Wisata paling apik saka Seville

Seville minangka salah sawijining tujuan wisata lan apik ing Spanyol. Kunjungan menyang negara kasebut bakal mesthi ora lengkap yen sampeyan ora ngunjungi kutha iki. Kotamadya, kutha lan ibukota ing wektu sing padha dadi kutha sing paling akeh pedunung ing Andalusia lan salah sawijining kutha paling akeh ing UE.

Antarane kutha-kutha lawas ing Eropa minangka salah sawijining kutha paling gedhe lan paling apik saengga ana akeh sing bisa dideleng. Sanajan mangkono, luwih becik ngajak plancongan-plancongan, mula prekara postingan iki: wisata paling apik saka Seville.

Jerez de la Frontera

Kutha iki minangka kotamadya lan kutha Andalusia sing asmane saka posisi kuna, ing antarane wilayah Castile lan kerajaan Nasrid ing Granada. Mung liwat sepuluh kilometer saka Atlantik udakara udakara 80 saka Selat Gibraltar.

Lambangipun yaiku balap motor, flamenco, jaran lan anggur. Utawa sherry khusus. Iki minangka wilayah sing akeh sejarah amarga akeh budaya sing liwat ing kene, Fenisia, Roma lan Muslim. Dadi, akeh pasamuan lan pertemuan lan uga istana abad kaping XNUMX. Sawetara bangunan sejarah wis malih dadi museum lan ana bangunan liya sing pantes dikunjungi kayata Balai Kota Tua, Tembok utawa Alcazar.

Sawise kunjungan sing dibutuhake wis digawe dening helm sajarah lan sekitar sampeyan ora bisa mandheg nindakake sawetara tur anggur. Ing Jerez de la Frontera ana akeh pabrik anggur, larang regane uga. Ana akeh tur pribadi sing kalebu ngicipi anggur lan panganan. Ngetung sing paling larang bisa udakara 230 euro kanthi pajak kalebu.

 

Gumantung ing wektu taun sing dikunjungi, sampeyan bisa uga ora seneng festival lokal kayata Panen, festival santo pelindung tartamtu, ing Festival Flamenco, penghargaan Sepeda Motor utawa Natal sing padha kaya ing kene. Lan aku bakal cadangan utawa rong wengi kanggo melu acara flamenco ing sawetara rock.

Córdoba

Apa sampeyan katon luwih adoh? Ora, kanthi sepur AVE cepet-cepet sampeyan tekan mung 45 menit. Sanajan kanggo kula Cordoba pantes luwih akeh wektu, sampeyan bisa miwiti riko banget lan bali ing wayah wengi utawa sore.

Cordoba iku kutha sing apik lan pusat bersejarah kasebut wis dadi Situs Warisan Dunia wiwit taun 1994. Mula sing kudu ditonton kalebu Masjid, ing Jembatan Romawi, Makam Romawi, amfiteater, forum, apa sing isih ana istana Kaisar Maximian Herculean utawa Teater Romawi sing ndhelik ing Museum Arkeologi lan Etnologis kutha kasebut.

Warisan Yahudi saka Córdoba isih urip ing Omah Sepharad utawa ing Sinagog lan Kristen kita duwe agama lawas markas Inkuisisi lan Alcánzar de los Reyes. Kasunyatane, ing kene ing Córdoba kabeh pungkasane campuran, Roma, Muslim, lan Kristen lan Yahudi. Dadi, kene Baths Khalifah, ing kono Royal Stables, tembok Romawi kuno kanthi sawetara gerbang, menara lan benteng sing luwih anyar lan ing kono ana alun-alun sing apik sing katon ing Don Quixote.

Yen sampeyan seneng greja, sampeyan bisa bukak salah sawijining 12 greja Fernandine, dipesen dening Fernando III El Santo nalika ngrebut kutha kasebut ing abad kaping XNUMX. Yen sampeyan seneng pabrik Pantes mlaku-mlaku ing pinggir Guadalquivir kanggo ndeleng akeh.

Uga ana sawetara kebon, sawetara kreteg kanthi warisan lan ing sekitar Córdoba yaiku kompleks arkeologi Madinah Azahara, meh padha karo Alhambra ing Granada.

Cadiz

Kutha iki minangka kutha paling tuwa ing Eropa wiwit asale bisa dilacak udakara taun 1100 SM didegake dening wong Fenisia lan Jarak kasebut 124 km saka Seville. Sanajan ora urip saka pariwisata, kutha iki dadi kutha sing dikunjungi amarga Iki nduweni warisan sejarah sing apik, pesisir apik lan sawetara karnaval sing misuwur banget.

del roman kepungkur isih ana reruntuhan teater sing meh ditemokake ing 80an abad kaping-XNUMX. Saka jaman biyen Fenisia yaiku Simpenan Gadir, migunani banget babagan carane tata cara lurung-lurung lan omah bisa dideleng ing kono. Banjur ana greja, istana bangsawan lokal, istana sing madhep segara, kebon lan kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur sawetara pesisir kutha emas sing apik.

Wektu sing apik kanggo ngunjungi Cádiz yaiku Karnaval Minangka salah sawijining sing paling populer ing negara kasebut lan wis dipratelakake minangka kepentingan turis jagad. Klompok sing beda-beda wis saling bersaing udakara atus taun suwene lan sampeyan bakal bisa ndeleng float, topeng, kostum, topeng lan confetti ing endi wae. Pesta!

Arcos de la Frontera

Kutha iki kurang saka sak jam saka Sevilla, ing tebing ing sadhuwure lembah kali Gaudelete. Kaya tujuan liyane sing dituju wis abad sejarah lan sawetara masarakat wis ngliwati negarane sing ninggali warisane.

Saka budaya Mudejar, kita bisa ndeleng candhi kuno sing dadi Greja Santa María de la Asunción utawa Istana Cacah Águila wiwit abad kaping patbelas. Ndhuwur kutha kasebut muncul Castillo de Arcos, sing mbukak kanggo para pengunjung.

Carmona

Iki Iki minangka salah sawijining plancongan paling cedhak saka Seville amarga sampeyan njupuk bis lan tekan setengah jam ora liya. Sampeyan bisa esuk lan bali sawise awan utawa langsung mangan awan.

Kutha iki kalebu kutha dalan sempit lan akeh gang nanging kanthi "lintang" tartamtu: ana sing Alcazar del Rey Don Pedro utawa nekropolis roman, contone, utawa Bèntèng Arab. Alcázar wis dadi penginapan nasional wiwit taun 70an, luwih becik dingerteni.

Tur wisata ing kene mesthine diwiwiti kanthi reruntuhan Roma ing nekropolis, kanthi makam, sisa jembatan Romawi, amfiteater lan sisa-sisa Via Augusta. Gerbang ing tembok uga apik, utamane Puerta de Sevilla, sing dikuatake kanthi gaya Alcazar. Tambah greja lan sampeyan duwe tur lengkap.

Ronda

Pungkasane ana Ronda, ing jarak rong jam nganggo mobil utawa telu nganggo bis utawa sepur saka Seville. Kutha cilik sing dipérang karo kali lan sawetara kreteg. Uga dadi kutha sing misuwur adu bantheng.

Kanggo ngubengi Ronda, elinga yen kaperang dadi telung tetanggan: sing paling tuwa yaiku Alcázar, banjur ana lingkungan San Francisco lan pungkasane Mercadillo. Pisanan uga dikenal minangka kutha lan ing kana sampeyan bakal weruh istana lawas, museum, gréja. Ing San Francisco ana tembok Arab, kamar mandi Arab lan Biara San Francisco sing asale.

El Mercadillo minangka bagean paling modern ing Ronda. punika Bullring, salah sawijining sing paling tuwa ing saindenging jagad lan Calle de la Bola sing misuwur, dawane sak kilometer lan diubengi toko.

Nem wisata saka Seville. Saiki sampeyan milih.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*