Villajoyosa

Gambar | Wisatawan

Ing musim panas iki, akeh wong sing milih tujuan ing Spanyol kanggo plancongan sing pantes. Akeh sing wis milih lokasi segara lan pantai sing ora rame, utamane ing kahanan negara kasebut amarga virus corona. Villajoyosa, ing Alicante Costa Blanca, minangka salah sawijining kotamadya sing nyukupi sarat kasebut, ora beda karo kutha-kutha liyane ing propinsi kasebut sing luwih tradisional gegandhengan pariwisata massal.

Ing postingan sabanjure, kita mlebu ibukutha bersejarah wilayah pesisir Marina Baixa kanthi akeh Mediterania, pelayaran lan rasa komersial. Sampeyan bisa teka karo kita?

Ana ing endi Villajoyosa?

Dumunung ing antarane Benidorm lan El Campello, kutha iki sing dalane ambune kaya coklat lan dipenuhi omah kanthi warna-warni ditondoi pariwisata sing wicaksana lan tenang 15 kilometer garis pantai wilayah kotamadya, luwih saka sepuluh pesisir lan model urbanisme sing tanggung jawab nggawe Villajoyosa dadi titik tolak rame kutha-kutha turis liyane sing cedhak.

Apa sing kudu dideleng ing Villajoyosa?

Kutha Tuwa

Kutha lawas dununge ana ing bukit sing biyen dadi kutha Iberia sing asring diidentifikasi karo Alonis saka teks klasik. Banjur, Villajoyosa entuk jeneng saiki nalika Bernat de Sarriá ngrebut maneh jeneng kasebut ing taun 1301 saka wong Islam. Jeneng papan banjur digoleki kanthi tujuan repopulasi sing jelas jenenge sing nuwuhake bungahe kanggo nyoba narik wong ing wilayah sing bubar reconquered lan ora stabil. Ing Vilamuseu ing Calle Colón 57 sampeyan bisa sinau luwih akeh babagan sejarah kutha amarga koleksi obyek-obyek Fenisia, Punik utawa Yunani lan pameran koleksi sejarah.

Ing njero pusat bersejarah kasebut, ngumumake Situs Kepentingan Budaya, luwih becik dibukak ing greja Nuestra Señora de la Asunción (salah sawijining conto Benteng Gereja sing ana ing Alicante lan kalebu gaya Gothic Catalan), pager tembok, Torre de Sant Josep (sing paling gedhe saka telung menara pemakaman Romawi sing paling apik ing Spanyol) utawa Torre Vigía wiwit abad kaping XNUMX.

Tempat-tempat menarik liyane yaiku Villa Giacomina (kanthi gaya bersejarah sing dibangun ing taun 1920 ing wilayah Malladeta), menara Sant Josep (tugu panguburan Romawi abad kaping XNUMX sing asmane resmi yaiku menara Hercules), papan suci Malladeta (basa Iberia lan Romawi asale saka abad kaping XNUMX SM - abad kaping XNUMX Masehi) utawa pemandian umum sing monumile Allon.

Coklat tradisional

Ing wiwitan jabatan kasebut, dheweke nyritakake manawa lurung-lurung ing kutha iki wujude coklat lan pirang-pirang abad kepungkur, panganan enak iki dadi salah sawijining ciri khas Villajoyosa amarga dadi markas saka macem-macem pabrik sing ngasilake manis Sing paling misuwur yaiku Chocolates Valor (Avda. Pianista Gonzalo Soriano, 13), sanadyan dudu siji-sijine, amarga Chocolates Marcos Tonda (Partida Torres, 3), Chocolates Clavileño (Colón, 187) utawa Chocolates Pérez (Partida Mediases, 1).

Dheweke ngatur tur berpandu ing museum coklat dhewe ing ngendi para pengunjung bisa ngerti asal usul coklat lan proses pangolahan lan mesin sing digunakake wis berkembang.

Gastronomi kualitas

Valencian minangka salah sawijining masakan paling enak ing Spanyol. Utamane Villajoyosa, utamane adhedhasar mancing nganggo produk kayata kerang, mojama utawa salting roe lan dipengaruhi karo piring nasi.
Saliyane coklat, manis artisan liyane sing digawe ing Villajoyosa yaiku watu nougat. Krim lan sentuhan jeruk nipis ora bisa nahan.

Maneka warna restoran lokal sing spesialisasine nyiyapake paella, uga sup beras, panganan sing umume digawe iwak. Ing antarane sampeyan bisa nemokake “arrós amb llampuga”, “arrós amb ceba” lan “arrós amb espinacs”. Panganan khas liyane yaiku "suquet de peix", "els polpets amb orenga" lan "pebrereta". Nanging ing antarane, salah siji sing paling dominan ing kutha iki yaiku "caldero de peix".

 

Gambar | Vanitatis

Omah warna-warni lan gantung

Villajoyosa wis tradisional dadi kutha nelayan cilik sing sepi sing miwiti iwak. Kulawargane mutusake kanggo nglukis facade omah kanthi warna supaya para pelaut sing mulih saben awan bisa ngerti omahe. Suwe-suwe dadi ciri khas kutha. Saka promenade, mlaku-mlaku ing Carrer Arsenal, Carrer del Pal, Pou utawa Sant Pere, kita bisa mikir pelangi aneh iki.

Uga dikandhani manawa balconies dadi pemancar warta wiwit, gumantung karo warna lembaran sing digantung, para nelayan ing kadohan bisa ngerti apa ana kabar apik utawa ala sing nunggu dheweke.

Pesisir ing Villajoyosa

Gambar | Periode kasebut

Villajoyosa duwe luwih saka sepuluh pesisir sing apik banget: ing jejere plabuhan nelayan yaiku pantai pasir ing kutha, sanajan uga duwe jinis desa kanthi watu krikil lan wedhi kayata Paraíso utawa Bol Nou. Iki paling jembar lan diadaptasi kanggo wong sing kurang mobilitas.

Babagan olahraga banyu, yen sampeyan kepingin snorkeling, sampeyan ora bakal kejawab Estudiantes, Puntes del Moro, El Xarco, Racó de Conill lan L´Esparrelló. Rong pungkasan iki uga nudist.

Moor lan Kristen

Nanging yen sampeyan pengin luwih seneng ing papan iki, tanggal paling apik tanggal 24 nganti 31 Juli, nalika festival Moor lan Kristen dirayakake, dinyatakake minangka Kapentingan Turis Internasional.

Ora kaya festival Moor lan Kristen liyane, ing kene ora ana pawai, nanging pertempuran angkatan laut lan pendaratan ing pantai. Dheweke dirayakake kanggo ngurmati Santa Marta, santo pangayoman Villajoyosa, wiwit taun 1694 amarga dheweke dianggep wis pirang-pirang taun sadurunge dheweke ngrewangi mbantu wong-wong saka serangan bajak laut Berber sing nganggu wilayah kasebut.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*