Pedraza

Dewan Kutha Pedraza

Aula Kutha Pedraza

Kutha Pedraza minangka salah sawijining kutha sing kayane wis mandheg suwe. Kaya dene kutha-kutha liyane ing provinsi Segovia lan komunitas Madrid, kayata, Maderuelo ing kawitan lan Buitrago de Lozoya ing kaloro, Pedraza nahan sawijining pesona abad pertengahan meh utuh.

Iki reopulasi ing abad kaping XNUMX lan tekan kamulyan maksimal ing taun XNUMX ing pangayoman saka omah bangsawan Velasco. Nalika semana, kutha Segovian dadi pasar kanggo wilayah kasebut. Lan, amarga ana ing bukit, uga minangka benteng sing nglindhungi. Saiki, kabeh kutha Pedraza yaiku Komplek monumental, amarga akeh bangunan sejarah, sing dadi saksi sejarah biyen. Yen sampeyan pengin ngerti dheweke, sampeyan ngajak sampeyan gabung.

Apa sing kudu dideleng ing Pedraza

Sanajan, kaya sing wis dakkandhani, Pedraza didoplikasi maneh nalika Abad Pertengahan, jebule wis ana castro pra-roman persis ing dununge kastil. Kajaba iku, ing wilayah kotamadya yaiku Gua griegan, sing ora bisa dikunjungi, nanging ana deposit penting ukiran rock. Nanging, kita bisa ndeleng poin menarik liyane.

Gerbang Villa

Pintu mlebu Pedraza wis dadi tugu. Dibangun ing abad kaping XNUMX lan direnovasi ing tanggal XNUMX. Iki minangka struktur kubah kanthi rong lengkungan setengah lingkaran ing pungkasane. Kajaba iku, ing njaba ana tameng saka Omahe Velasco. Gerbang kayu sing nutup akses iki, siji-sijine sing mlebu lan metu saka kutha nalika wengi, isih dijaga.

Pemandangan Puerta de la Villa

Gerbang Villa

Pakunjaran Pedraza

Jebule penjaga jail sing tanggung jawab mbukak lan nutup lawang mau. Antarane sebab liyane, amarga kunjara kasebut ana ing ndhuwur lawang, ing menara pengawal. Saiki, sampeyan bisa ngunjungi kunjara, sing dibangun ing abad kaping XNUMX lan fungsine dadi museum. Sampeyan bakal kesengsem karo perawatan sing ora sopan tumrap para tahanan.

Walikota La Plaza

Saka papan sadurunge, sampeyan bisa tekan Walikota Plaza liwat dalan-dalan sing dibungkus kanthi omah-omah mulia kanthi klambi. Iki minangka jubin porticoed saka Gaya Castilian ing kana biyen pasar sapi dianakake. Ing kono, sampeyan uga bisa ndeleng bangunan kasebut Balai Kota lan greja San Juan.

Greja San Juan Bautista

Iki minangka kuil Romanesque sing, sanajan ngalami sawetara pembaharuan, tetep duwe bentuk asline. Pengaruhe menara, dhuwur banget lan kanthi arcade dobel ing sisih paling dhuwur. Ing pangkalane, sampeyan uga bisa ndeleng "balkon ijo" sing aneh, dibangun dening bangsawan Juan Pérez de la Torre kanggo nyekseni perayaan pertempuran bantheng sing ditindakake ing alun-alun sadurunge. Kanggo bagean kasebut, interior kasebut pancen misuwur amarga bombomike dekorasi barok lan sampeyan uga bisa ndeleng ing a font baptis wiwit abad kaping telulas.

Bèntèng Pedraza

Iki minangka konstruksi paling apik ing kutha Segovian kanggo konservasi sing apik lan amarga ana ing sisih paling dhuwur. Dibangun ing abad kaping XNUMX, sanajan dibangun ing abad kaping XNUMX. Kajaba iku, reformasi ing abad kaping XNUMX kanthi nambahake gedhe tembok pertahanan sing wis pulih sawetara taun kepungkur lan sampeyan uga bisa ngunjungi.

Bèntèng Pedraza

Kastil Pedraza

Kastil kasebut misuwur banget menara pajeg, guwa lan menara Hontanilla. Sing terakhir saiki digunakake minangka ruangan audiovisual lan ngidini sampeyan ndeleng spring sing jerone limalas meter.

Nanging, bebarengan karo kaendahane, kastil kasebut duwe sawetara rasa penasaran. Contone, akuisisi ing taun 1926 dening pelukis gedhe Ignacio Zuloaga, sing nggawe studio ing. Saiki, sampeyan bisa ndeleng museum cilik kanthi sawetara lukisane. Sampeyan uga bakal kasengsem ngerti manawa ana rong putra saka Raja Francis I saka Prancis (salah sawijine mbesuk Henry II) sawise Perang Pavia.

Ing njaba tembok Pedraza

Sampeyan uga bisa ndeleng barang ing sanjabane inti desa. Sorotan ing omah Elang Kekaisaran, sing dadi pusat interpretasi babagan sifat Sierra Norte de Guadarrama lan spesies manuk kasebut. Uga, ing luar negeri yaiku Kebon San Miguel, asale saka abad pertengahan. Pungkasan, yen sampeyan pengin duwe visi Pedraza global, sampeyan bisa nindakake rute hiking menyang sudut pandang las Tongueras.

Kapan luwih becik lunga menyang kutha Segovian

Kutha Segovian luwih saka sewu meter ing sadhuwure segara lan pengaruh ing iklim. Winters adhem, kanthi suhu sing bisa mudhun nganti sawetara derajat ing ngisor nol. Musim panas panas banget, kanthi dina luwih saka telung puluh derajat. Ing babagan udan, udan kasebut ora akeh banget dibandhingake karo wilayah liyane, nanging luwih asring dibandhingake ing bagean liya ing dataran tinggi.

Mula, wektu sing paling nyenengake kanggo sampeyan niliki Pedraza yaiku musim semi lan musim gugur. Nanging, yen sampeyan adhem kanthi adhem, sampeyan uga bisa mlebu ing mangsa adhem, kanthi cara sing padha, yen sampeyan ngalami hawa panas, musim panas iku wektu sing pas banget kanggo ngerti kutha Segovian.

Dalan ing Pedraza

Dalan Pedraza

Pesta Pedraza

Sabenere ing musim panas, loro festival utama Pedraza dirayakake. Salah sijine yaiku telpon Wengi Lilin, sing kedadeyan ing wiwitan wulan Juli lan sajrone kutha kasebut dihiasi karo ewonan wong sing nggawe efek sing nyengsemake. Maneka pagelaran musik uga menehi kontribusi kanggo iki. Lan liyane yaiku pesta kanggo ngurmati Virgin of Carrascal, ing wiwitan wulan September, nalika prosesi karo tokoh agama iki misuwur.

Gastronomi kutha Segovian

Gastronomi Pedraza ora nuduhake spesialisasi sing luar biasa babagan umum ing kabeh propinsi Segovia. Mula, sajiane lintang yaiku babi panggang. Lan uga daging liyane kayata wedhus sing nyedhot. Nanging, khas kutha kasebut yaiku daging daging wedhus, jinis sup sing disiapake karo bagean kewan iki, kentang lan akeh paprika.

Sajrone legume, sampeyan kudu nyoba kacang buncis saka La Granja. Ing tortilla, telpon kasebut misuwur kanggo lawas sing apik, sing nggabungake endhog karo potongan daging. Lan, babagan panganan cuci mulut, sampeyan bakal seneng Ponche Segoviano, sing dudu wedang, nanging kue sing diisi krim jajanan. Sampeyan uga bisa nyoba donat lan kue kulit babi.

Kabeh pasugatan kasebut ditawakake dening akeh restoran ing kutha kasebut, lan sampeyan uga bakal nemokake pendhudhukan hotel yen sampeyan pengin turu ing wayah wengi.

Sebagéan pukulan Segovian

Ponche Segoviano

Carane njaluk menyang Pedraza

Cara paling apik kanggo lelungan menyang kutha Segovian yaiku nganggo mobil sampeyan dhewe. Yen sampeyan teka saka kidul, sampeyan kudu milih dalan N-110 lan, ing La Salceda, njupuk SG-232. Banjur, ing La Velilla, sampeyan bali menyang kidul liwat SG-V-2512, sing nggawa sampeyan langsung menyang Pedraza.

Yen, ing sisih liya, sampeyan teka saka sisih lor, umpamane saka Valladolid, cara paling apik kanggo tekan kutha yaiku SG-V-2313 banjur terus padha SG-V-2512. Sawise ing villa sampeyan duwe wiyar parkir ing esplanade kastil. Nanging, sampeyan uga bisa lelungan bis. Sampeyan duwe saka Madrid lan saka Segovia.

Kesimpulane, yen sampeyan pengin diangkut menyang Abad Pertengahan nanging kanthi nyenengake wektu kita, salah sawijining papan paling apik sing bisa ditemokake yaiku Pedraza, kanthi lurung-lurung sing cobbled sempit, omah-omahé mulia lan gastronomi sing apik banget.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*