Pariwisata ing Lake Garda

Danau kasebut minangka tujuan plancongan pilihan ing musim salju lan musim panas, lan salah sawijining sing paling apik ing Italia yaiku Lake Garda, ageng, megah lan turis banget. Ing sikil Pegunungan Alpen, dheweke ngenteni, kenapa ora?, Ngenteni sawetara dina ing mangsa ngarep.

Tlaga iki ana ing sisih lor negara, udakara 25 kilometer saka Verona, disebar ing telung wilayah Italia kayata Trentino - Alto Adige, Verona lan Lombardy.  Nduweni sawetara pulau lan akeh kutha lan kutha wis dibangun ing gisik. Kertu pos pancen apik ...

Tlaga Garda

Punika a tlaga glasial sing dibentuk sabenere ing pungkasan jaman es pungkasan. Wilayah kasebut udakara udakara 368 kothak persegi lan dawane meh 52 kilometer. Nduwe wolung pulau cilik, pulau-pulau cilik Stella lan Altare, Pulo Garda, pulau San Biagio, Pulo Coniglio, Trimelone lan Olivo lan Val idi Sogno.

Ana akeh kali lan kali sing dadi anak sungai, sanajan mung siji sing lair saka tlaga kasebut, kali Mincio. Lansekap iku apik banget lan mula akeh Iklim Mediterania, kanthi angin asring ing wayah awan lan suhu sing ing tengah Juli ngluwihi 20ºC. Apa tujuan paling apik ing Lake Garda? Dadi, kita bakal fokus ing Sirmione, Desenzano, Peschiera del Garda, Gardone Riviera lan Brescia.

Brescia Mung sawetara menit saka tlaga lan dadi tujuan sing apik yen sampeyan seneng sejarah amarga konsentrasi saka Romawi nganti sejarah abad pertengahan. Kutha iki minangka kutha Lombard, ibukutha, ing ngendi akeh wong urip. Sisih paling tuwa, kanthi Forum Romawi lan Biara Santa Giulia, yaiku Warisan Donya wiwit 2011. Iki minangka tujuan sing apik karo akeh gereja, museum lan karya seniman penting, alun-alun, istana ...

Pesisir Brescia ing Danau Garda minangka dalan sing disaranake kanthi sabar menyang Salò, Riviera Gardone lan Malcesine, saka ngendi sampeyan bisa njupuk rol kabel sing tekan pucuke Gunung Baldo. Apa tampilan saka ing kana! Gunung kasebut dhuwuré udakara 1800 meter lan ing mangsa panas umume ndeleng para pendaki mlaku ing sadawane jalur kasebut, lan nalika musim salju minangka papan tujuan ski.

Wiwit kita ngomong babagan Riviera Gardone Sampeyan kudu ujar manawa iku salah siji saka resort paling apik ing tlaga lan sing duwe akeh villa bersejarah, taman lan kebon sing apiks. Ing mangsa panas, mripat lan kuping nyenengake amarga dianakake acara musik lan budaya. Salah sawijining omah sing paling apik yaiku pujangga Gabriele d'Annunzio, saiki dadi museum, nanging sampeyan ora bisa kliwat kebon botani Hruska, kanthi tanduran ing saindenging jagad kalebu tlaga lan watu.

Garda nelayan Sampeyan uga tujuan sing populer lan menarik, papan sing cocog kanggo plancongan. Saliyane kanggo pantai liwat tlaga lan a dalan pit sing mili ing pinggir kali Mincio lan ngliwati tembok abad pertengahan, ana kraton, konstruksi militer lawas, gréja lan papan suci, kayata Cagar Alam Prawan Frassino.

Saliyane iku uga ana Desenzano, papan sing luwih cilik lan luwih konsentrasi, bisa diikat, ing sekitar Plaza Malvezzi lan Pelabuhan Tua. Ing kene ana istana abad kaping XNUMX, arsitek lokal Todeschini kalebu bangunan sing apik, nanging uga ana reruntuhan villa Romawi wiwit abad kaping XNUMX kanthi mozaik warna-warni lan Museum Arkeologi sing menarik. Utawa sawetara panorama sing apik saka sisih ndhuwur Menara San Martino della Battaglia.

Pungkasan, Sirmione, mung 20 menit saka Desenzano, ing semenanjung sempit sing metu ing tlaga suwene patang kilometer. Pujangga Catullus tau urip ing kene lan mulane ana papan sing diarani Grotto saka Catullus sing dadi daya tarik utama ing villa.

Persis yaiku sisa-sisa papan dununge gedhe sing biyen duwe puisi Kekaisaran Roma ing wilayah kasebut. Reruntuhan kasebut diwiwiti wiwit pungkasan abad kaping XNUMX SM lan wiwitan abad kaping XNUMX Masehi lan ana ing pungkasan semenanjung kanthi telung level beda ing ngisor lereng tanah kasebut.

Objek wisata liya ing sekitar kene yaiku sumber banyu panas sing mili saka ngisor tlaga lan sing ngidini akeh operasi spa kanggo desa kasebut dikenal. Ana rong perusahaan, Virgilio lan Catullo lan sing luwih anyar diarani Aquaria.

Sampeyan uga bisa ngerti Rocca scagliera, struktur pertahanan sing ora kena pengaruh karo menara lan temboke. Ing Kastil Sirmione Iki minangka karya agung sing diubengi banyu, jinis pelabuhan benteng sing khas banget saiki mbukak kanggo umum lan dipulihake.

Pungkasane, yen sampeyan seneng taman hiburan Sampeyan bisa ngunjungi taman pertama ing Italia lan salah siji sing paling gedhe ing Eropa: Taman Gardaland, ing pesisir kidul kidul tlaga.

Iki gegayutan karo takdir, nanging ... apa sing bisa kita ucapake babagan kegiatan sing ditawakake Lake Garda pengunjung? Luwih saka sejarah mlaku-mlaku ing taun, sampeyan bisa latihan sawetara olahraga banyu kaya pelayaran lan selancar angin. Kaya sing wis diandharake ing ndhuwur, saben angin sore (Ora lan Pelér) nyebul banyu ing tlaga lan ngidini Nglayar lan organisasi acara kualitas. Ing sisih lor tlaga, wong-wong sing latihan windsurf utawa sing pengin sinau babagan olahraga iki.

Sejarah, arsitektur, budaya, olahraga lan uga, mesthi, kapan wae kita ngomong babagan Italia, gastronomi. Apa panganan enak ing Lake Garda? Pokoke anggur, minyak zaitun lan jeruk ekstra. Ing sekitar kene, anggur misuwur banget lan digawe ing kebon anggur Merlot, Cabernet, Nosiola utawa Groppello sing apik; lan karo jeruk nipis lokal sing paling apik ing lemongrass. Anggur kasebut nduweni sebutan asal usul ing warna putih, abang lan ros.

Mesthi wae, iki ora mung tujuan ing pesisir Tlaga Garda nanging kalebu salah sawijining sing paling populer mula muga-muga bisa menehi sampeyan rasa sing bisa ditindakake ing sisih Italia sing apik iki.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*