Taman Alam Gajah, pariwisata sukarelawan ing Thailand

Gajah minangka lambang nasional Thailand. Kewan sing nggambarake kekuwatan, perlindungan lan kawicaksanan. Penting banget ing negara Asia yen sawetara wektu dadi tokoh utama panji lan malah tradhisi Buddha negesake manawa putri sing jenenge Maya ngimpi yen ana gajah putih mlebu awake. Para wicaksana nalika nerjemahake minangka kelairan mbesuk manungsa. Putri Maya minangka ibune Buddha.

Nanging gandhengane ora mung politik utawa spiritual nanging uga ekonomi. Wis pirang-pirang atus taun kepungkur digunakake minangka transportasi, minangka rancangan kewan lan minangka alat kanggo tugas pertanian, nindakake fungsi sing padha karo ing jaran utawa sapi liyane. Malah saiki bisa uga ndeleng gajah sing makarya ing lapangan sing ora bisa diakses teknologi modern.

Nanging, panggunaan kasebut kadang-kadang nyebabake eksploitasi lan penyalahgunaan kewan kasebut. Akeh wong sing ora ngerti kerusakan sing dialami, mula papan kaya Taman Alam Gajah ing Chiang Mai ing Thailand wis muncul kanggo nylametake lan nglindhungi. Papan sing bisa dibukak lan sampeyan bisa kolaborasi kanthi macem-macem cara kanggo ngurus gajah sing apik lan cerdas kasebut. Yen sampeyan seneng pariwisata kolaborasi, sampeyan ora kudu ketinggalan kiriman ing ngisor iki. Pengalaman unik kanggo para penyayang kewan ing lingkungan sing apik!

Ngerti karya Taman Alam Gajah

Apa Taman Alam Gajah?

Iki minangka salah sawijining papan perlindungan pachyderm sing paling populer ing Thailand. Dikenal minangka kemah sing dikhususake kanggo ngurus gajah (sanajan uga bisa nampa asu lan kucing sing diluwari saka lurung-lurung uga kebo) dilengkapi kabeh kenyamanan supaya bisa pulih.

Taman Alam Gajah lair kanggo tujuan iki ing taun 1990 lan wiwit saiki nampa akeh penghargaan amarga pakaryan kasebut. Kajaba iku, dheweke ngusulake ora mung dadi papan perlindungan kanggo kewan sing dilecehake, nanging uga pusat kanggo ningkatake kesadaran babagan masalah liyane kayata deforestasi alas utawa nglestarekake budaya lokal., luwih seneng kerja lan konsumsi produk lokal.

Ana ing endi Taman Alam Gajah?

Dununge ana ing sisih lor Thailand, udakara 80 kilometer saka kutha Chiang Mai, sing sabanjure ana 700 km saka Bangkok.

Chiang Mai dikenal kanthi jeneng The Rose of the North amarga kaendahan alam sing luar biasa lan kegiyatan budaya sing menarik. Ing kene sampeyan bakal nemokake luwih saka 300 candhi Buddha, Taman Nasional Doi Inthanon, pegunungan suci Doi Suthep lan Doi Pui lan papan suci pachyderm sing misuwur.

Kewan apa sing urip ing Taman Alam Gajah?

Ana rong jinis gajah: Afrika lan Asia, sanajan masing-masing kalebu macem-macem subspesies. Nanging, dheweke mung kerja karo pachyderms Thailand ing papan suci.

Kira-kira udakara 3.000 nganti 4.000 gajah manggon ing Thailand. Udakara setengah sing dijaga lan sisane urip ing cadangan alam.

Kepiye cara ngunjungi taman kasebut?

Kanggo wong sing pengin ngerti Taman Alam Gajah, dheweke kudu ngerti manawa bisa nindakake kanthi macem-macem modalitas, utamane pengunjung utawa sukarelawan, lan masing-masing duwe ciri khas dhewe-dhewe.

Ana kunjungan pirang-pirang jam, sedina, pirang-pirang dina utawa seminggu lan saben wong duwe rega sing beda. Antarane kegiyatan sing bisa ditindakake yaiku ndeleng gajah sing lagi adus, dipakani, mlaku-mlaku liwat cadangan, ketemu komunitas lokal utawa sinau babagan alam lan pertanian, lan liya-liyane.

Kepiye sampeyan bisa kolaborasi karo reservasi?

Liwat sumbangan finansial, kolaborasi dadi sukarelawan lan nyebarake karya sing ditindakake dening Elephant Nature Park liwat jaringan sosial.

Cadangan gajah liyane ing Chiang Mai

Taman Alam Gajah ora mung minangka papan perlindungan pachyderms ing kutha iki. Alternatif liyane sing apik yaiku:

  • Taman Gajah Baan Chang: Ngidini luwih akeh interaksi karo kewan, utamane nalika adus lan nunggang tanpa kursi.
  • Peternakan Gajah Patara: Iki dudu sing paling murah, nanging ngidini sampeyan luwih akeh sesambungan karo gajah.

Kagiyatan budaya liyane sing ana gandhengane karo gajah

Museum Gajah Royal Bangkok

Museum Gajah Royal Bangkok

Ing ibukutha Thailand, ana Museum Gajah Royal sing dikhususake kanggo ngumumake pentinge kewan iki minangka simbol negara lan sawetara aspek gajah sing ora dingerteni kayata umur pangarep-arep, karaktere, panganan, populasi, lsp.

Festival Surin

Wiwit taun 60an, festival khusus kanggo gajah kasebut dirayakake ing Thailand. Tujuane yaiku kanggo nglumpukake dana kanggo nylametake pachyderms lan pengasuh. Parade lan lomba ngubengi tokoh gajah dianakake pirang-pirang dina ing wilayah Surin.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*