Coronavirus: Apa lelungan kanthi pesawat kanthi aman?

Yen sampeyan kudu mabur kanthi rutin, apa sampeyan wis nate mikir manawa, kanthi virus corona, apa aman bisa lelungan kanthi pesawat? Pitakonan iki uga minangka salah sawijining pitakon sing paling asring digedhekake saiki amarga liburan panasYen mayuta-yuta wong ngrancang plancongan kanggo ngrasakake istirahat sing pantes banget sawise pirang-pirang wulan nandhang stres, iki kalebu artikel kanthi tips umum kanggo mbantu sampeyan nyiyapake lelungan ing wektu kangelan iki. 

Kanggo nanggepi, kita bakal menehi sampeyan ya, kanthi coronavirus aman lelungan kanthi pesawat. Nanging, amarga klaim kasebut kudu dibuktekake, kita bakal nerangake sebab kenapa sampeyan bisa mabur kanthi gampang. Lan kita ujar relatif amarga virologi dudu ilmu sing pas. Ora ana sing bisa njamin manawa sampeyan bebas nular. Luwih becik, miturut para ahli, lelungan kanthi pesawat sampeyan wis duwe kemungkinan minimal infeksi sampeyan.

Coronavirus: lelungan kanthi pesawat aman

Sanajan wis akeh sing ngerti babagan penyakit anyar iki, isih ana perkara sing kudu ditemokake. Tanpa terus maju, kita isih durung ngerti asal usule. Kanggo kabeh perkara iki, sing paling apik yaiku supaya para ahli ngobrol babagan pitakon, yen kanthi virus corona, aman kanggo lelungan kanthi pesawat.

Pancen, wis ana akeh pusat khusus sing wis tanggung jawab nyinaoni perkara kasebut. Nanging, amarga prestise gedhe tenan, mula kita arep menehi katrangan babagan panaliti saka Inisiatif Kesehatan Umum Atlantik, sawijining organisme ing Universitas Harvard khusus kanggo sinau, sabenere, risiko kesehatan lelungan udara.

Iki wis menehi alasan maskapai, sing wis suwe mbela keamanan lelungan udara ing jaman kasebut. Miturut ahli Harvard, kemungkinan bisa nyekel penyakit kasebut ing pesawat yaiku "Meh ora ana".

Kanggo nggayuh kesimpulan iki, dheweke kerja bareng karo perusahaan penerbangan terkemuka ing donya, nanging uga bandara paling sibuk lan, mesthine karo sukarelawan sing dadi sukarela kanggo lelungan. Kabeh mau supaya bisa menehi sesanti babagan bebaya mabur.

Salah sawijining sutradara awak Harvard, Leonard marcus, ujar manawa risiko panularan virus ing pesawat dikurangi banget kanthi karakteristik dek penerbangan, sistem ventilasi lan sirkulasi udara lan panggunaan topeng. Kanggo nerangake kanthi luwih apik, kudu ngobrol karo sampeyan babagan kepiye carane nyebar ing udara ing pesawat.

Kepiye udhara sirkulasi ing kabin pesawat

Kokpit pesawat

Kokpit pesawat

Para ahli sinau kanthi ketat babagan sistem aliran udara ing pesawat. Lan kesimpulane ujar manawa ana kemungkinan kurang yen kita kena Covid-19 tinimbang "ing papan liya kayata supermarket utawa restoran."

Kabin pesawat duwe desain khusus sing njaga hawa sing resik. Nyatane, ing njero kasebut diperbaharui saben rong utawa telung menit, tegese kedadeyan udakara rong puluh kaping saben jam. Ngusir hawa sing diusir para penumpang lan Ganti nganggo sing anyar sing metu saka njaba lan uga sing liyane wis dimurnekake.

Kanggo nindakake iki, nggunakake macem-macem elemen. Sing paling penting yaiku dalan sing diikuti hawa sing mlebu ing kabin. Nindakake saka ndhuwur lan disebarake ing bentuk sheet vertikal ing saben baris kursi. Kanthi cara iki lan jejere kursi dhewe, nggawe alangi proteksi ing antarane larik lan penumpang. Pungkasane, udhara ninggalake kabin liwat lemah. Siji bagean diusir menyang njaba, dene bagean liyane menyang sistem pemurnian.

Sistem iki duwe Saringan HEPA (Hight Efficiency Partulateate Penangkapan), sing padha digunakake ing ruang operasi rumah sakit, sing saged nahan 99,97% partikel biologis sing kontaminasi kaya virus lan bakteri.

Sawise diresiki, udara iki dikombinasikake 50% karo udara liyane ing njaba, sing banjur ditekanan, digawe panas lan uga disaring. Pungkasane, kabeh bali ing kabin penumpang. Nanging pancegahan sing ditindakake kanthi hawa ing njero pesawat kasebut ora mandheg ing kana wae. Duweke dhewe noto lelenggahan, sing kabeh posisi ing orientasi sing padha, matesi interaksi pasuryan antarane penumpang sajrone penerbangan.

Cekakipun, gabungan sistem pemurnian udara iki, panggunaan topeng lan peraturan desinfeksi sing dileksanakake maskapai ngidini nyuda jarak antarane para lelungan. Miturut perusahaan Airbus, kanthi cara iki, mung 30 sentimeter pamisahan ing antarane padha karo rong meter ing papan liyane sing ditutup. Nanging maskapai isih nindakake langkah liya kanggo njaga keamanan para penumpang.

Tindakan pencegahan liyane ing pesawat mabur nglawan Covid-19

Pesawat ing bandara

Pesawat ing bandara

Akibaté, maskapai kalebu kabeh personel lan fasilitase kanggo nyegah infeksi virus corona. Dheweke duwe kabeh pedoman sing ditemtokake dening Badan Keamanan Penerbangan Eropa lan dheweke uga ngetutake rekomendasi aparat kesehatan ing saben negara kanggo mabur menyang tujuan kasebut. Dheweke uga wis nglatih karyawane, ing lapangan lan ing udara, ing protokol kebersihan sing disaranake dening Organisasi Kesehatan Dunia.

Kajaba iku, maskapai penerbangan wis nguatake reresik lan disinfeksi pesawat, kayadene perusahaan sing duwe tanggung jawab kanggo bandara. Lan uga nggawe protokol anyar sing ditujokake kanggo nglindhungi wong lelungan wiwit nalika njupuk pesawat nganti metu saka lapangan udara.

Lan iki ndadekake kita bisa ngobrol karo sampeyan babagan pitakon penting liyane babagan virus corona lan keamanan lelungan kanthi pesawat. Babagan apa sing bisa ditindakake supaya ora kena infeksi nalika mabur.

Tips nyegah panyebaran virus corona nalika mabur

Kanggo nerangake langkah-langkah sing bisa ditindakake aja nganti entuk Covid-19, kita kudu mbedakake tumindake ing bandara lan apa sing kudu kita tindakake sapisan ing pesawat kasebut. Loro-lorone ing sak papan lan ing papan liya, kita kudu nindakake sawetara strategi.

Ing bandara

Bandara

Bandara Düsseldorf

Pejabat kesehatan dhewe nyaranake ngetutake sawetara pandhuan sing tujuane nyuda infeksi ing lapangan udara wiwit mlebu menyang pesawat kasebut. Saliyane nganggo topeng sawayah-wayah, penting kanggo antrian sing dijaga jarak rong meter karo wong liya.

Kanthi cara sing padha, nalika ngirim tiket sampeyan, sampeyan bakal nemokake manawa maskapai wis nginstal scanner supaya ora prelu menehi menyang personel sing ana ing darat. Dheweke nganggo sarung tangan, nanging kontak ing antarane tangane bisa mbebayani. Umumé, maskapai penerbangan dheweke wis nyederhanakake prosedur dokumenter minangka pancegahan tumrap virus corona.

Pejabat kesehatan uga menehi saran supaya nyelehake barang-barang pribadi (dompet, ponsel, jam tangan, lsp) ing gawan tangan. Kanthi cara iki, kita bakal ora nyelehake ing nampan plastik, kaya sadurunge.

Pungkasane, dheweke uga nyaranake nggawa gel hidrok alkohol Kanggo tangan. Nanging, ing kasus iki lan amarga langkah-langkah keamanan nglawan terorisme, botol kasebut mesthine kudu botol cilik, udakara 350 mililiter, kaya nalika nggawa colognes utawa produk liyane. Babagan kebersihan tangan, luwih becik sampeyan wisuh sadurunge lan sawise ngontrol.

Ing pesawat

Interior pesawat

Penumpang ing kabin pesawat

Kajaba iku, nalika mlebu ing pesawat, kita bisa njupuk pancegahan supaya ora nyebarake virus. Sing paling penting yaiku tetep topeng sawayah-wayah. Nanging saranane uga luwih becik aja mangan utawa ngombe apa sing ditawakake para tamu.

Nyatane, nganti saiki, maskapai kasebut dhewe sing ora menehi panganan utawa ngombe minangka pancegahan. Ing pangertene iki, sampeyan kudu nindakake akeh banyu utawa omben-omben saka omah, luwih-luwih yen sampeyan arep nindakake pesawat dawa.

Babagan panganan lan omben-omben, luwih becik sampeyan njupuk tas transparan. Iki ora ana gandhengane karo penerbangan, nanging kanggo kontrol bandara. Yen sampeyan nggawa ing tas tangan, sampeyan kudu nyopot supaya keamanan bisa ndeleng babagan apa. Saliyane, kanthi wadhah transparan, sampeyan bakal ngindhari prosedur iki.

Saliyane, sadurunge lelungan kanthi pesawat utawa cara transportasi liyane, sampeyan kudu mriksa syarat sing ana gandhengane karo Covid-19 sing bakal dijaluk ing tujuan sing bakal dituju. Yen ora, sampeyan bisa uga ora bisa mlebu ing negara kasebut tanpa bukti utawa sampeyan kudu nggawe karantina. Penting sampeyan mriksa informasi kasebut syarat negara kanggo virus corona.

Kesimpulane, babagan soal yen kanthi coronavirus aman lelungan kanthi pesawat, para ahli setuju kanggo mangsuli kanthi afirmatif. Miturut jarene, pesawat minangka papan sing aman kanggo kita loro amarga dandanane dhewe lan amarga sistem pemurnian udara sing digabungake. Sing terakhir duwe saringan HEPA sing bisa nahan 99,97% virus lan bakteri. Nyatane, miturut panliten sing ditugasake dening IATA (Asosiasi Transportasi Udara Internasional), wiwit wiwitan taun 2020, mung 44 kasus Covid-19 sing ana gandhengane karo lelungan udara. Tegese, angka minimal yen mbandhingake karo risiko liyane.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*