Apa lembah-lembah sing paling penting ing jagad iki?

Senja ing Lembah Rift

Aku seneng lembah. Iki minangka tontonan asli sing asli sing bisa harmoni lengkap karo lingkungan: ngrungokake swarane ing papan kasebut, ambegan hawa sing murni lan murni, lan nalika kamera sampeyan njupuk sudhut sing paling khusus, sing nggawe sampeyan geter emosi.

Amarga ana akeh lan sayangé kita mung duwe siji urip kanggo ngunjungi dheweke kabeh, aku bakal menehi katrangan marang kowe yaiku lembah sing paling penting ing jagad iki

Lembah Incles

Lembah Incles

Kita bakal miwiti tur kanthi ngunjungi sing paling cedhak karo kita, ing Andorra. Lembah Incles, bertentangan karo apa sing katon, nampani sapa wae sing pengin munggah gunung utawa adus ing banyu. Kanggo ngakses ing kana ora prelu duwe persiapan fisik sing hebat, mula dadi papan sing cocog uga kanggo bocah sing bisa nemokake marmot utawa chamois.

Lembah Loire

Kastil Lembah Loire

Dumunung ing Prancis, dijenengi jeneng kali sing adus ing pinggir kabeh wilayah: Loire. Dheweke minangka wilayah sing diberkahi, amarga wilayah anggur. Ing bagean donya iki sampeyan bisa ndeleng klompok istana Prancis, kayata Saint-Brisson utawa Clos-Lucé, kabeh dibangun nalika Renaissance Prancis.

Lembah Porsmork

Geyser ing Islandia

Yen sampeyan ngimpi ngunjungi lan bisa adus ing geyser ... mula ora bakal kejawab Lembah Porsmork, ing Islandia. Mesthine, ati-ati amarga duwe lemah sing akeh banget. Nanging malang kasebut luar biasa, dadi regane banget.

Lembah Rift Gedhe  Gajah ing Lembah Rift

Ing Afrika, kita nemokake Lembah Great Rift, sing dawane 4830 kilometer. Transfer wilayah ing macem-macem negara, saka Djibouti menyang Mozambik. Yaiku papan sing bisa dituju ndeleng limang kewan Afrika paling gedhe: singa, macan tutul, gajah, badhak lan kebo. Lan ora mung iku, nanging uga dadi habitat para leluhur kita. Kasunyatane, fosil hominin pisanan ditemokake ing kene.

Lembah Raja

Lembah Raja

Kita terus ing Afrika, wektu iki ing Lembah Raja. Sejatine iku nekropolis sing lenggah cedhak Luxor. Ing kene firaun saka dinasti kaping 1922, 1979 lan XNUMX tau leren. Ing kene Howard Carter nemokake makam Tutankhamun ing taun XNUMX, lan sawetara dekade mengko, ing taun XNUMX, makam kasebut dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia.

Monumen Lembah

Monumen Lembah

Saiki, kita numpak pesawat lan budhal menyang tapel wates kidul Utah karo Arizona, ing Amerika Serikat. Ing papan iki, para protagonis dudu tanduran, uga kewan, nanging karya alam. Sawetara patung watu sing dirancang angin, sing wiwit wiwit jeblugan pirang-pirang yuta taun kepungkur lan nganti saiki isih diowahi gaweyane. Mesthi, nalika lunga, sampeyan bakal kenal banget yen ora nate nonton film kulon.

Lembah Yosemite

Taman Yosemite

Iki minangka salah sawijining papan paling apik sing bisa ditemokake ing Amerika Serikat. Lembah Yosemite minangka lembah glasial California diubengi alas lan gunung, sing kanthi cara ditutupi putih saben mangsa. Iki uga dianggep minangka Situs Warisan Dunia, wiwit taun 1984, amarga yen sawise mlaku-mlaku ing lurung-lurung ing California, sampeyan pengin sing luwih tenang ... Aku yakin sampeyan ora bakal angel nyopot ing papan sing apik banget iki.

lembah pati

Lembah Pati

Kita terus ing California, ngunjungi lembah sing dawane udakara 225 kilometer lan ambane 8 nganti 24 kilometer. Ora cocog kanggo sing ora sabar banget, amarga merkuri bisa luwih saka 45ºC. Kasunyatane, sajrone abad pungkasan, suhu ora nyenengake 56ºC didaftar, khusus tanggal 7 Juli 10. Dadi, yen sampeyan wani lunga, aja lali nggawa banyu, sunscreen lan topi.

Lembah Waipi'o

Lembah Waipio

Nanging yen sampeyan luwih seneng menyang sudhut kanthi iklim sing luwih anget, mula ayo pindhah menyang Hawaii. Lembah Waipi'o (kadhang kala uga dieja Waipio) dununge ing distrik Hamakua, ing pulau gedhe Nusantara. Ditutupi kanthi alam tropis biasane lan dimandikan banyu bening kaya kristal ngajak nglangi. Nanging aja lali payung, amarga udan asring banget ing wilayah iki.

Lembah Danum

Lembah Danum

Yen sampeyan seneng karo alam lan pengin ndeleng alas sing manungsa ora nate menehi tandha, saiki wayahe budhal menyang Kalimantan, ing endi kita bakal mungkasi perjalanan. Lembah sing apik iki dununge ana ing 83km sisih kidul mangulon saka Lahad Datu. Ing cadangan alas sing jembaré 440km2 urip luwih saka 250 macem-macem spesies manuk, panther cloudy, macaque lan orangutan sing apik, Antarane akeh kewan liyane, sampeyan bisa kontak karo alam kaya sadurunge.

Apa sampeyan seneng tur?

Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1.   Monica ngandika

    Aku kangen sampeyan Tafí saka lembah ing Argentina, provinsi tucumán. Yaiku lembah paling gedhe nomer loro ing donya, bakal dadi paling gedhe yen njupuk pelao sing meh ana ing tengah lembah kasebut. Iki uga dadi salah sawijining obyek wisata utama ing provinsi iki!