Xian, tur ing kutha Tiongkok para prajurit terracotta

Warriors of Xian minangka obyek wisata utama kutha Tionghoa iki sing udakara luwih saka enem yuta jiwa sing dununge ana ing sisih lor negara kasebut, cedhak wates karo Mongolia. Nanging, kutha iki nduweni luwih akeh atraksi ing bangunan, monumen, tembok, utawa kuartal Muslim sing apik.

Sabanjure, kita mlaku-mlaku ing lurung-lurung Xian kanggo sinau luwih apik babagan tanah prajurit terakota sing paling misuwur saka Timur Jauh. Sampeyan bisa teka karo kita?

Dununge Xian?

Xian minangka ibukutha provinsi Shaanxi. Dumunung ing sisih lor China, cedhak tapel wates karo Mongolia, lan minangka salah sawijining kutha paling tuwa lan paling bersejarah ing negara kasebut. Kajaba iku, iki dianggep minangka ujung paling wétan saka Silk Road sing misuwur, salah sawijining rute komersial paling rame ing planet iki.

Objek wisata Xian

Prajurit Xian

Iki minangka obyek wisata utamane lan nempuh perjalanan sajam saka Xian. Makam Kaisar Qin Shi Huang minangka penemuan paling gedhe ing jaman modern. Kaya biasane, panemuan kasebut kedadeyan ing taun 1974 nalika sawetara wong tani nemokake struktur kubah sing ngemot para prajurit nalika nyoba nggawe sumur.

Wiwit arkeolog wis pulih luwih saka 6.000 tokoh, kabeh padha beda-beda, saka kira-kira total 8.000. Nanging Tentara Terracotta mung minangka pucuk gunung es sing pancen didhelikake ing ngisor lemah.

Ing Mausoleum Kaisar Qin Shi Huang isih akeh harta karun sing ditemokake, sing tetep isih luwih saka 2.200 taun ing jero piramida setinggi 76 lantai, ditutupi karo bumi lan dijaga sistem sing rumit. lan jebakan sing bakal nyegah akses menyang gaya Indiana Jones sing murni.

Mesthi wae, pamrentah ora pengin njupuk kesempatan lan luwih milih ngenteni wektu sing tepat kanggo neliti piramida lan istana Qin nalika teknologi kasebut luwih maju.

Sapa Qin Shi Huang?

Kaisar Qin Shi Huang minangka pamrentah sing nyawiji kaping pisanan ing China lan cikal bakal nggawe tembok pertama. Amarga strategi militer sing cerdas, dheweke bisa nggabung karo kerajaan feodal sekitare nganti nggabungake negara sekitar 221 SM.

Kaisar tilar donya pirang-pirang taun mengko, ing taun 210 SM, nalika lelungan menyang kidul negara kasebut, dheweke ujar yen golek urip langgeng ing pulau-pulau legendaris Immortals.

Apa amarga wedi yen mungsuhe pengin males dheweke ing alam baka utawa mung amarga megalomania, sejatine dheweke mrentah nggawe makam gedhe sing bakal nyathet kekuwatane ing bumi.

Kepiye situs arkeologi kasebut?

Situs arkeologi kasebut diubengi gunung lan dipérang dadi telung situs. Nalika miwiti dolan, luwih becik diwiwiti ing enclave pungkasan (paling ora apik) lan munggah nganti rampung ing papan pertama sing ditemokake para prajurit watu, sawetara dibangun maneh lan sing liyane ambruk ing lemah .

Prajurit kasebut menehi gambaran babagan dimensi geografis lan manungsa sing gedhe banget sing wis nemtokake China wiwit jaman kuno. Uga penting yaiku saben prajurit Xian duwe fisiognomi dhewe lan rincian individual ing sandhangan lan pose.

Ing sekitar penggalian, ana jaringan turis toko lan restoran sing bisa digunakake kanggo tuku kabeh jinis panganan cepat saji lan oleh-oleh. Nanging yen mung sedina kanggo ngunjungi, luwih becik bali lan gunakake wektu kasebut kanthi alternatif liyane.

Kuartal Muslim Xian

Mesjid Agung Xian

Kanthi kebak kios lan kios, kanggo dipangan kudune dibukak ing kuartal Xian sing apik banget saka Muslim. Ing kana, sampeyan bisa ngrasakake panganan enak kayata bal sing diiseni daging utawa sayuran, Yang Rou Pao Mo (sup kaldu wedhus karo roti), Liangpi (mie adhem) utawa kabob (sate daging). Salah sawijining perkara sing paling narik kawigaten babagan gastronomi Xian ing wilayah iki yaiku sampeyan bisa nyoba masakan khas Muslim nanging nganggo gaya Tionghoa.

Agama Islam dipasang ing wilayah kasebut luwih saka sewu kepungkur kepungkur nanging praktik kasebut diidini wiwit taun 651 Masehi lan saiki luwih saka 50.000 wong etnis Hui sing manggon ing kene. Mesjid Agung Xian minangka sing paling gedhe ing negara kasebut lan nampilake arsitektur sing khas banget, yaiku campuran arsitektur Tiongkok lan Islam. Ing njero Mesjid Agung kita nemokake patang halaman kanthi campuran bangunan lan area kebon. Ing pelataran kaping telu menara pandonga khas dununge lan ing nomer papat, kamar paling gedhe sing kapasitase bisa nampung nganti sewu wong.

Wisata Xian liyane

Menara lonceng

Salah sawijining monumen sing paling luar biasa ing Xian yaiku Menara Bell, bangunan kanthi bentuk persegi sing ditutupi atap khas China. Miturut legenda, lonceng sing ana ing menara iki digawe medeni naga kasebut.

Monumen liyane sing menarik yaiku Menara Drum (diwiwiti saka abad kaping XNUMX lan ngemot drum ing njero) lan Pagoda Angsa Liar Gedhe sing ana ing jejere Kuil Rahmat Ibu.

Kita ora bisa nglalekake tembok sing nyengsemake ing sekitar Xian, tembok sing paling apik ing kabeh China sing dibangun ing abad kaping XNUMX ing ndhuwur tembok sadurunge. Iki diubengi karo moat lan ditandhani karo parapet lan menara. Dhuwure nganti 12 meter mula duwe pemandangan sing luar biasa lan sing paling gedhe sing ana ing daratan China.

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*