteni panganan sing paling tradisional sing bisa kita nikmati ing restoran.

Bisa diarani manawa masakan Vanuatu pancen menarik lan dihargai ing saindenging wilayah Pasifik amarga kualitas lan utamane orisinalitas nalika nyiyapake macem-macem persiapan, sanajan bahan utamane nalika masak yaiku klapa.

Laplap tradisional sadurunge disiapake

Panganan paling khas ing negara kasebut yaiku laplap, massa pasty ing endi singkong utawa ubi biasane parut lan banjur dilebokake ing godhong bayem lan direndhem nganggo cairan putih sing digawe saka klapa parut sing diencerke ing banyu, panganan sing alami lan eksotis.

Mengko potongan daging babi, daging sapi utawa pitik ditambahake uga dibungkus, nanging ing godhong gedhang mengko bisa masak kabeh bahan ing oven bumi sing dikenal kanthi jeneng "umus", Kanggo watu pijar ditambahake ing ndhuwur lan ngisor iki.

Perlu dielingake, amarga ana Prancis ing pulau kasebut, kita bisa nemokake restoran sing berkualitas ing Port Vila sing bisa ngrasakake macem-macem panganan, sanajan yen kita adoh saka ibukota, kita bakal nemokake papan sing akeh pasugatan luwih winates lan umume umume masak pitik lan nasi ing antarane liyane.

Uga ana spesialisasi sing digawe iwak, pitik utawa daging babi sing dimasak ing oven umu tradisional. Piring kasebut biasane diiringi beras utawa taro, tanduran khas daerah sing menehi rasa khas kanggo persiapan gastronomi. Iwak kasebut bisa ditemokake mentah, nanging diasinake karo santen lan dibumbui nganggo bumbu sing beda-beda utawa uga woh-wohan tropis.

Umu tradisional sadurunge ditutupi watu pijar

Lan kanggo ngombe, kita bakal duwe kava, omben-omben ritual sing biasane disajikake ing setengah cangkang klapa, nanging kudu ati-ati, kudu diombe kanthi ati-ati yen ora pengin pusing banget utawa ing panggunaan gedhe bisa nyebabake halusinasi lan mripat dadi abang sajrone efek Gelas luwih saka cukup.

Kita tekan kene kanthi gastronomi lan kita bakal siyap kanggo terus sinau babagan tujuan iki ing bagean sabanjure, sing bakal didedikake kanggo budaya.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*