Zanzibar

Gambar | Pixel

Salah sawijining rencana sing paling apik sing bakal ditindakake ing Tanzania yaiku nikmati kepulauan Zanzibar. Ing papan iki, saliyane kertu pos pantai sing apik, sampeyan uga bisa nemokake sejarah lan budaya.

Amarga kompetisi saka pedalaman Afrika karo Taman Nasional Kilimanjaro, Zona Konservasi Ngorongoro utawa Taman Nasional Serengeti, kadang Zanzibar ditinggalake ing latar mburi, nanging wong-wong sing duwe kesempatan ngerti kepulauan kasebut yakin manawa swarga kasebut ana ing bumi. Apa sampeyan pengin ngerti?

Ana ing ngendi Zanzibar?

Dumunung ing Samodra India 36 kilometer saka pesisir Tanzania lan udakara 40 menit kanthi pesawat saka Dar Es Salaam, ibukutha negara kasebut.

Nalika lelungan?

Wektu paling apik kanggo pindhah menyang daratan Tanzania yaiku wulan sing wiwit Mei nganti Oktober, nalika musim kemarau. Zanzibar duwe iklim tropis kanthi suhu rata-rata udakara 26ºC sajrone taun, mula kapan wae pas kanggo lelungan menyang Zanzibar. Nanging, udan luwih asring wiwit Maret nganti Mei lan ing Nopember, pirang-pirang wulan kanthi turis kurang. Musim puncak ing Zanzibar padha karo musim panas.

Apa sing kudu dideleng?

Gambar | Pixel

Town Town

Uga dikenal kanthi sebutan "Kutha Watu" amarga akeh bangunane digawe saka watu kanthi gaya kolonial sing apik. Sawise kabeh, anané jejak Portugis, Arab lan Inggris wis nyata. Kajaba iku, lawange saben omah meh padha karo seni amarga diukir kanthi desain sing nggambarake sejarah kulawarga sing manggoni.

Mlaku-mlaku liwat pusat bersejarah cukup pengalaman. Iki dinyatakake minangka Situs Warisan Dunia dening Unesco lan pirang-pirang taun organisasi iki nyengkuyung dana menyang pulau kasebut kanggo dilestarikan. Nanging akhir-akhir iki rada diabaikan sawise ngilangi dana iki amarga ditemokake yen dhuwit kanggo tujuan iki disalah gunakake dening pejabat lokal.

Sing paling apik sing kudu ditindakake ing Stone Town yaiku ngetik dalan gedhe, nemokake bazaar lan nyoba kanggo nyelehake kasunyatane para warga saben dina. Stone Town uga misuwur kanthi musik lan dadi papan asale seniman kayata Freddy Mercury, penyanyi utama klompok musik mitos Ratu.

Pasar Darajani

Pasar Darajani saka Kutha Stown, ing endi didol woh-wohan, sayuran, daging, iwak lan rempah-rempah saben dina, wis digunakake luwih saka satus taun. Pancen apik tenan yen akeh wong sing pindhah liwat pasar iki kanthi rutin.

Sisih paling apik ing pasar yaiku pasar iwak sing bisa nemokake iwak gedhe kayata barracudas utawa tuna, nanging sampeyan kudu siyap-siyap amarga ambune sing menehi kios bisa nganggu sawetara wong.

Gambar | Pixel

Pasar budak

Tilas enclave ing Zanzibar iki kondhang ing separo kapindho abad kaping 1830 amarga dadi pasar budak utama ing Afrika Wétan sing didorong para pedagang Arab, Eropa, pimpinan lokal, lan India. Kira-kira 1873 wong dilelang ing pasar budak Zanzibar antara taun 600.000 lan XNUMX.

Ing papan sing ana ing pasar budak utama ing Zanzibar, saiki ana museum sing bisa dikunjungi kanggo sinau babagan sejarah wong-wong kasebut sing urip lan tilar donya tanpa kebebasan.

Gambar | Pixel

Benteng Tua

Iki minangka konstruksi sing dibangun dening Oman ing taun 1689 kanggo mbela awake dhewe marang wong Portugis. Saiki tembok-tembok kasebut dadi pasar kerajinan lokal, teater terbuka lan kantor Festival Film Internasional Zanzibar.

Katedral anglikan

Katedral iki dibangun ing pasar budak lawas. Saiki, lawang mlebu candhi ngidini ngunjungi bangunan ngelawan sing ruang paling ngisor yaiku sel budak. Sanajan ana nganti limalas sel, saiki mung loro sing bisa dikunjungi.

Gambar | Pixel

Pesisir Zanzibar

Pantai Zanzibar sing apik banget dadi sebab utama para turis menyang Tanzania. Ing dheweke ora mung bisa santai lan santai, nanging uga bisa nindakake akeh kegiatan banyu. 

Umume Zanzibar diubengi karo terumbu karang, Mnemba utawa Pemba minangka pulau sing paling penting ing wilayah kasebut yen wis cedhak. Amarga kejelasan banyune, bisa uga lumba lumba-lumba lan penyu. Pengalaman sing ora iso dilalekake!

Asuransi Plancongan Zanzibar?

Menteri Luar Negeri menehi saran supaya njupuk asuransi perjalanan kanggo ngunjungi Tanzania lan Zanzibar kanthi jangkoan paling dhuwur babagan repatriasi, biaya medis lan transportasi medis. Iki penting banget amarga umume layanan medis kualitas negara langka, kajaba kanggo sawetara rumah sakit swasta ing kutha-kutha kaya Dar es Salaam.

Adat istiadat lokal

Agama Kristen lan Islam saiki ana ing Tanzania. Nanging, Zanzibar minangka wilayah utamane Muslim, mula adat istiadat lokal kudu dihormati, utamane babagan sandhangan lan nimbang wulan Ramadhan.

Gambar | Pixel

Mata uang lokal

Mata uang Tanzania yaiku shilling sanajan ing safaris, taman nasional lan hotel biasane dibayar kanthi dolar. Amarga ora ana jangkoan ATM sing apik ing Tanzania, disaranake lelungan kanthi dhuwit kanthi cukup, ganti ing kantor utawa hotel, amarga mung hotel gedhe sing nampa kertu lan kalebu komisi.

Dokumentasi kanggo lelungan menyang Zanzibar

Visa menyang Tanzania lan Zanzibar bisa dipikolehi nalika tekan negara kasebut, ing bandara uga ing wates darat, mula ora prelu ngetokake visa sadurunge lelungan. Nanging, sing dipikolehi tundhuk karo sarat ing ngisor iki:

  • Paspor sing valid paling ora nem wulan validitas wiwit tanggal mlebu ing negara kasebut lan paling ora telung kaca kosong.
  • Pembayaran biaya visa turis kanggo Tanzania lan Zanzibar bener nganti 90 dina: 50 dolar AS utawa 50 euro.
  • Dokumentasi sing mbenerake tetep ing negara kasebut: reservasi hotel, dolan, lsp.
  • Reservasi tiket bali menyang negara asale.
  • Yen sampeyan bakal ninggalake Tanzania saka bandara Zanzibar, turis kasebut kudu mbayar pajeg tambahan udakara US $ 5.
Apa sampeyan pengin pesen pandhuan?

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*