Krabi, gumun ing Thailand

Tailandia nduweni akeh mujur nengen alam sing apik. Nalika nerangake alam, Thailand mesthi dadi swarga ing Asia Tenggara, lan Krabi siji saka tujuan sing paling populer. Krabi minangka kutha lan propinsi lan kayadene duwe taman alam, garis pantai sing apik lan sawetara pulau sing tiba saka langit.

Krabi duwe akeh kertu pos paling populer ing Thailand, mula yen sampeyan ngrencanakake lelungan, tulis kabeh informasi sing kasedhiya saiki. tujuan pantai, srengenge lan olahraga banyu.

Krabi

Minangka salah sawijining provinsi Thailand, aing sisih kidul negara lan ing pesisir. Kali kanthi jeneng sing padha mili ing kene lan ing pesisir dhewe yaiku Teluk Phang Nga lan pulau-pulau sing asri. Mesthine, kanthi kaendahan alam sing kaya ngono, pariwisata minangka kegiyatan utama ing wilayah iki.

Wiwit taun 1999 kutha iki duwe bandara internasional dadi sampeyan bisa langsung menyang kana utawa lelungan kanthi rute 800 kilometer sing misahake karo Bangkok. Sanajan wilayah wisata, durung suwe pariwisata teka ing kene, nanging sampeyan bakal nemokake hotel gedhe utawa omah sewaan bungalow.

Maksudku tawaran akomodasi macem-macem ing babagan rega lan gaya lan, umume, kabeh ana ing sekitar pesisir. Sampeyan bisa nginep ing kutha utawa ing pantai Phra Nang, Rai Ley lan Ao Nang. Krabi dipérang dadi wolung distrik kanthi gunggunge 344, 61 wong. Pegunungane lan propinsi kasebut kalebu 130 pulau kanthi mangrove lan wit Cassis, pelem, palem, wit karet lan uga wit kopi.

Ngluwihi pantai, Krabi duwe taman alam lan papan sing apik kanggo santai. Ana sing Hat Noppharat Thara-Ko Phi National Park, bagean ing daratan, bagean ing pulau, ing Kepulauan Phi Phi, ing endi direkam La Playa karo Leo Di Caprio, Contone, dheweke Taman Nasional Ko Lanta kanthi pulau-pulau karang lan liya-liyane.

Pariwisata Krabi

Dadi, Apa sing bisa sampeyan lakoni ing krabi? Nyilem, nonton manuk, srengenge, nekani acara budaya, santai banget lan malah spa ing hotel. Babagan nyilem Ana akeh agensi sing bisa nyewa kanggo nyenengi dhewe utawa nindakake kanthi profesional. Iki tegese, ana turis sing ora pengin ngentekake sepuluh jam ing prau mung kanggo nyelehake kaping pindho, mula bisa uga tur snorkeling utawa nitih prahu paling gampang kanggo nglangi lan ora liya.

Situs selam yaiku pulo lokal Ao Phra Nang, Taman Laut Nasional Kepulauan Phi Phi, Wreck King Cruiser, Karang Anemone, lan Shark Point, kayata. Kanggo ngunjungi situs kasebut, ana wisata singkat sing budhal jam 12 lan bali jam 2 awan. Tur sing luwih dawa mangkat esuk lan bali antarane 6 lan 8 wengi.

Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, sampeyan mesthi bisa ngindhari nyilem lan snorkeling lan adil mlaku-mlaku ing antarane pulau lan nglangi sethithikutawa. Ing sekitar kene ana udakara 200 pulau lan pulau cilik. Tujuan sing apik yaiku pulau Koh Rock, gabung karo saluran koral sing minangka papan sing apik kanggo dikunjungi. Uga ana ing Pulo tengkorak utawa tebing Koh Talabeng sing mumet. Punapa mawon tujuan sampeyan, sampeyan bisa nyewa kapal sawetara jam utawa sedina muput.

La pesisir watu Krabi Sampeyan ngajak sampeyan mlaku-mlaku lan menek, utamane profil semenanjung Railay utawa pantai Tonsai sing adoh. Situs apa! Kagiyatan populer liyane yaiku kayak, soko sing ngidini ngerti guwa-guwa laut lan formasi rock langka, laguna sing didhelikake, bakau sing nyenengake. Ing pangertèn iki, salah sawijining tujuan kayak sing paling populer yaiku Ao Thalane.

Emerald Pond minangka papan tujuan liya sing misuwur, ing Taman Alam Hutan Thung Teo. Ing kene ana jalur ing antarane air terjun sing kudu dilewati lan yen sampeyan seneng mlaku-mlaku, sampeyan bisa njelajah guwa ing dhasar Khao Khanab Nam utawa munggah menyang titik apik Kh Phi Phi.

Nanging ana candhi ing sekitar Krabi? Ya, ana candhi lan kuil. Sing paling populer yaiku Kuil Gua Macan utawa Wat Tham Sua. Kanggo nggayuh sampeyan kudu menek kaya ewu langkah lan ing sisih ndhuwur ana patung Buddha lan pagoda lan guwa sing bisa dijelajah. Ing kutha kasebut, sampeyan bisa ngunjungi bukit Wat kaew korawaram kanthi mural akeh.

Nanging tanpa mangu-mangu pantai krabi dheweke dadi magnet utama kanggo ribuan turis sing teka saben musim. Kabeh provinsi kasebut duwe pantai sing apik banget kanggo ngenteni awan ing pasir putih, saben wektu saya seger ing perairan pirus.

Antarane pantai paling populer yaiku Ao Nang lan Pantai Long, ing Koh Lanta lan sing Teluk Tonsai, ing Koh Phi Phi. Ing pantai kasebut, ana kegiyatan sing ditawakake lan fasilitas, nanging yen sampeyan pengin sing luwih santai sampeyan bisa menyang pantai Pra nang, Tub Kaek, Teluk Kantiang utawa Laem Tong.

Thailand malah ing kene duwe akeh urip wengi lan iki luwih akeh tinimbang liyane Ao Nang, pantai utama ing daratan, bar, klub, restoran, wong ing endi wae. saka sing luwih elegan nganti kesederhanaan bar ing wedhi. Sampeyan bisa miwiti sore mlaku liwat pasar krabi, ing dina Jumuah, Setu lan Minggu, kanthi dalan ditutup kanggo mobil lan kabeh sing kebak vendor, lan saka kana sampeyan bisa nginep mangan lan nari utawa ngombe nganti esuke.

Yen sampeyan nyedhak pungkasan taun sampeyan bisa seneng Festival Krabi sing dianakake ing wulan November lan ngrayakake sabenere musim pariwara kanthi kompetisi olahraga banyu, pertunjukan budaya lan liya-liyane. Nanging dudu mung siji-sijine taun ing festival kasebut utawa acara budaya: tanggal 5 Desember ulang taune raja dirayakake kanthi nasional, wiwit tanggal 13 nganti 15 April ana akeh budaya lan tradhisi ing udhara amarga miturut tanggalan Basa Thai minangka Taun Anyar Imlek lan kabeh gambar Buddha dicuci.

Banjur, tanggal 15 Mei minangka ulang taune Buddha lan wulan Juni lan November yaiku wulan, ditambah tanggal 12 Agustus, yaiku ulang taune ratu lan ing wulan November Festival Loi Krathong. Kanggo seneng-seneng!

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*