Кои грешки обично ги правиме кога патуваме?

Грешки при патување

Луѓето, ако обично правиме нешто, се грешки и неуспеси, иако исто така мора да се каже дека учиме од сè. Ако многу сакате да губите патувања кога ги правите, ако се вратите од нив имате чувство дека сте изгубиле време, ако пристигнете на некое место и ви недостасуваат половина од работите или напротив, има облека што дури не носиш ... Не успеваш во нешто!

Во оваа статија, ние ви кажуваме, кои се најчестите грешки што обично ги правиме кога патуваме. Ако сакате да знаете на што треба да се чувствуваат алудирани и, исто така, да не ги извршуваат повеќе, останете со нас за да го прочитате остатокот од написот. Ветуваме две работи: овие информации ќе бидат доста корисни и ќе се видите како се рефлектираат барем во една точка.

Не планирање на патувањето однапред

Прилично честа грешка што ја прават луѓето кога патуваат е да не го планираат патувањето однапред. Ако одиме на некое место, тоа е, меѓу другото, да видиме амблематски згради, културни и рекреативни активности што се случуваат таму во тој момент, да го запознаеме местото и неговата култура, неговите луѓе, неговите ресторани и гастрономија итн. . Ако одиме на некоја страница и не сме ги регистрирале тие страници или во кои денови планираме да одиме на нив, која рута е најбрза и истовремено најбезбедна и најубава ... време што ќе го изгубиме еднаш на дестинацијата.

За никогаш повеќе да не ви се случи ова, препорачливо е да направите мапа на патот пред патувањето. Еднаш во градот можете да промените нешто, но 100% се препорачува да одите со одредена шема направена за да не губите време еднаш во планирање и други.

План, но со мала флексибилност

Друга грешка, но во овој случај на оние што планираат, е недостатокот на флексибилност во нивниот распоред. Откако ќе се најдеме на одбраната дестинација, може да се случат илјада работи што се далеку од наша контрола. Ако планираме со одредена флексибилност, овие промени на часови нема да бидат ништо нагло и можеме повторно да испланираме без сериозни трауми.

Не обидувајте се со типичните јадења во областа

Која е користа од одење во, на пример, Лондон, Даблин, Рим, Париз и одење на јадење во ресторан за брза храна што постои во секој од градовите во светот? Една од најчестите грешки е оваа: да не јадеме која било од типичните јадења на местата што ги посетуваме. Можеби поради незнаење, можеби како начин на заштеда, ние обично фрламе храна што веќе ја знаеме претходно. Но знаат гастрономијата на местото што го посетуваме, пробаме и вкусуваме нови кулинарски задоволства, е една од најдобрите работи што можеме да ги доживееме на нашето патување.

Премногу фотографии и социјални мрежи

Ова, несомнено, им се случува на сите нас, и сè повеќе и повеќе. На постојана употреба и употреба на мобилниотИма свои добри поени, но и одредени недостатоци. Вистина е и исто така е препорачливо да зачувате одредени снимки во режим на фотографија на местата што ги посетуваме, бидејќи сликите што ги правиме секогаш ќе траат со текот на времето ако се грижиме за нив и ги одржуваме. Но, исто така е точно дека нема подобра фотографија од онаа направена директно со мрежницата на нашите очи. Што подразбираме под ова? Mayивеј го моментот повеќе! Дека го искористувате времето што го поминувате на тоа место, дека гледате директно со вашите очи, дека фотографирате необична фотографија на страницата, но дека второто не е она што го правите најмногу ...

Друга грешка поврзана со претходната е тоа што имаме тенденција да споделуваме сè на нашите социјални мрежи (Instagram, Facebook, Twitter,). Во ред е да го сторите тоа, но не мора постојано да споделувате сè ... Зачувајте ги тие фотографии и споделете ги, но откако ќе седите на хотелскиот тросед, или еднаш ќе се вратите од тоа прекрасно патување ...

Премногу бескорисен багаж

И друга и последна грешка за сега е тоа што имаме тенденција да го преполнуваме куферот мислејќи дека ќе ни требаат оние работи што ги фрламе ... Најдоброто нешто за да спакуваме куфер е информирајте се однапред за времето што ќе стори во областа што ја посетуваме и ќе ја прилагодиме на нашата облека. На овој начин ќе го носиме потребното и за прецизните денови ...

Ако одите на пат, не заборавајте да го прочитате овој напис претходно, ... beе биде многу корисно ако сакате да уживате во оваа нова рута во целост!

Дали сакате да резервирате водич?

Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени.

*

*