Vanuatu, swarga sing adoh

Kapuloan Pasifik Selatan dadi kepengin banget yen ilang ing plancongan swarga. Dheweke duwe pantai pasir putih utawa ireng sing apik, alas lembab, langit biru lan gaya urip santai sing ora bisa diowahi dening pendhudhukan utawa eksploitasi Eropa.

Dina iki bakal dibahas Vanuatu, sawijining republik pulo sing ngerti kepiye supaya dadi tangan Prancis lan Inggris lan saiki nunggu kita minangka pilihan kanggo tujuan sing luwih populer kayata Bora Bora, Papetee utawa Tahiti. Apa sampeyan wani mabur?

Vanuatu

Punika a kepulauan vulkanik sing udakara 1750 kilometer saka Australia. Yen sampeyan ngerti apa-apa bab sejarah bagean iki, para pendhudhuk ngarani New Hebides. Dheweke main dadi salah sawijining gerakan kamardikan pungkasan ing abad kaping rong puloh amarga nganti taun 70an dheweke wiwit ngomong babagan kebebasan kolonial lan republik saiki pungkasane didegake ing taun 1980.

Dheweke ora duwe apa sing diarani urip politik sepi wiwit jaman semana lan kekuwatan alam uga ora kerja sama, wiwit antarane gempa bumi lan siklon Wis akeh kerusakan, ing negara kaya iki, nyebabake kerusuhan. Nanging terus, kayadene kudune, kaendahan alam wis menehi orientasi bagean tumrap ekonomi tumrap pariwisata.

Nusantara nduwe 83 pulau, akeh sing dikubengi gunung lan asale gunung geni. Ibukuthané yaiku Port Vila, ing pulo Éfaté sanajan kutha penting liyane yaiku Luganville, ing pulau Spirit Santo. Sanajan ana pakta Anglo-Prancis sing ngatur nganti saiki basa resmi yaiku basa Prancis.

Hal sing kudu ditindakake ing Vanuatu

Tujuan sing dikepengini bisa dikonsentrasi ing pulau-pulau Éfaté lan Espíritu Santo kanthi nindakake wisata. Kegiatan kita biasane ing njobo lan alam lokal minangka protagonis.

Penerbangan internasional kita nilar kita ing Port Vila lan gumantung karo wektu kanggo mlaku-mlaku lan mangan ing restoran sajian saka masakan lokal sing dadi gabungan Prancis lan Asia sing apik. Ing antarane kegiyatan sing disaranake yaiku: kayak, las tamasya snorkeling utawa prekara sing aku nyaranake yaiku numpak kereta.

Sampeyan bisa lelungan 30 kilometer garis pantai kanthi buggy kanggo mlaku ing pantai sawise desa pantai lan pesisir. Akeh wong sing nawakake lelungan boat ing lantai kaca, snorkeling, lan nyilem scuba. Apa sing ditindakake pariwisata paling akeh yaiku Pantai Benjor, gabung karo plancongan ing kayak ngisor kaca lan menyang papan sing ana amben segara, lumba-lumba lan penyu segara sing apik. Ing dalan bali, yen sampeyan nindakake kabeh ing wayah esuk, sampeyan bisa mangan awan ing Benjor sadurunge bali ing kereta.

Mung 10 menit saka Port Vila yaiku Klub Hippique ing ngendi sampeyan bisa ndhaptar siji nunggang jaran surup. Tur suwene rong setengah jam, setengah dina utawa sedina muput, gumantung saka apa sing sampeyan karepake, lan sampeyan bisa uga mbayar yen dijupuk lan bali menyang hotel. Pilihan liyane yaiku munggah menyang pucuk gunung sing ana ing Port Vila lan nikmati Vanuatu Jungle ZiplineJembatan suspensi dhuwure 80 meter, air terjun, kanopi alas, platform sing dibangun ing pucuk kayu lan pemandangan sing apik.

Apa sampeyan luwih seneng ngulandara? Banjur ana opsi liyane: sampeyan bisa ngunjungi desa Malekula kuno, ndeleng gunung geni aktif lan nyilem karo dugong. Malampa minangka jeneng provinsi sing bisa mlebu ing alas, ndeleng air terjun, sinau babagan sejarah wong kanibal, snorkeling ing laguna tropis lan liya-liyane. Iki minangka klompok pulo sing apik banget lan kanggo kenal, paling becik nggunakake wisata langsung karo Malampa Travel, agensi nirlaba provinsi kasebut (kanthi situs web dhewe).

Malekula banjur dadi salah sawijining pulau paling gedhe ing Vanuatu, paling ora ana 30 basa sing digunakake, sanajan umume kutha-kutha kasebut dipérang dadi Nambas Besar lan Nambas Cilik (dijenengi miturut ukuran pelindung penis asli, diarani nambas). Pulo iki pegunungan, kanthi akeh alas lan alas lan dadi swarga sing bisa ditindakake trekking lan nonton manuks. Sampeyan bakal bisa nyekseni urip saben dina saben dina, mangan, nari.

Lan sampeyan uga bisa plancongan menyang cadangan laut, nyewa sepeda, adus banyu terjun, mlaku-mlaku ing antarane gunung, bakau, gua utawa ngunjungi budaya. Sing paling apik yaiku nginep sawetara wengi lan mulane sampeyan bisa turu ing bungalow ing alas lan ing pesisir utawa ing pondokan. Sampeyan uga bisa ngganti pulau, elinga yen kalebu klompok pulo sing dadi propinsi kasebut.

Ambryn minangka sawijining pulau vulkanik lan ireng kanthi gunungapi aktif lan kaldera panas dhiameter 12 kilometer ... LAN Paama minangka pulo paling cilik, meh ora nampa turis lan ora ana sing urip amarga kegiyatan vulkanik permanen, kanthi fumaroles lan lava, nanging sanajan kudu mlaku nganti pirang-pirang jam ...

Apa ana tujuan liyane saka Éfaté? Ya, kita bisa mbukak pesawat menyang Suci kayak ing Kali Riri lan adus ing Lubang Biru sing misuwur, srengenge ing Pantai Champagne lan nemokake Gua Milenium Dhuwur 50 meter kebak stalaktit, stalagmit lan bat. Luganville minangka kutha Santo sing paling penting lan papan kanggo nyewa wisata kasebut.

Nginep ing Vanuatu

Ana macem-macem opsi: saka hotel mewah menyang bungalow lan kabin backpacker. Pilihan sing terakhir gampang lan murah lan ditawakake ing pesisir lan deso. Bungalow digawe saka bahan lokal lan dibangun kanthi tradisional. Kajaba iku, papan dununge cedhak alun-alun, pasar lan gegandhengan karo agensi pariwisata lan diterbitake dening komunitas lokal.

Ana uga akomodasi murah: motel, hotel, pondokan lan wisma kanthi rega terjangkau. Dununge ana ing wilayah tengah Port Vila utawa sekitar, kanthi jarak sing bisa ditindakake kanthi mlaku. Uga ing Lungaville. Lan yen sampeyan pengin nginep saka gangguan sampeyan uga bakal nemokake akomodasi murah. Kanggo level sing luwih dhuwur, sampeyan kudu pindhah menyang hotel ukuran medium kanthi restoran utawa layanan sarapan.

Ing Éfaté, Espíritu Santo utawa Pulo Tanna sampeyan uga bakal nemokake akomodasi kategori kanthi pemandangan segara, layanan liyane pribadi, sawetara kamar lan spa, Mungkin. Lan yen sampeyan seneng resort uga ana vila ing pantai, bungalow liwat segara, kamar mewah, kebon, kolam renang lan restoran top.

Carane njaluk menyang Vanuatu

 

Ana limang maskapai sing ngubungake Vanuatu karo jagad iki liwat Port Vila utawa Espiritu Santo. Sampeyan bisa pindhah saka Australia, Selandia Baru, Fiji, Solomon utawa Noumea. Ana maskapai sing murah lan murah: Prawan, Solomon Airlines, Fiji Airways, Air Vanuatu, Air Niugini, Air Caledonie, Air New Zeland.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*