Wadi Rum, kunjungan menyang ara-ara samun Yordania

Wadi Rum ara-ara samun

Latar film, ara-ara samun sing katon prawan, papan urip bebarengan budaya sajrone pirang-pirang abad, kabeh lan liya-liyane Wadi Rum utawa Wadi Rum. Gurun iki minangka wilayah sing dilindhungi kanthi regane larang banget lan uga minangka Situs Warisan Dunia UNESCO lan dununge ana ing Yordania. Nyatane, lelungan menyang Yordania meh mesthi ngliwati ara-ara samun sing apik iki.

Dina iki Wadi Rum wis dadi tujuan wisata sing apik, kanthi pariwisata sing ora bisa dikendhaleni, amarga wilayah kasebut dilindhungi. Yen pengin ngrasakake pengalaman unik ing ara-ara samun, mesthine kudu menyang Wadi Rum, amarga ana akeh prekara sing bisa ditindakake saiki, wiwit numpak mobil nganti numpak unta. Temokake Wadi Rum!

Cara menuju Wadi Rum

Wadi Rum ara-ara samun

Rong titik wiwitan utama kanggo tekan ara-ara samun Wadi Rum yaiku ing tangan siji Petra lan ing Aqaba liyane. Ing kalorone kasus kasebut, ana bis lan rega mendhoan bisa dirundingake, kanthi plancongan sajam utawa setengah jam nganti tekan ara-ara samun. Yen langsung menyang Ammam, ibukutha kanthi pesawat, mula perjalanan luwih suwe, udakara patang jam. Sampeyan bisa nyewa mobil, sing bakal migunani banget yen pengin ndeleng papan utama ing Yordania, kayata Petra lan Wadi Rum, sanajan ana uga transportasi umum. Saka Petra, ana bis lan uga regane bisa numpak taksi ing antarane sawetara, yen regane dirembug sadurunge, mula ora lali karo picaresque karo turis ing kabeh negara lan ing kene regane durung tetep, luwih becik negosiasi sadurunge supaya ora ana kejutan.

Akomodasi ing Wadi Rum

Akomodasi ing Wadi Rum rada aneh, amarga ora bakal nemokake hotel utawa pensiun khas. Ing Komunitas Badui asring ngatur reservasi dhewe lan kegiyatan, nanging uga ana pusat pengunjung sing bisa nggawe reservasi. Sing paling disaranake mesthi pengalaman lengkap karo wong Badwi ing tarub khas ing desa-desa, sing bisa dipesen langsung karo dheweke. Saliyane, wong-wong sing pengin sing luwih canggih utawa mikir yen dheweke ora bakal adaptasi karo tendha, bisa tetep ing kamp wisata, kanthi pilihan sing luwih mewah karo kabin pribadi sing duwe kolam. Elinga manawa apa sing ana ing cadangan kasebut dikelola dening masarakat lokal, dening suku Badui, amarga uga ana kemah ing sanjabane, nanging cedhak. Kadhangkala, pengalaman turu ing ara-ara samun sing sepi ing sangisore lintang ora bakal dilalekake kanggo kabeh wong.

Aktivitas gurun

Jeep ing ara-ara samun

Iki minangka kue kanggo kue nalika ngunjungi ara-ara samun Wadi Rum, amarga saiki dadi papan sing bisa ditindakake macem-macem kegiatan lan nyenengake banget.

Trekking ing ara-ara samun

Salah sawijining pengalaman apik sing bisa dienggo bareng karo wong Badui ing cadangan yaiku mlaku-mlaku ing ara-ara samun kanggo nemokake rute sing diikuti karo wong-wong sing wis manggon pirang-pirang atus taun ing kana, kanggo nggoleki dalan pangonan lan rute perdagangan. Sampeyan bisa milih rute gumantung karo kapasitas klompok, bisa nindakake sawetara sing dawa, kemah ing sangisore lintang.

Mlaku onta

Iki minangka prekara khas sing bisa ditindakake ing pirang-pirang wilayah ing Mesir lan Yordania. Ing nitih unta iku endah banget kanggo akeh turis, lan luwih-luwih yen bisa rampung ing ara-ara samun.

Tur nganggo 4 × 4 utawa kotak

Ana sawetara cara kanggo nindakake tur ara-ara samun kanthi cepet lan kepenak, kalebu area sing amba kanggo ngrasakake area lumahing sing luwih gedhe. Ing kasus iki sampeyan bisa nyewa jip lan quad kanggo nindakake tur dipandu. Pengalaman sing nyenengake kanggo wong-wong sing ora gelem mlaku-mlaku banget ing srengenge ara-ara samun.

Royal Air Sports Club ing Yordania

Klub Royal iki promosi olahraga udara ing negara kasebut, nambah kunjungan ing papan kaya Wadi Rum. Ana sawetara opsi yen ngomong babagan pengalaman udara. Ana penerbangan balon ing kranjang kanthi ukuran sing beda-beda, gumantung saka kapasitas sing dibutuhake, uga penerbangan kanthi microlight utawa malah nganggo pesawat. Ndeleng ara-ara samun saka udhara bisa uga ora bisa diterangake.

Hal-hal liya sing kudu ditindakake ing Wadi Rum

Sisa arkeologi

Ing ara-ara samun iki ana luwih saka kegiyatan lan pasir. Iki minangka ara-ara samun sing wis dipanggoni atusan taun kepungkur lan ing endi sampeyan bisa nemokake sisa-sisa presensi manungsa, kayata petroglyphs ing sawetara watu. Sampeyan kudu nggoleki lan kita bisa takon marang wong Badwi, amarga dheweke ngerti wilayah kasebut. Kajaba iku, ana prekara sing aja nganti kesasar ing jembar ara-ara samun yaiku bisa nikmati srengenge sing apik.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*